واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: فرارو: صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در نامه ای به حسن روحانی در باره مفاد سخنرانی او در سازمان ملل مطالبی مطرح کرده است.
به گزارش فرارو، زیباکلام در این نامه که نوشته است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکترحسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران ادام الله ظله العالی
با سلام و تحیات عنقریب عازم بلاد نیویورک بمنظور ایراد سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل می باشید. ضمن آرزوی سفری سلامت زیر سایه حضرت حق برای شما و همراهان، اگر چه می دانم که باعنایت به کمالات شخصی خودتان، بعلاوه مشورت مسئولین توانمند وزارت خارجه، سخن گفتن حقیر حکایت زیره به کرمان بردن است، مع ذالک شرایط بغایت پیچیده و نابسامان منطقه چه از بابت شرایط و اوضاع پریشان خاورمیانه و چه از بابت تیرگی و دشمنی بی سابقه ایی که میان ایران با جهان عرب بوجود آمده وسوسه ام نمود تا جسارت نموده یکی دونکته را باستحضار برسانم. نیک می دانید که مجمع عمومی امسال در شرایطی دارد برگزار می شود که عفریت جنگ، خشونت، دشمنی، کشتار و آوارگی میلیونها نفر ازخانه و کاشانه شان خاورمیانه را فراگرفته.
ازدیوار قیامت میان خودمان با جهان عرب بالاخص عربستان سعودی گرفته تا مصیبت های دیگر. فکرکنم سخنی باغراق نرفته اگر گفته شود ظرف ۵۰۰سالی که از تاسیس تشیع بعنوان مذهب رسمی توسط صفویه در ایران می گذرد تا به امروز، این همه کینه و دشمنی میان شیعه و سنی سابقه نداشته. بنده همواره منتقد تمایلات نژادپرستانه و احساس برتری نسبت به دیگران ازجمله اعراب که در برخی از هموطنانمان وجود داردبوده ام.
اما نمی دانم هم سنگ نمودن ایران با آن پیشینه تمدنی اش درگذشته،و بالندگی فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی امروزینش با حکام سعودی که بجزفروش نفت و نفت و بازهم نفت از هیچ هنر دیگری برخوردار نیستند، چه ضرورتی دارد؟ البته یک هنر دیگرهم دارند: بمباران مردم یمن و حمایت از دیکتاتوری بحرین. استدعا دارم با خودداری از توهین به حکام سعودی نه ازیکسو بر برخرمن آتش دشمنی میان شیعه و سنی بیش ازاین بدمید و نه ازسویی دیگر باعث مطرح شدن و جلب توجه حکام بقول خودتان جوان، خودخواه، جاه طلب و درعین حال بی تجربه سعودی ها شوید.
جناب آقای دکتر روحانی، مهم تر ازسعودی ها و اعراب، می خواستم تقاضا کنم که بعنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران، لحن کلام تان نسبت به همه ازجمله غربیها وبالاخص آمریکایی ها وحتی اسراییلی ها،وزین،مودب،با احترام و عاری از خط و نشان کشیدن، بغض و کینه و نفرت و آرزوی مرگ و نیستی باشد. با بودن حکام سعودی، پادشاه بحرین، نخست وزیر اسراییل آقای نتانیاهو، ژنرال های مصری، جناب رجب طیب خان اردوغان، برادر ارجمند و آزادیخواه خودمان عالیجناب بشار اسد و درصدر همه شان داعش، ازمنطقه خاورمیانه باندازه کافی طنین جنگ، نفرت، دشمنی، نسل کشی، آوارگی، خونریزی و خشونت در جهان طنین انگیز است.
آنچه دنیا نیازمند دیدن درخاورمیانه است مهاتماگاندی و نلسون ماندلا است. آنچه دنیا نیاز دارد از خاورمیانه امروز بشنود طنین مجدد صوت خوش الحان و دلنشین سلف شما "سیدمظلوم"است که در همان تریبون سازمان ملل که شما فردا می خواهید سخنرانی بفرمایید بجای تهدید، تحقیر، دشنام، دشمنی و آرزوی مرگ و نیستی دیگران را کردن، شاخه زیتون بدست گرفت و پیام "بنی آدم اعضاء یک پیکرند" را طنین انداز شد و دنیا را در برابر فتانت، بزرگی (و نه غول پیکری تسلیحاتی)، ادب و انسانیت رئیس جمهور ایران به تحسین وا داشت.
درحالیکه دیگران سخن از تهدید و ارعاب "برخورد تمدنها" می کردند او نوید "گفتگوی تمدنها" را داد وگفت که همه مان "درآفرینش زیک گوهریم". تصور نفرمایید اگر آمریکا، انگلیس، عربستان، اسراییل، ارتجاع منطقه، صهیونیزم و سایر دشمنان را در پشت تریبون سازمان ملل با خاک یکسان نمایید در بازگشت تندروها مدال قهرمانی "آمریکا ستیزی"را بگردنتان خواهند آویخت و فرش قرمز زیر پایتان در فرودگاه مهرآباد پهن خواهند نمود؛ خیر. جنابعالی چندین گناه کبیره مرتکب شده اید که آنها بچیزی کمتر از خروج کامل شما و دوستانتان از پاستور رضایت نمی دهند.
آنهاشما را بخاطر برجام، الحاق ایران به لایحه پولشویی، تشویق غربیها به سرمایه گزاری در کشور و تلاش در تنش زدایی با غرب و آمریکا و عادی سازی روابط ایران با دنیا هرگز نخواهند بخشید. پس بیایید بخاطر سعادت و منافع ملی بلند مدت کشور، بجای تکرار همیشگی برخ کشیدن قدرت وچنگ و دندان نظامی و سردادن طنین بانک دشمنی، نوای خوش الحان دوستی هفتصد سال پیش شیخ مصلح الدین اجل سعدی شیرازی رحمه الله را بعنوان رئیس جمهور ایران به جهانیان عرضه دارید که: "چو عضوی بدرد آورد روزگار دگر عضو ها را نماند قرار"
ایام بکام باد
صادق زیباکلام
سی یکم شهریورماه یکهزاروسیصدونودوپنج
۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]