تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دو خصلت است كه هيچ كار خوبى بالاتر از آن دو نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803910774




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزارت نفت جلوي صادرات برق ايران را گرفت!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزارت نفت جلوي صادرات برق ايران را گرفت!
از آن‌جايي كه عمده درآمدها از محل صادرات برق به وزارت نيرو مي‌رسد، وزارت نفت انگيزه‌اي براي تبديل گاز به برق و صادرات برق به جاي صادرات گاز ندارد. اين امر موجب شده كه با وجود مزاياي متعدد صادرات برق، ميزان آن بسيار كم باشد.
با وجود تقاضاي بالاي كشورهاي همسايه به ويژه پاكستان و عراق براي واردات برق از ايران، اختلاف وزارتخانه‌هاي نفت و نيرو در تخصيص درآمدهاي حاصل از صادرات برق، مانع از تحقق اين مهم شده است.
به گزارش «نسيم آنلاين»، صادرات برق در تحقق اقتصاد مقاومتي نقش قابل توجهي دارد و در سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي به منظور مقابله با ضربه‌پذيري درآمدي حاصل از صادرات نفت خام و افزايش ارزش افزوده بر افزايش صادرات برق تأكيد شده است.
صادرات برق ايران به كشورهاي همسايه از جمله عراق، پاكستان، افغانستان و تركيه در سال ۹۴ به طور ميانگين هزار و 200 مگاوات بوده و اين در حالي است كه پتانسيل بسيار بيشتري براي صادرات برق به كشورهاي همسايه وجود دارد.
بررسي‌ها نشان داده است كه كشور پاكستان به ميزان 10 هزار مگاوات و كشور عراق حدود 5 هزار مگاوات ظرفيت واردات برق از ايران را دارند. در همين رابطه وزارت آب و برق پاكستان نامه‌اي را به وزارت نيرو ارسال كرده كه اين كشور خواهان افزايش واردات برق از ايران بين هزار تا 3 هزار مگاوات شده است.
اما از آن‌جايي كه عمده درآمدها از محل صادرات برق به وزارت نيرو مي‌رسد، وزارت نفت انگيزه‌اي براي تبديل گاز به برق و صادرات برق به جاي صادرات گاز ندارد. اين امر موجب شده است كه با وجود مزاياي متعدد صادرات برق، ميزان آن بسيار كم باشد.
بر اساس رويه‌هاي موجود، ۹۳درصد درآمدهاي حاصل از صادرات برق به وزارت نيرو و ۷ درصد آن هم عايد وزارت نفت مي‌شود. اين در حالي است كه اگر اين وزارتخانه، گاز را به صورت LNG يا خط لوله صادر كند نه تنها 5/14 درصد از درآمدهاي آن سهم خودش مي‌شود بلكه وظيفه خود را در تأمين درآمدهاي خزانه دولت و صندوق توسعه ملي انجام داده است.  اين موضوع باعث شده است كه وزارت نفت در مذاكرات با طرف‌هاي خارجي صادرات برق را در اولويت قرار ندهد. امري كه موجب شده است تاكنون آسيب‌هاي زيادي به منافع ملي كشور وارد شود.  به عنوان نمونه مي‌توان به صادرات گاز از طريق خط لوله به عراق اشاره كرد كه قرار است ظرف چند هفته آينده اجرايي شود. جالب است كه قرارداد صادرات گاز به عراق با وزارت برق (نه وزارت نفت) اين كشور براي تأمين گاز نيروگاه‌هاي برق در عراق منعقد شده است.
اين موضوع باعث شده كه وزارت نفت در مذاكرات با طرف‌هاي خارجي صادرات برق را در اولويت خود قرار ندهد. با اين وجود در روزهاي اخير كميته هماهنگي اقتصادي دولت پاكستان طرح افزايش واردات برق از ايران به ميزان 74 مگاوات را تصويب كرده است.  اگر چه تصويب اين ميزان از واردات برق از ايران تا توافق اوليه براي صادرات 3هزار مگاوات برق به اين كشور فاصله زيادي دارد، اما شروع اين اتفاق گام مهمي در جهت افزايش همكاري‌هاي پاكستان و ايران در زمينه انرژي محسوب مي‌شود. بنابراين با توجه به اهميت اين امر و ايجاد ارزش افزوده بالاتر در صادرات برق، لازم است كه وزارتخانه‌هاي نفت و نيرو با در نظر گرفتن صلاحديد منافع ملي، توسعه صادرات برق را در دستور كار خود قرار دهند.  پيشنهاد مي‌شود كه اين دو وزارتخانه با تشكيل كميته‌هاي مشترك، اختلافات مالي حاصل از صادرات برق را حل كرده تا علاوه بر تأمين درآمدهاي وزارت نفت ناشي از صادرات مستقيم گاز توسعه صادرات برق نيز به صورت جدي پيگيري شود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن