تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851544299




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با چند ترفند ساده، خلاقانه عصبی شوید!


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:


yelling-child

عصبانیت علت های زیادی دارد و این روزها انقدر مشکلات و دغدغه های اجتماعی و فردی زیاد شده اند که  افراد خونسرد هم رفتارهای تهاجمی از خود نشان میدهند. اما پژوهش‌های عصب‎شناسی نشان داده‎اند که عصبانیت شاید پیش زمینه خلاقیت باشد و بتواند راه حلی برای مسائل و مشکلات ایجاد کند. در ادامه قصد داریم با ارائه چند ترفند به شما بگوییم که چگونه میتوانید در اوج عصبانیت، خلاقیت به خرج دهید.

***
زمانی که عصبانی می‌شویم، چه اتفاقی می‌افتد؟
در ابتدا کمی در مورد فیزیولوژی خشم صحبت کنیم. احساسات به دلیل این که مغزهای ما از خاطرات و تجارب گذشته برای تعیین شدت یک موقعیت استفاده می‌کنند، پدیدار می‌شوند. اگر این موقعیت شبیه موقعیت بدی باشد که قبلا در آن گرفتار شده بودیم، احساسات بدی به سراغ ما می‌آید که هدف آن حفاظت از ما در برابر آسیب مجدد و به خاطر سپردن آن موقعیت برای دفعات بعدی‎ست.
تجربه اتفاقات نا آشنا و بسیار احساسی باعث ایجاد الگوهای مختلفی از فعالیت‌های عصبی در مغزمان می‌شوند. آن لحظات بیش از زمانی که ما احساس آرامش و امنیت می‌کنیم این الگوها را ایجاد می‌کنند. هیپوتالاموس باعث آزاد شدن هورمون استرس می‌شود و به دلیل ورود آدرنالین و کورتیزول به بدن، سیستم عصبی سمپاتیک وارد حالت « مبارزه یا فرار» می‌شود.
***
خلاقیت چگونه عمل می‌کند؟
استیو جابز اعتقاد داشت که «خلاقیت تنها ارتباط دادن چیزهایی به هم است.» در سال ۱۹۹۸ او به مجله Wired گفت که «افراد به این دلیل خلاق می‌شوند که قادر هستند تجاربی را که داشته‎اند به هم ارتباط دهند و چیز جدیدی ایجاد کنند. و دلیل آن که آن‎ها می‌توانند این کار را انجام دهند این است که آن‎ها تجربه‌های بیشتری نسبت به بقیه مردم دارند یا بیشتر در مورد تجارب خود فکر کرده‎اند.»
به عبارت دیگر، ما زمانی می‌توانیم ایده‌های جدیدی ایجاد کنیم که تجارب پیشین را به چیزی که در حال حاضر اتفاق می‌افتد ارتباط دهیم تا راه حل جدیدی را ایجاد کنیم. چیزی مانند حل یک پازل!
***
چگونه از عصبانیت استفاده کنیم؟
عصبانی بودن معمولا باعث رفتار غیرمنطقی و غیر قابل پیش‎بینی ما می‌شود. ما به انجام کارهایی فکر می‌کنیم که هرگز آن‎ها را اجرایی نخواهیم کرد. با این حال ما چنان از لحاظ احساسی آتشین و داغ می‌شویم که اهمیت کمتری به استانداردهای اجتماعی می‎دهیم که در شرایط دیگر باعث مدیریت افکار، رفتار و تصمیمات ما می‌شوند.
این لحظات موقعیت خوبی برای تفکر خلاق محسوب می‌شوند. نه تنها خاطرات ما در آن لحظات زنده شده‎اند، که قوه تخیل‎مان هم به سرعت در حال کار است و ما را به سوی گذشتن از حد و مرزهای متعارف پیش می‌برد.
***
در زیر سه مرحله برای ابراز خلاقیت در زمان عصبانیت عنوان شده است:
۱٫ فعالیتی پیدا کنید که شما را از عامل عصبانی‎کننده‎تان دور کند و به شما اجازه بروز آن عصبانیت را بدهد.
ورزش‎کردن نمونه خوبی‎ست؛ اما هر فعالیت فیزیکی که حواس‎تان را پرت کند نیز کارساز است؛ می‌توانید پیاده‎روی کنید یا به یک بازی کامپیوتری تعاملی بپردازید. حتی اگر راه دیگری نداشتید، می‌توانید به نوشتن (با دست) بپردازید. من به شخصه دوست دارم با دویدن احساساتم را خالی کنم.
۲٫ عصبانیت را با آغوش باز بپذیرید و از آن به عنوان عامل محرکه خود استفاده کنید.
این کار را برای ۱۰ تا ۲۰ دقیقه نخست انجام دهید. فعلا سعی نکنید مثبت فکر کنید. سریع‎تر بدوید (یا هر فعالیت فیزیکی دیگری را که انتخاب کردید با سرعت بیشتری انجام دهید). فقط به حرکت‎تان ادامه دهید. احتمالا خواهید دریافت که در زمان عصبانیت راحت‎تر می‌توانید وارد منطقه امن خود شوید. اندورفین به تدریج وارد خونتان می‌شود و کم‎کم احساس بهتر و فکر بازتری خواهید داشت.
۳٫ شروع به تفکر در مورد مسائلی کنید که می‌خواهید به طور متفاوتی انجام دهید و مشکلاتی که می‌خواهید راه حلی برای‎شان پیدا کنید.
این زمانی‎ست که خلاقیت واقعا خود را نشان می‌دهد. خودتان را وادار به این کار نکنید، اما زمانی که دارید فعالیت منتخب خود را انجام می‌دهید، روی برخی از آن موانع و آرزوهای‎تان تمرکز کنید. شاید یک پروژه جدید مدنظرتان باشد، یک تغییر در عادت همیشگی، تغییر شغل، سفری که واقعا دوستش دارید یا یک ایده کسب و کار جدید. شاید هم همان مساله‎ای که باعث عصبانیت‎تان شده است.
نکته بسیار مهم این است که وقتی خود را در معرض فشار شدید فیزیکی قرار داده‎اید، خیلی از ذهن‎تان کار نکشید و به آن فشار وارد نکنید. فقط در هنگام آزاد و رها شدن ذهن‎تان، به ایده‌ها اجازه پرواز دهید. اگر چیزی به ذهن‎تان نرسید، به خودتان استرس وارد نکنید. مهم‎ترین نکته این است که شما بتوانید در برقراری ارتباط و اتصال تجاربی که داشتید مهارت پیدا کنید تا شاید دفعه بعدی که عصبانیت گریبان گیرتان شد، بتوانید ایده خلاقی از خود بروز دهید. منبع :‌ مجله پنجره خلاقیت


 
4 مهر 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن