واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اعتراض یک مستندساز: 6 سال گذشت خبری از جایزه نشد
باید سازمان سینمایی پیگیری کند تا اگر جشنوارهای در روند برگزاریاش برخلاف مقررات و آییننامهها رفتار کرده است، با آن برخورد قاطعانه کند.
محسن خانجهانی که در سال 89 و در اختتامیه جشنواره فیلمهای ورزشی عنوان بهترین کارگردان مستند را برای فیلم «کلاه شیشهای» دریافت کرد، به فراخوان دوباره برگزاری این جشنواره اعتراض کرد.
به گزارش عصرایران به نقل از ایسنا، این مستندساز که در زمینهی ساخت فیلمهای ورزشی آثار متعددی را تولید کرده است، در گفتوگویی دربارهی دلایل اعتراضاش به روند برگزاری جشنوارهی فیلمهای ورزشی گفت:پیش از این هم در زمان مدیریت وقت سازمان سینمایی (جواد شمقدری) اعتراضم را به صورت نامه سرگشادهای مطرح کردم و از مسوولان سینمایی وقت خواستم به روند برگزاری این جشنواره رسیدگی کنند که در آن مقطع مسوولان، قول رسیدگی دادند اما عملا اتفاقی نیفتاد.
خانجهانی یادآور شد: در سال 89 اختتامیهی جشنوارهی فیلمهای ورزشی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد و من به عنوان بهترین کارگردان مستند، لوح تقدیر و تندیس را به همراه نامهای برای دریافت 8 سکه بهار آزادی (که در آن مقطع اعلام شده بود دو ماه بعد میتوانم جوایز نقدی را از دبیرخانه جشنواره دریافت کنم) گرفتم؛ نامهای که با گذشت بیش از 6 سال از آن تاریخ، هنوز منجر به دریافت جایزه نشده است.
او با یادآوری اینکه "دیگر برگزیدگان جشنوارهی فیلمهای ورزشی هم تا آنجایی که در آن مقطع پیگیر بودم،جایزهشان را دریافت نکردند" ادامه داد: در همان مقطع اعتراضات برخی برگزیدگان رسانهای شد و مسوولان وقت که در وزارت ارشاد مجوز جشنوارههای سینمایی را میدادند، قول دادند که اگر برگزارکنندگان این جشنواره برای برگزاری مجدد آن درخواست مجوز بدهند، حتما این موضوع رسیدگی خواهد شد و صراحتا اعلام کردند تا آنان جوایز و به قولی به وعدههای قبلیشان عمل نکنند به آنان مجوز برگزاری دوره بعدی را نمیدهند.
این مستندساز در ادامه گفت: اما به تازگی با گذشت 6 سال از این اتفاق، با انتشار فراخوان و اعلام اعضاء هیات انتخاب و داوری جشنوارهی فیلمهای ورزشی در رسانهها متوجه شدم که برگزاری این جشنواره به جریان افتاده است و حال امیدوارم با نامه نگاریهای که طی هفتهی گذشته با مسوولان سازمان سینمایی داشتهام هر چه زودتر تکلیف ما برگزیدگان قبلی جشنواره مشخص شود.
خانجهانی گفت: به هرحال هر جشنواره با دورههای مختلف برگزاریاش و برگزیدگانش برای خودش اعتبار کسب میکند و مسوولان سازمان سینمایی در بخش امور جشنوارهها باید به این اتفاق و بدقولی برخی جشنوارهها رسیدگی کنند.
کارگردان مستند «کلاه شیشهای» با اشاره به خبرهایی که این روزها مبنی بر به تعلیق درآمدن جشنوارهی فیلم «خورشید» به دلیل اهدا نکردن جوایز برگزیدگان شنیده میشود، تصریح کرد: امیدوارم مسوولان سازمان سینمایی هر چه زودتر به روند برگزاری جشنوارهی فیلمهای ورزشی هم رسیدگی کنند، جشنوارهای که با گذشت بیش از 6 سال همچنان جوایز برگزیدگانش را نداده است.
خانجهانی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: در طول تاریخ سینمای ایران جشنوارههای مختلفی با عناوین سینمایی برگزار شده، میشود و حتی گاهی این جشنواره تعدادشان در یک تا دو هفته به سه تا چهار جشنواره هم میرسد اما تاریخ نشان داده که فقط تعداد محدودی از این جشنوارهها ماندگار میشوند و به هدف اولیهشان میرسند، بقیه در همان سالهای اولیه برگزاری دیگر ادامه پیدا نمیکنند و یا اگر همه ادامهدار شدند بدون هیچ هدف روشن و مشخصی برای اعتلای سینمای ایران، تنها شو تبلیغاتی سازمان،ارگان و نهاد برگزارکننده آن جشنواره میشوند.
کارگردان «آزادراه» خطاب به مسوولان سازمان سینمایی ادامه داد: نمیدانم چقدر بحث نظارت بر جشنوارههای رنگارنگ سینمایی در اولویت شماست! اما امیدوارم این موضوع نیز در اولویت قرار بگیرد، به هر حال هر جشنوارهی سینمایی بطور مستقیم یا غیر مستقیم باید با حمایت و نظارت سازمان سینمایی برگزار شود چون مجوز اولیه و برگزاری را از وزارت ارشاد میگیرد بنابراین نظارت بر چگونگی برگزاری جشنوارهها خصوصا بعد از برگزاری باید از اهداف اصلی مسولان سینمایی باشد.
او ادامه داد:این روزها برخی جشنوارهها بدون هیچ چشمانداز روشنی برگزار میشوند و در مقطعی هم که برگزار میشوند،همهی شعارها و وعدههای مربوطه را میدهند اما هیچکس پیگیر نیست که آیا این جشنوارهها به شعارها و وعدههای اولیهشان عمل کردند یا نه؟! همانطور که ما 6 سال پیش در اختتامیهی جشنوارهی فیلمهای ورزشی شرکت کردیم و من به عنوان برگزیده در اختتامیهی جشنواره با احترام جایزهام را گرفتم و در شوی تبلیغاتی این دوستان حضور داشتم و در مطبوعات و رسانههای و در نزد افکار عمومی اعلام شد که این تعداد سکه (8 سکه بهار آزادی) به من تعلق گرفته است، حالا برای دریافت جایزهمان دستمان به جایی بند نیست و جواب روشنی هم نمیگیریم و حال باید صریح به افکار عمومی اعلام کنیم که اگر در تاریخ دی ماه سال 88 در روزنامهای خوانده بودید که جشنوارهی فیلمهای ورزشی این تعداد سکه به برگزیدگانش اهدا کرد، بدانید این سکهها، کاغذی بوده و نه طلایی!!
خانجهانی در پایان گفت: باید سازمان سینمایی پیگیری کند تا اگر جشنوارهای در روند برگزاریاش برخلاف مقررات و آییننامهها رفتار کرده است، با آن برخورد قاطعانه کند.
تاریخ انتشار: ۰۳:۲۵ - ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - 08 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]