تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848680634




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سازه‌های مسابقه «آب و آتش» چگونه طراحی و ساخت شدند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سازه‌های مسابقه «آب و آتش» چگونه طراحی و ساخت شدند؟
طراح سازه‌های شناور مسابقه «آب و آتش» گفت: در شرایطی سازه‌ها طراحی شدند که امکان مهار آنها به کف دریاچه وجود نداشته و بنابراین از سازه‌های شناور فلزی به جای سازه‌های ثابت استفاده کردیم.


به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل نقل از روابط عمومی سیما، عباس نوبختی طراح سازه‌های شناور مسابقه «آب و آتش» با اشاره به برگزاری مسابقه در 10 هزار متر فضاي آبي و 2 هزار متر فضاي خشكي در درياچه شهداي خليج فارس بیان کرد: در هنگام طراحی این سازه‌ها متوجه شدیم هر نوع مهار به کف دریاچه به ایزولاسیون آن صدمه می‌زند و این سازه‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند که در عین شناور بودن با توجه به شرایط دریاچه به نحو مناسبی مهار گردند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علم جوی افزود: با تعبیه کیسه‌های شن در کف دریاچه در عمق 2 تا 9 متری مهار شناورها جهت جلوگیری از حرکت باد و موج احتمالی عملی گردید.
 
به گفته نوبختی با توجه به ساختار مسابقه لازم بود دو نوع سازه‌ شناور طراحی شود. بخشی از سازه‌ها دارای سیستم حرکتی است و شرکت کننده باید حرکت خود را با حرکت سازه هماهنگ کند و بخش دیگر ثابت هستند.

وی در ادامه درباره چگونگی ساخت این سازه‌ها تصریح کرد: این اتفاق برای اولین بار در فضای مسابقات ورزشی رخ داده است. طراحان شناورها و سازه‌های دریایی این سازه‌ها را طراحی، تولید و نصب کرده‌اند. ضمن اینکه در رنگ‌آمیزی این سازه‌ها از رنگ‌های خاص دریایی استفاده شده تا مانع زنگ‌زدگی و ‌خوردگی آنها شود.

طراح سازه‌های مسابقه «آب و آتش» با اشاره به امکان جابجایی این سازه‌ها به منطقه‌ای دیگر اظهار کرد: طراحی سازه‌ها به گونه‌ای است که در صورت برگزاری مسابقه در نقاط دیگر کشور از جمله جزایر قشم و کیش هیچ مشکلی در حمل و بر برپایی و استفاده از سازه‌ها وجود نداشته ‌باشد.

نوبختی که طراحی و مهندسی پل‌های شناور در دوران دفاع مقدس را نیز برعهده داشته در این باره توضیح داد: با توجه به حرکت و جابجایی جنگ از سرزمین‌های خاکی غرب به مناطق آبی و خاکی و نهایتاً دریایی جنوب نیاز به ساخت پل‌های شناور ضروری بود.

وی ادامه داد: با توجه به نبود امکانات و متخصصین گروه‌های تخصصی در معاونت صنایع، وزارت سپاه وقت تشکیل گردید که با همکاری فارغ‌التحصیلان مهندسی دانشگاه‌ها، نسبت به طراحی و تولید اقلام مورد نیاز جبهه‌ها اقدام گردد که یکی از آنها گروه صنایع دریایی بود، که مسئولیت آن طراحی و تولید پل‌های شناور در ابعاد مختلف برای کاربردهای متفاوت بود. پل‌های اولیه با طراحی ساده‌تر و به تدریج پل‌های تخصصی‌تری طراحی و تولید گردید که ظرفیت‌های متفاوتی از 2 تا 70 تن را پوشش داده و امکان عبور دادن تجهیزات سنگین مانند لودر و بلدوزر و تانک و نفربر را داشتند.

ایشان تصریح کرد پل شهید سلیمی که در فاصله زمانی سه ماه طراحی و تولید گردید بر روی رودخانه اروند رود نصب گردید و یکی از بزرگ‌ترین و مجهزترین پل‌های ساخته شده در زمان جنگ است. پس از عملیات والفجر 8 این پل به طول 600 متر و با ظرفیت 70 تن برای عبور وسایل سنگین بر روی رودخانه اروند نصب شد.

وی در ادامه گفت: به دلیل محدودیت زمان چندین کارخانه در استان‌های مختلف ساخت پل‌ها را برعهده ‌گرفتند. این درحالی بود که طراحی پل‌ها به شکل مودلار با تلرانس‌ها و اتصالات خاص به هم وصل می‌شدند. سیستم ویژه نظارت بر ساخت، به دقت تولید را زیر نظر داشتند، به طوری که هر قطعه ساخته شده در هر کارخانه با قطعات ساخته شده توسط دیگر کارخانجات بدون مشکل متصل می‌گردید.

نوبختی با بیان این مطلب، توان استقامتی این پل ها را به خوبی روشن کرد. به گونه ای که در عملیات والفجر 8 برای عبور وسایل سنگین از رودخانه اروند این پل ها نقش اساسی داشته اند.

وی تجربه هشت سال دفاع مقدس و خوداتکایی مهندسین فنی را انگیزه‌ای برای سازندگی پس از جنگ دانست و افزود: پل های متحرک در نوع خود پل هایی سریع و هجومی هستند و کاربرد آنها تنها مختص زمان جنگ نیست، گرچه در زمان جنگ پل های دیگری نیز مورد استفاده قرار گرفتند، اما این پل ها به دلیل خصوصیات ویژه شان، درجه نخست اهمیت را دارا بودند.

در پایان نوبختی گفت: اکنون مهندسان جوان آن روزها با اتکا به تجربیاتشان توانسته‌اند بنیان چند کارخانه تولید تجهیزات و سازه‌های دریایی را بنا کنند و امروز به مدد همان دانش فنی که در دوران دفاع مقدس کسب کرده‌ایم در این حوزه به خوداتکایی رسیده‌ایم.







۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن