واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: به وثیقه اکتفا نکنید وام به کسی بدهید که بتواند برگرداند
رئيس كل بانك مركزي كه تاكنون از زير بار فشار بر بانكها براي انتشار رقم دقيق معوقاتشان و اسم بدهكاران كلان و وثايق اين افراد شانه خالي كرده است گفت: بايد تسهيلات را به كسي بدهيم كه به ما ثابت كند ميتواند در سررسيد حسابش را بپردازد، دليل معوقات زياد بانكها توجه نكردن به اين اصل است.
نویسنده : هادي غلامحسيني
رئيس كل بانك مركزي كه تاكنون از زير بار فشار بر بانكها براي انتشار رقم دقيق معوقاتشان و اسم بدهكاران كلان و وثايق اين افراد شانه خالي كرده است گفت: بايد تسهيلات را به كسي بدهيم كه به ما ثابت كند ميتواند در سررسيد حسابش را بپردازد، دليل معوقات زياد بانكها توجه نكردن به اين اصل است.
چندی پیش روزنامه «جوان» گزارشي را با موضوع معوقسازي سازمانيافته منابع بانكي با ارائه وثایق بیارزش توسط یک گروه فاسد مالی - حقوق منتشر كرد. وليالله سيف رئيس كل بانك مركزي از بانكها خواست تا تسهيلات را به افرادي بدهند كه توان بازپرداخت داشته باشند، اين در حالي است كه انتظار ميرفت رئيس كل بانك مركزي ابتدا رقم دقيق معوقات، اسامی بدهكاران كلان و وثايق اين افراد را منتشر كند و سپس برنامه خود را بازستاني هزاران ميليارد تومان بدهي معوق از بدهكاران سرمايهدار و اعلام كند.
یک منبع آگاه به «جوان» گفت که بانک مرکزی بانکها و مؤسسات اعتباری و به طور کل شبکه بانکی با بسیاری از بدهکاران سرمایهدار مماشات میکند که این امر شبکه بانکی و ساختار تأمین مالی اقتصاد ایران را فلج کرده است.
وليالله سيف سهشنبه در نشست مشترك شوراي عالي بانكها و كارگروه حل موانع توليد استان كرمان با انتقاد از عدم امكان وصول مطالبات معوق توسط بانكها خاطرنشان كرد: وثيقه ابزاري است كه در صورت عدم وصول مطالبات در سررسيد ميتوان با آن استيفاي طلب كرد. اما تأكيد ما بر اين است كه همكاران شبكه بانكي به جاي تأكيد بر ارزش وثيقه، به توانايي پروژه در ايجاد نقدينگي توجه كنند تا بر حجم داراييهاي منجمد بانكها افزوده نشود.
درآمد شگفتانگیز از تراکنشها
رئيس كل بانك مركزي گفت: ۲۵ ميليارد تراكنش مالي بين بانكي در سامانههاي مالي پرداخت در سال گذشته انجام شده است كه ارزش آن معادل ۱۰ برابر حجم نقدينگي كشور بوده و اين حجم تراكنش با ۹۹ و نيم درصد دقت انجام شده است.
در مجموع نيز ۳۵ تا ۴۰ ميليارد تراكنش اعم از درون بانكي و بين بانكي، در سال گذشته صورت گرفته كه به بيش از ۲۰ ميليارد خدمات بانكي منجر شده است.
وليالله سيف گفت: يكي از وظايف بانكها وصول مطالبات در سررسيد است و بايد تعادل بين مصارف بانكها به نحوي مديريت شود كه آنها بهخوبي بتوانند پاسخگوي مشتريان خود باشند. همچنين خدمات ارائه شده از سوي نظام بانكي منحصر به فرد و گسترده است و تمام اهتمام ما در شبكه بانكي كشور، ارائه خدمات مالي و پولي با بالاترين كيفيت است.
آشفتگی در حسابهاي بانكي
سيف در واكنش به انتقادات مطرح شده در خصوص مخدوش بودن 50 ميليون حساب بانكي تصريح كرد: در كل 447 ميليون و 262 هزار حساب وجود دارد كه ۴۳۹ ميليون از اين تعداد متعلق به اشخاص حقيقي ايراني است و از اين تعداد ۴۱۱ ميليون حساب داراي كد ملي و صاحب مشخص بوده و ۲۷ ميليون و ۷۷۰ هزار حساب راكد است و اين حسابها به طور عمده مربوط به ۲۰ يا ۳۰ سال قبل بودهاند. از اين تعداد تنها 8 هزار و ۷۷۰حساب هنوز راكد نشده و فعال هستند كه تا آخر شهريور ماه تعيين تكليف خواهند شد. بر اين اساس نظام بانكي درصدد است تمام حسابها را هويتدار و كنترل كند و در اين راستا ميبايست حسابهاي فاقد كد ملي را مسدود كرد تا در اسرع وقت تعيين تكليف شود.
رئيس كل بانك مركزي در ادامه گفت: ۶ ميليون و ۷۸ هزار حساب مربوط به اشخاص حقوقي است كه ۸۷۰ هزار مورد از اين حسابها فاقد شناسه ملي و راكد و ۳۵۸ هزار مورد فاقد شناسه ملي اما هنوز فعالند.
بيشتر از ۲ ميليون از اين حسابها متعلق به افراد خارجي هستند و تاكنون براي ۸۱۰ هزار مورد از اين افراد شماره فراگير صادر شده و ۴۴۷ هزار مورد در شُرف صدور و ۹۱۸ هزار مورد راكد است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]