واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
تا به حال از ویژگی ها و فایده های درمانی روغن درخت چای چیزی شنیده اید ؟انواع کاربردهای درمانی مفید این روغن را در این مطلب به شما معرفی خواهیم کرد ،روغن درخت چای برای رفع شوره سر , درمان آکنه , شوینده پوستهای چرب ,خلاص شدن از شر قارچ ناخن انگشت پا , دفع حشرات , سندروم پای ورزشکاران, درمان زگیل و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد. راههای زیادی برای استفاده از روغن درخت چای وجود دارد؛ این روغن همان اسانس برگ درخت چای است که بویی کافورمانند و بسیار قوی دارد. مطالعات محققان نشان میدهد که این روغن نقش ضد عفونیکننده، ضد میکروبی و ضد قارچ قابلتوجهی دارد. راههای زیادی برای استفاده از روغن درخت چای وجود دارد؛ این روغن همان اسانس برگ درخت چای است که بویی کافورمانند و بسیار قوی دارد. مطالعات محققان نشان میدهد که این روغن نقش ضد عفونیکننده، ضد میکروبی و ضد قارچ قابلتوجهی دارد. در این مطلب شما را با 9 کاربرد روغن درخت چای آشنا میکنیم:
1. رفع شوره سر
با توجه به یافتههای یک مطالعه مقدماتی، روغن درخت چای به کاهش خارش و شوره سر کمک میکند. برای این کار، کافی است هر روز به مدت 3 دقیقه شامپوی روغن درخت چای را به موهای خود بزنید و سپس آبکشی کنید.
2. درمان آکنه
روغن درخت چای حاوی terpinen-4-OL است؛ ترکیبی که به از بین بردن باکتریهای آکنهزا کمک میکند. برای این کار باید از محلول روغن درخت چای استفاده کنید. از محلول روغن درخت چای برای رفع جوشهای سطحی پوست نیز استفاده میشود. در یک مطالعه مشخص شد که این روغن از طریق لایهبرداری به رفع آکنه کمک میکند. مطالعه دیگری نشان داده است که استعمال ژل روغن درخت چای به مدت 20 دقیقه در روز به بهبود نقاط آسیبدیده پوست کمک میکند.
3. شوینده پوستهای چرب
روغن درخت چای علاوه بر درمان جوش و آکنه در شستشوی پوستهای چرب نیز کاربرد دارد. به طور معمول، از غلظت پایین این روغن برای صورت استفاده میشود؛ چون غلظت بالا موجب خشک شدن پوست شده و روند تولید چربی را چند برابر میکند.
4. خلاص شدن از شر قارچ ناخن انگشت پا
اگر یک یا دو بار در روز به مدت چند ماه از روغن درخت چای به صورت موضعی استفاده کنید، از شر قارچ ناخن انگشت پا خلاص خواهید شد. برای این کار باید یک قطره روغن بردارید و آن را به کمک پنبه روی ناخن بمالید. این روغن باعث بهبود یافتن ناخنها شده و علائم قارچ را کاملا از بین میبرد.
5. دفع حشرات
روغن درخت چای به دفع حشرات هم کمک میکند. پوست شما نباید در معرض روغنهای ضروری با غلظت بالا قرار بگیرد. از این رو، توصیه میشود از اسپریهای حاوی روغن مانند روغن درخت چای، اکالیپتوس، سنبل هندی و گل شمعدانی در اطراف در و پنجره استفاده شود.
6. برای سندروم پای ورزشکاران
سندروم پای ورزشکاران یک عفونت قارچی است که در نواحی گرم و مرطوب بیشتر رخ میدهد. این عارضه باعث ترک خوردن، پوسته پوسته شدن و قرمزی بین انگشتان پا در بیماران میشود. با توجه به تحقیقات مقدماتی محققان، استعمال موضعی روغن درخت چای به تسکین علائم سندروم پای ورزشکاران از جمله خارش، سوزش و التهاب کمک میکند. غلظتهای 25٪ و 50٪ این روغن نیز به رفع قارچ کمک میکنند، اما به اندازه کلوتریمازول یا تربینافین موثر نیستند.
7. به عنوان یک عنصر سازنده صابون
روغن درخت چای یکی از ترکیبات رایج در ساخت صابونهایی است که در فروشگاههای مختلف به فروش میرسند. دستور ساخت این صابونها در فضای آنلاین هم در دسترس عموم قرار دارد. با این حال، بهتر است از دستورهایی که شامل استفاده بیش از حد از روغن هستند، بپرهیزید.
8. درمان زگیل
از روغن درخت چای بعضا به عنوان یک طب جایگزین برای درمان زگیل استفاده میشود. به طور معمول، یک قطره روغن درخت چای روی محل زگیل مالیده میشود. سپس، زگیل با یک بانداژ مناسب پوشانده شده و تا زمانی که از بین نرود، زیر بانداژ میماند. از بین رفتن زگیل معمولا به چند هفته زمان نیاز دارد.
9. به عنوان یک پاککننده خانگی
از روغن درخت چای برای امور سادهتر مانند اسپری کردن کاشیهای سرویس بهداشتی و یا پردههای حمام نیز استفاده میشود تا از رشد کپک و باکتری جلوگیری شود. برای این کار، باید چند قطره روغن را با یک بطری پر از آب مخلوط کنید و سپس به آن سرکه سفید اضافه کنید. برای جلوگیری از رشد کپک روی پردههای پلاستیکی حمام، معمولا از دستور یک قطره روغن درخت چای در هر فنجان آب استفاده میشود. قبل از استفاده از هر محصول پاککننده جدید بهتر است دستورالعمل شرکت سازنده را با دقت بخوانید.
نکاتی درباره استفاده از روغن درخت چای:
روغن درخت چای نباید با تمام قوا استفاده شود (مگر در صورت توصیه پزشک متخصص)، زیرا به وسیله پوست جذب میشود. پس باید از آن همیشه در مقادیر کوچک و باملایمت استفاده کنید. از طرفی ممکن است باعث خارش و در برخی موارد بروز آلرژی شود.
روغن درخت چای نباید خورده شود، زیرا امکان مسمویت وجود دارد و از این رو باید دور از دسترس کودکان قرار بگیرد.
منبع: الودکتر
3 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]