تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  انبر مناسب دستگاه تسمه کش اگر نگاهی به یک یخچال یا اجاق گازی که در کارتن است بیندازید، تسمه هایی د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821259332




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عوارض مختلف شیمی درمانی


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
chemo
  وقتی نام شیمی درمانی به گوشمان می رسد ناخودآگاه به ریزش مو و ابرو فکر می کنیم اما این روش درمانی تاثیرات مفیدی بر بیماری های سرطانی دارد و جان بیمار را نجات خواهد داد ، به شایع‌ترین و مهم‌ترین سؤالات درباره این روش درمانی در ادامه مطلب اشازه کرده ایم با ما همراه باشید. ریزش مو با توجه به داروی مربوط به شیمی‌درمانی رخ می‌دهد که مصرف می‌شود. در حال حاضر هیچ روش اثبات‌شده‌ای به منظور پیشگیری از ریزش مو به خاطر شیمی‌درمانی وجود ندارد.   توضیحات دکتر ملودی کوبلِیْ، متخصص سرطان‌شناسی از مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو، به شایع‌ترین و مهم‌ترین سؤالات درباره این روش درمانی را می‌خوانید.
چه تست‌هایی برای کنترل و نظارت پیشروی یا کارایی شیمی‌درمانی انجام می‌شود؟
بار دیگر باید این سؤال را به دو قسمت «هدف درمانی» و «هدف تسکین درد و علائم» تفکیک کنید.
اگر هدف، درمان بیماری باشد، بنابراین با فردی روبه‌رو هستید که هیچ نوع بیماریِ قابل اندازه‌گیری و سنجشی ندارد. در واقع سرطان او از بین رفته و شما به این دلیل درمان را روی او انجام می‌دهید چون می‌دانید اگر این کار را بکنید در مقایسه با وقتی که آن را انجام نمی‌دهید، افراد بیشتری زنده می‌مانند. اما هیچ روشی برای نظارت و کنترل میزان پیشروی شیمی‌درمانی وجود ندارد. تست‌های مربوطه در این زمینه در حال تکمیل و پیشرفت هستند تا بتوان بسیار دقیق و موشکافانه بیماری را کنترل و نظارت کرد.
میزان تغییر برنامه‌های مرتبط با شیمی‌درمانی یک بیمار پیش از کامل شدن دوره درمان او تا چه حد است؟
بیمارانی که با هدف درمانی یا علاج بیماری تحت مداوا هستند، معمولا دوره درمان شش تا هشت هفته‌ای دارند. پیش از شروع هر دوره درمانی، با بیمار ملاقات کرده و بر اساس این مسئله که بیمار چگونه درمان را تحمل خواهد کرد، می توانیم دوز آن را کم یا زیاد کنیم. تغییر روش درمانی به خاطر کم شدن تعداد گلبول‌های سفید موردی بسیار نادر است، چرا که داروهایی داریم (در واقع عوامل تحریک‌کننده کلونی) که باعث تحریک گلبول‌های سفید می‌شوند.
اما این میان عوامل دیگری هم هستند که ممکن است افزایش یابند مانند مسمومیت عصبی، که در استفاده از دسته خاصی از ترکیبات به نام تاکسان‌ها بسیار شایع است. بنابراین اگر بیمار احساس کرختی یا مورمور شدن داشته که می‌تواند نشانه مسمومیت عصبی باشد، معمولا دوز آن را کم می‌کنیم.
وقتی بحث شیمی‌درمانی می‌شود، افراد از سه ترس بزرگ مربوط به عوارض جانبی آن صحبت می‌کنند یعنی ریزش مو، حالت تهوع و کمبود انرژی. بیماران برای کاهش خطر این عوارض جانبی چه کاری می‌توانند انجام دهند؟
ریزش مو با توجه به داروی مربوط به شیمی‌درمانی رخ می‌دهد که مصرف می‌شود. در حال حاضر هیچ روش اثبات‌شده‌ای به منظور پیشگیری از ریزش مو به خاطر شیمی‌درمانی وجود ندارد. میزان بروز حالت تهوع معمولا کمتر بوده و این به خاطر داروهای ضدتهوع از جنس خوب است که این روزها در دسترس است.
خستگی هم‌چنان بخشی از این فرآیند شیمی‌درمانی بوده که البته دوره‌ای است. اگر در یک دوره درمانی سه هفته‌ای به سر می‌برید، معمولا نباید در روزهای اول احساس چندان شاد و توأم با روحیه‌ای داشته باشید. این روند تا یک هفته قبل از شروع دوره درمان بعدی خوب خواهد شد. بنابراین نباید گفت که در طول این درمان، همیشه احساس خستگی خواهید داشت. اما در هر حال خستگی وجود داشته و تصاعدی است. بنابراین بعد از دوره ششم، نسبت به دوره دوم خستگی بیشتری را حس خواهید کرد.
چه نوع گزینه‌های درمانی سرطان برای بیمارانی که شیمی‌درمانی انجام می‌دهند امن و مطمئن است، و کدامشان خطرات یا تأثیرات منفی‌ نسبت به داروهای شیمی درمانی به همراه خواهد داشت؟
یکی از بهترین روش‌ها، یوگاست. طب سوزنی هم گزینه خوبی است. تمرین و یا هر نوع حمایت عاطفی هم می‌تواند نتیجه خوبی به همراه داشته باشد. اما شاید چندان جالب نباشد که به یک مغازه فروش داروهای گیاهی بروید و هر نوع گیاه و داروی گیاهی لازم در این زمینه را خریداری کنید، چرا که آنها می‌توانند بر کارایی و تأثیر شیمی‌درمانی اثر گذاشته و یا مسمومیت ناشی از آن را افزایش دهند.
منبع: lifescript الودکتر
29 شهریور 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن