واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حواشي پيرامون انتخاب نماينده سينماي ايران در اسكار
پس از كش و قوسهاي يك هفتهاي بالاخره شورايي كه براي معرفي نماينده سينماي ايران به آكادمي علوم و هنرهاي امريكا يا همان اسكار تشكيل شده بود...
نویسنده : فرزين ماندگار
پس از كش و قوسهاي يك هفتهاي بالاخره شورايي كه براي معرفي نماينده سينماي ايران به آكادمي علوم و هنرهاي امريكا يا همان اسكار تشكيل شده بود، نماينده قطعي سينماي ايران را معرفي كرد و همانطور كه خيليها پيشبيني ميكردند از درون اتاق فكر اين شورا فيلم «فروشنده» اصغر فرهادي بيرون آمد. هيئت معرفي فيلم ايراني براي اسكار طبق سنوات گذشته، با ميزباني بنياد و تعامل مستقيم با خانه سينما و سازمان سينمايي شروع به كار كرد.
فارغ از حضور چهرههايي مانند اميرحسين علمالهدي در اين هيئت كه جزو مديريت يك گروه سينمايي كاملاً دولتي هيچ دانش آكادميك يا تجربه مؤثري در عرصه بينالملل نداشته است، رويه انتخاب فيلم و سپس حذف برخي از آثار از اين فهرست است كه سؤال برانگيز مينمايد. از ابتدا به نظر ميرسيد در نهايت اين «فروشنده» باشد كه به عنوان گزينه نهايي ايران به بخش غيرانگليسي زبان اسكار راه پيدا كند و باقي گزينهها جز آنكه فضايي را براي گمانهزني فراهم كنند و البته دريافت حقالزحمه فعاليت براي اعضا، اثرگذاري ديگري ندارند. جبار آذين، منتقد و مدرس سينماي ايران با اشاره به اينكه رويه انتخاب فيلم براي اسكار به يك بازي بدل شده است، ميگويد: اگر قرار است «فروشنده» نماينده ايران براي اسكار باشد چه لزومي دارد به بازي با مخاطبان و سينماگران ديگري پرداخته شود كه نام فيلمشان در فهرست است؟ رك و راست اعلام كنند «فروشنده» گزينه نهايي ماست و البته دلايل خود را هم ضميمه كنند، اما اين كار را نميكنند و يك بازي نمايشي ترتيب ميدهند تا بگويند در حال بررسي گزينهها هستيم. آذين درباره چرايي اين رفتار بيان داشت: مديران سينمايي دولت يازدهم محافظهكارند و اين محافظهكاري كاملاً در تضاد است با تدبيري كه شعار دولت است.
تدبير يعني آنكه وقتي مديري تصميمي را درست ميداند با تبيين دلايل خود درباره آن تصميم، به اجراي آن مبادرت كند ولي محافظهكاري باعث ميشود حتي جرئت نكنند از همان اول از علاقه خود براي ارسال «فروشنده» به اسكار سخن گويند، پس يك هيئت را معرفي ميكنند و ضمن بازي كردن با اسامي فيلمها و قرار دادن برخي گزينههاي بيربط به اسكار، از يك طرف وقت را تلف ميكنند و از طرف ديگر كار هيئت را بزرگ جلوه ميدهند. چندمرحلهاي بودن انتخاب فيلم براي اسكار نهتنها عجيب نيست كه كاملاً منطقي است، اما به شرط اينكه واقعاً همه فيلمها در گزينش شرايط برابر داشته باشند و اينطور نباشد كه محصولي منهاي معيارهاي اصلي معرفي اسكار، به واسطه سفارش مديران جايگاه والاتري داشته باشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]