واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رئیس گروه شیشه انجمن سرامیک ایران گفت: بر اساس توافق ترجیحی که بین ایران و ترکیه بسته شده است طرف ترک می تواند با تخفیف 40 درصدی کالای خود را به ایران صادر کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ؛ حسین زجاجی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: البته طرف ایرانی برای صادرات کالای با کیفیت خود به ترکیه با موانع متعددی مواجه است.
وی گفت : صنعت شیشه ایران از قدمت چند هزار ساله برخوردار است و ایرانی ها در بخش های مختلف صنعت شیشه فعالیت های چشمگیری دارند.
زجاجی همچنین با بیان اینکه بحث ظروف شیشه ای از مباحث مهم در این صنعت است ، اظهار داشت : در کشور انواع شیشه از قبیل شیشه های بلور معمولی، کریستال، شیشه اوپال و انواع ظروف روی میزی تولید می شود. این نوع محصولات در کارخانه ها با برندهای مردم پسند در حال تولید است.
عضو هیئت مدیره انجمن صنعت شیشه و رئیس گروه شیشه انجمن سرامیک ایران با بیان اینکه کیفیت محصولات شیشه و بلور ایرانی در حد مطلوب است، گفت: واحدهای تولیدی کشور علاوه بر مصرف داخلی بخشی از محصولات خود را صادر می کنند.
وی با اعلام اینکه متاسفانه محصولات با کیفیت ایرانی در خیلی از مواقع به جای کالای خارجی فروخته می شود، افزود: با توجه به اینکه ترکیه در بحث شیشه و بلور از ایران جلوتر است در چنین شرایطی محصولات شیشه و بلور کشور ما به خاطر مزیت هایی که دارد در ترکیه عرضه و خوشبختانه از بازار پسندی خوبی هم برخوردار است.
زجاجی با بیان اینکه ایران مزیت زیادی در تولید صنایع معدنی از جمله شیشه دارد ، گفت : خوشبختانه ایران از مزیت های فراوانی همچون معادن سیلیس ، سوخت ارزان وماشین آلات مدرن برخوردار است منتها مردم باید روی خوش به کالای ایرانی نشان دهند تا تولید کنندگان بتوانند در تمامی بخش های اقتصادی از جمله صنعت شیشه و بلور همواره بدرخشند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه عرضه کالای کشور ترکیه در ایران با تخیف تعرفه ترجیحی است، افزود: اگر کالای ترکیه بدون تخفیف تعرفه ترجیحی وارد کشور شود به دلیل بالا رفتن قیمت ها قابلیت عرضه چندانی نخواهد داشت.
عضو هیئت مدیره انجمن صنعت شیشه و رئیس گروه شیشه انجمن سرامیک ایران با تصریح اینکه برغم تمامی محدودیت ها هم اکنون 25 تا 30 درصد انواع محصولات شیشه و بلور تولید داخلی صادر و در عوض 50 درصد نیاز داخل به انواع تولیدات شیشه و بلور خارجی ء مختلف سالانه وارد کشور می شود، گفت: عمده این واردات با تخفیف 40 درصدی از کشور ترکیه به ایران است.
زجاجی همچنین میزان تولید محصولات شیشه و بلور کشور را 300 هزار تن در سال اعلام کرد و افزود: واردات محصولات خارجی در حد 30 درصد مشکلی در بازار ایجاد نخواهد کرد و اگر این میزان به 50 درصد برسد بطور قطع و یقین تولید کنندگان داخلی به شدت دچار آسیب خواهند شد.
وی در ادامه با بیان اینکه واردات بی رویه و قاچاق صنعت شیشه و بلور کشور را به شدت دچار رکود خواهد کرد، اظهار داشت : متاسفانه انباشت محصولات برخی از کارخانه های این حوزه به دلیل حاکم بودن رکود به بیش از سه ماه می رسد.
عضو هیئت مدیره انجمن صنعت شیشه و رئیس گروه شیشه انجمن سرامیک ایران در ادامه یادآورشد: شدت رکود در حوزه صنعت شیشه و بلور به دلیل نوع سیاست گذاری تعرفه ای بیش از سایر صنایع است.
۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]