واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امید یراقی - رئیس اتاق بازرگانی ایران و آلمان - در روزنامه «ایران» نوشته است: سال گذشته میلادی مراودات ایران و آلمان به 2.5 میلیارد یورو رسید که اندکی بهبود را پس از چند سال سخت تحریم نشان میدهد. رشد روابط تجاری ایران در همین چند ماهه 2016 که 15 درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش نشان میدهد، نشان از این عزم دو طرف برای احیای یک رابطه تجاری قوی قدیمی دارد.
حضور ژرمنها در اقتصاد ایران با کلید واژه تکنولوژی گره خورده است. روابط اقتصادی این کشور با ایران به دههها پیش و قبل از انقلاب برمیگردد.
زمانی که آلمان بعد از ایالات متحده شریک دوم تجاری ما محسوب میشد. از همان زمان فناوری و تکنولوژی به جزء لاینفک مراودات تجاری دو کشور بدل شد. هنوز هم ایرانیها خاطرات خوبی از ماشین آلات سبک و سنگین آلمانی دارند و کمتر کشوری در دنیا پیدا میشود که از تکنولوژی برتر آلمانها بهرهای نبرده باشد. بازگشت آلمان به صدر شرکای تجاری ایران این نوید را میدهد که رابطهای متوازن بین دو کشور برقرار شود.
این دومینبار است که آقای گابریل وزیر اقتصاد و معاون صدر اعظم آلمان بعد از برجام به ایران میآید. حضور مجدد وی البته یک پیام و سیگنال قوی برای بازارهای تجاری و اقتصادی دنیا محسوب میشود. 126 شرکت بزرگ اقتصادی آلمان، بانک مرکزی این کشور و همچنین دو بانک بزرگ آلمانی در این هیأت حضور دارند و این یک پیام بزرگ به جامعه جهانی است که یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا، ارتباطات تجاری و اقتصادی خود را با ایران از سر گرفته است.
ایران پس از برجام و رفع تحریمها، شاهد گشایشهای اقتصادی بوده است. فراتر از تأثیرات برجام، ایران یک ویژگی مهم دیگر هم دارد و آن امنیت بالا است. در بین کشورهای خاورمیانه و همسایگان ما، ایران در زمره معدود کشورهای دارای امنیت مطلوب به حساب میآید. این نه فقط برای سرمایهگذاران آلمانی بلکه برای همه شرکتها و بنگاههای اقتصادی دنیا حائز اهمیت است.
سال گذشته میلادی مراودات ایران و آلمان به 2.5 میلیارد یورو رسید که اندکی بهبود را پس از چند سال سخت تحریم نشان میدهد. برنامهریزیهای انجام شده در راستای افزایش این حجم مبادلات تجاری به 5 میلیارد یورو در کوتاهمدت و حتی در سال آینده است و آلمانها اینگونه برنامهریزی کردهاند که حجم این مراودات را در بلندمدت به 10 میلیارد یورو برسانند. رشد روابط تجاری ایران در همین چند ماهه 2016 که 15 درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش نشان میدهد، نشان از این عزم دو طرف برای احیای یک رابطه تجاری قوی قدیمی دارد.
آلمانها در مذاکراتشان گفتهاند که با توجه به کمرنگ شدن نقش روسیه در مبادلات تجاری با آلمان، ایران میتواند از این ظرفیت بهرهبرداری کند. اگرچه ما در ظرفیتهای صادراتی خود به آلمان اغلب مواد طبیعی و معدنی خام را در نظر داریم اما میتوان با یک برنامهریزی حسابشده در زمینه صادرات محصولات تولیدی غیر اولیه هم به بازار آلمان موفق بود.
بخش خصوصی در این زمینه میتواند نقش مهمی داشته باشد. ظرفیتها برای توسعه روابط بخش خصوصی دو کشور هم به نحو مطلوبی در حال ایجاد است. برگزاری نشست تجاری دو کشور در اتاق ایران و با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی دو کشور نشان میدهد که دولت هم از این نقشآفرینی بخش خصوصی استقبال میکند.
به صورت خلاصه باید گفت که احیای رابطه تجاری قدیمی ایران و آلمان به نفع دو کشور است و نشانهها حاکی از آن است که دو طرف گام به گام به این سمت حرکت میکنند.
۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]