تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ربا خوار از دنيا نرود، تا آن كه شيطان ديوانه اش كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855318672




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از بيضايي تا حيايي سينما تحمل نقد شدن ندارد!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: از بيضايي تا حيايي سينما تحمل نقد شدن ندارد!
هفت سال پيش بهرام بيضايي نويسنده و فيلمساز كهنه‌كار سينماي ايران فيلمي ساخت به نام «وقتي همه خوابيم» و در آن به انتقاد از فضاي آلوده‌ پشت صحنه سينما پرداخت.
نویسنده : جواد طالبی 
هفت سال پيش بهرام بيضايي نويسنده و فيلمساز كهنه‌كار سينماي ايران فيلمي ساخت به نام «وقتي همه خوابيم» و در آن به انتقاد از فضاي آلوده‌ پشت صحنه سينما پرداخت. بيضايي در اين فيلم به صراحت روابط نادرست حاكم بر فضاي كاري گروهي از همكارانش را نقد كرد و به واسطه‌ دغدغه‌ هميشگي‌اش، تئاتر، بازگشت قهرمان فيلمش از سينما به تئاتر را به تصوير كشيد. فيلم «وقتي همه خوابيم» يك فيلم در فيلم است.
در اين اثر داستان ساخت يك فيلم سينمايي به تصوير درمي‌آيد كه حين فيلمبرداري با روابط ناسالم كارگردان و تهيه‌كننده به قهقرا كشيده مي‌شود. بازيگران يكي‌يكي از كار كنار گذاشته مي‌شوند و فاميل‌هاي تهيه‌كننده جايشان را مي‌گيرند. كم‌كم داستان فيلم هم عوض مي‌شود، پايان بندي فيلم تغيير مي‌كند و تمام گروه اوليه‌ فيلم در حال ساخت، هر كدام به بهانه‌اي موهوم كنار گذاشته مي‌شوند و آدم‌هاي ناتوان و نالايق جايشان را مي‌گيرند اما بازيگران فيلم به تئاتر پناه مي‌برند و خلوص تئاتر در برابر سينما، آنها را به ياد روزهاي خوش ابتداي فيلمبرداري مي‌اندازد. فيلم بيضايي اشاره مستقيمي بود به ناتواني و ضعف سينما به واسطه‌ فاصله گرفتن از اصول سينمايي و دچار شدن به امراض فساد‌آلود پشت پرده. او در فيلمش به صراحت تهيه‌كننده‌سالاري در سينماي ايران را به باد انتقاد گرفت و مرثيه‌وار در مورد واقعيت‌هاي آن روز سينما سخن گفت.
فيلم «وقتي همه خوابيم» در جشنواره بيست‌و‌هفتم فيلم فجر به نمايش در آمد و در بخش بين‌الملل، سيمرغ بلورين بهترين فيلم از نگاه مخاطبان را دريافت كرد. بيضايي به خاطر نقد كردن گروهي از همكارانش مورد حملات شديد رسانه‌اي قرار گرفت. دريافت سيمرغ بلورين آن هم از نگاه مخاطبان به مذاق عده‌اي خوش نيامد. آنها بيضايي را سزاوار نقدهاي بي‌رحمانه دانستند و حتي در جلسات نقد و بررسي بعد از فيلم بدون توجه به نام بيضايي فيلم او را مسخره كردند. بيضايي بايكوت شد تا زماني كه رفتارهاي ديكتاتور‌مآبانه او را مصمم به رفتن از ايران كرد. حالا و بعد از هفت سال چند شب پيش در برنامه‌ هفت امين حيايي درباره بايكوت خود توسط گروهي از همكارانش سخن گفت. او با اشاره به فيلم «قلاده‌هاي طلا» گفت اگر دوباره به او پيشنهاد كار در چنين اثري داده شود، قبول نخواهد كرد. صحبت‌هاي حيايي ما را به ياد رفتارهاي نامناسب سينماگران در اين سال‌ها انداخت. آنجا كه گروهي با مريلا زارعي به واسطه‌ بازي در اثر تحسين شده‌ «شيار ۱۴۳» همين برخوردها را داشتند.
سينماي ايران ۱۱۶ ساله شد اما در همه‌ اين سال‌ها سينما آنطور كه بايد به دغدغه‌هاي مردم نپرداخته است. در سال‌هاي كودتاي ۲۸ مرداد سينماي ايران نسبت به تحولات جامعه بي‌تفاوت است، در سال‌هاي حكمراني محمدرضا پهلوي سينما نسبت به تحولات اجتماعي، سياسي و مذهبي عموم جامعه از خود واكنشي نشان نمي‌دهد. تنها آثار انگشت‌شماري به نقد اجتماعي و سياسي آن هم در لايه‌هاي زيرين مي‌پردازند آن هم در واپسين سال‌هاي حكومت پهلوي. سينماي ايران در اين سال‌ها نسبت به بسياري از موضوعات اجتماعي و سياسي نقد وارد كرده است. از شرايط اقتصادي و سياسي گرفته تا احكام الهي مانند قصاص. سينما همواره خود را محق دانسته تا از هر گروهي در جامعه انتقاد كند و اين نقد خود را به پاي «واقعيت جامعه» نوشته است اما بايد پرسيد سينماي ۱۱۶ ساله‌  امروز ايران تاب نقد از خودش را هم دارد؟ و در صورت نقد شدن با خود سينما‌گراني كه مرتكب آن شده‌اند چه برخوردي مي‌كند؟ به نظر مي‌رسد سينماي ايران در اين زمينه كارنامه‌ قابل قبولي ندارد. باشد كه در سال‌هاي پيش‌رو سينما و سينماگران نسبت به فضاي نقد خود نگاه تهديد محور نداشته باشند و اين مهم را فرصتي براي پيشرفت سينماي ملي ايران اسلامي به شمار آورند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن