تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد و در نزد خداوند از عمل زیاد که بدون یقین ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850345269




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایرانیان بیش از اندازه انرژی دریافت می‌کنند


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ابتکار: از 10 سال گذشته مصرف منابع پروتئینی حیوانی بسیار کاهش‌یافته‌است. از سال 88 همزمان با افزایش قیمت شیر مصرف شیر و دیگر مواد مفید کاهش یافت.
 
 امروزه صدای زنگ خطر در حوزه سلامت از سفره غذایی مردم به گوش می‌رسد؛ به طور کلی از 10 سال گذشته مصرف مواد پروتئینی گوشتی کاهش یافته اما همان گوشت‌های دام و طیوری هم که مصرف می‌شوند به علت تزریق آنتی‌بیوتیک و یا حتی مصرف کودهای شیمیایی منجر به مقاومت دارویی در بدن انسان و حتی در برخی موارد سرطان‌ می‌شود.

زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در این رابطه خبر می‌دهد که «سفره غذایی هر روز سبک‌تر و کوچک شده‌است.» او سیستان و بلوچستان، بوشهر، کرمان و هرمزگان را دارای محروم‌ترین سفره‌های غذایی می‌داند و بیان می‌کند:« هم‌زمان با آغاز هدفمندی یارانه‌ها سفره غذایی مردم هم کوچک‌تر شد.»

در حال حاضر مشکل عمده سفره غذایی ایرانیان چیست؟
 
الان در حال حاضر مشکلی که به‌صورت عمده با آن مواجه هستیم اضافه دریافت انرژی است. مشکلی که به دلیل مصرف زیاد مواد قندی چربی و نوشیدنی‌های گازدار رخ می‌دهد. تقریبا حدود 49 تا 50 درصد از مردم بیشتر از نیازشان انرژی دریافت می‌کنند و در مقابل تحرک بدنی کم آنها منجر به اضافه وزن و چاقی شده‌است. اضافه وزن و چاقی هم بیماری‌های قندی، عروقی، سرطان، دیابت و به‌طورکلی بیماری‌های غیرواگیر را به‌دنبال می‌آورند که امروزه مهم‌ترین علت مرگ در کشور است. مهم‌ترین علت ابتلا به این بیماری‌ها هم به عادات غذایی مردم بر‌می‌گردد. مردم بیش از مقدار توصیه‌شده قند و نمک و چربی می‌خورند و در مقابل مصرف سبزی آنها که حالت پیشگیری‌کننده از چاقی و بیماری‌های دیگر دارد بسیار کم بوده‌است. یکی از اقدامات ما در سال 91 تدوین سند ملی تغذیه و امنیت غذایی بوده که با مشارکت کارشناسان و متخصصان بخش‌های بزرگی مانند سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت معدن تجارت، آموزش پروش و ... تصویب و با امضای وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ و این دانشگاه‌ها ملزم به اجرای آن شدند. در این مدت کمیته‌های تخصصی بین بخشی در استان‌ها با محوریت استانداران تشکیل شده و برای بحث بهبود تغذیه در سطح استان برنامه‌هایی نوشته و پیگیری می‌کنند.

سال گذشته برنامه‌ای با عنوان سالم‌سازی غذاهای بیمارستان اجرا شد. این برنامه چه بود و تا کجا پیش رفت؟
 
یکی از اقدامات انجام‌شده در دفتر بازنگری آیین‌نامه بیمارستانی وزارت بهداشت بازنگری در ساختار و تشکیلات خدمات غذایی بود. از اصول تعیین شده این دفتر می‌توان به ساماندهی خدمات غذایی در بیمارستان‌ها با تاسیس مدیریت خدمات غذایی و همچنین بخش رژیم‌درمانی در بیمارستان‌ها اشاره کرد. بر این اساس بیمارستان‌ها مکلف شدند که به ازای هر 50 تا 100 تخت یک کارشناس تغذیه داشته‌باشند. از سوی دیگر ما نیز در سطح ستادی کارشناس تغذیه داریم که کار آن پایش غذایی بیمارستان‌ها است. در بیمارستان‌ها هم کارشناسان تغذیه به‌عنوان یک عامل ارزیابی اعتبارسنجی مشخص شده‌اند. با همکاری مشترک دفتر مدیریت بیمارستانی در دفتر معاونت درمان وزارت بهداشت می‌شود بحث تغذیه در بیمارستان‌ها را سامان داد.

یک بحث رایج امروزه به مصرف آنتی‌بیوتیک در مرغ‌ها برمی‌گردد. استفاده از این مرغ‌ها مضرات خود را دارد اما جدا از بقیه مصارف، در بیمارستان‌‌ها فرایند درمان را طولانی‌تر نیز می‌کند. چراکه بدن به آنتی‌بیوتیک‌های مرغ و طیور عادت کرده و نسبت به دارو مقاومت می‌کند. برای جلوگیری از توزیع دام و طیور دارای آنتی‌بیوتیک در بیمارستان‌ها وزارت بهداشت چه کاری می‌تواند انجام دهد؟
 
یکی از استانداردهای ما در خدمات مدیریت غذایی این است که از مواد اولیه‌ای استفاده شود که سالم هستند اما مشکل این است که تعداد این مرغ‌ها امروزه برای کل کشور کافی نیست. سلامت مرغ یا گوشت در دامپزشکی کنترل می‌شود اگر تائید شده این سازمان باشد مشکلی ندارند.
 
اما این دام و طیور علی‌رغم اینکه تاییدیه دامپزشکی را هم دارند، آغشته به آنتی‌بیوتیک هستند که منجر به مقاومت دارویی می‌شود.
 
بله. هر چیزی که حاوی آنتی‌بیوتیک مازاد بر حد استاندارد باشد بد است و سیستم ایمنی را تضعیف و مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد می‌کند.

بررسی‌شده که امروزه محروم‌ترین سفره غذایی در چه استان‌هایی هستند؟
 
در سطح کشور ما می‌دانیم که استان‌های شمالی به دلیل شرایط آب و هوایی کشاورزی و در دسترس بودن مواد غذایی وضعیت بهتری در تغذیه دارند. اما در مناطق جنوبی و به‌خصوص جنوب شرقی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و کرمان به دلیل خشک‌سالی و کمبود آب، تنوع محصولات غذایی کمتر و به‌عنوان استان‌های کم برخوردارتر مشکلات تغذیه‌ای بیشتری دارند. مناطق مرکزی کشور هم به نسبت شرایط خوبی دارند اما در جنوب و جنوب شرق مشکلات تغذیه‌ای پررنگ‌تر است.

خشک‌سالی بر کوچک شدن این سفره چه تاثیری داشته؟
 
پژوهشی که مستقیما اثر این دو بر یکدیگر را بسنجد وجود ندارد. ما تنها می‌دانیم که در سال‌های گذشته سفره غذایی مردم کوچک‌تر و وزن سبد غذایی مردم سبک‌تر شده‌است. میزان مصرف مواد نشاسته‌ای مانند ماکارونی، نان و برنج به علت ارزان‌تر بودن آنها بیشتر شده و موارد پروتئینی حیوانی مانند شیر، مرغ، گوشت و ... که گران‌تر هستند کم‌تر مصرف‌شده‌اند.

از چه سالی این تغییرات در سفره غذایی مردم ایجاد شده‌است؟
 
از 10 سال گذشته مصرف منابع پروتئینی حیوانی بسیار کاهش‌یافته‌است. از سال 88 همزمان با افزایش قیمت شیر مصرف شیر و دیگر مواد مفید کاهش یافت. می‌توانیم ادعا کنیم که هم‌زمان با آغاز هدفمندی یارانه‌ها سفره غذایی مردم هم کوچک‌تر شد.

یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت برای بهبود کمبود آهن در دختران برنامه مکمل‌یاری آهن بود. این برنامه تا امروز چه نتیجه‌ای داشته‌است؟
 
بعد از مطالعات پایلوت کشوری قرار شد دختران دبیرستانی در 4 ماه تحصیلی‌شان هفته‌ای یک روز قرص آهن دریافت ‌کنند. با این روش کمبود آهن حدود 30 درصد در این گروه کاهش پیدا کرد.

در حال حاضر چند درصد از زنان کم‌خونی دارند؟
 
بعد از اجرای برنامه مکمل یاری شیوع کم‌خونی به‌طورکلی الان به حدود 10 درصد کاهش یافته‌است.




۰۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن