تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844286990




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فقط 3 فيلم ضد‌امريكايي در كارنامه سينماي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فقط 3 فيلم ضد‌امريكايي در كارنامه سينماي ايران
سينما آخرين هنر و به عبارت ديگر هفتمين هنر است. شش هنر ديگر عبارتند از: تئاتر، نقاشي، مجسمه‌سازي، معماري، موسيقي و رقص.
نویسنده : سلمان اميري 
 سينما در اصل واژه‌اي است يوناني به معناي حركت، ولي در اصطلاح سينما به معني هنر و فني است كه به ياري يك سري تصاوير متحرك، مفهومي را به جامعه هدف كه همان تماشاگر است، منتقل مي‌كند.
سينما آخرين هنر و به عبارت ديگر هفتمين هنر است. شش هنر ديگر عبارتند از: تئاتر، نقاشي، مجسمه‌سازي، معماري، موسيقي و رقص. در اين ميان سينما تنها هنري است كه نه تنها شش هنر ديگر را زير پوشش گرفته بلكه به گونه‌اي توانسته آنها را ارتقا دهد.
اهميت اين هنر هفتم به گونه‌اي است كه لنين از سردمداران نظام كمونيست شوروي سابق مي‌گويد: سينما با ما، همه ارتش‌هاي دنيا بر عليه ما، سرانجام پيروز خواهيم شد. اين جمله به خوبي نشانگر اهميت و قدرت سينماست. نقش اين هنر در جهت‌دهي افكار عمومي بسيار تأثير‌گذار است و دولت‌ها سعي مي‌كنند با ايجاد اتاق فكر و سرمايه‌گذاري‌هاي وسيع تفكرات و آرمان‌هايشان را به مردم ديگر كشورها ديكته كنند. سينما ابزار خوبي براي تبليغ و ارائه ديدگاه‌ها و انديشه‌هاي سياسي و اجتماعي و حتي اقتصادي است و از همين جهت سينما علاقه‌مندانش را گاه به بيراهه برده و آنها را در تبليغات جهت‌دار اسير كرده، بايد قبول كرد كه سينما يك هنر ساده سرگرمي‌ساز نيست بلكه سينما پا را بسيار فراتر گذاشته و فرهنگ‌ها و ارزش‌هاي جوامع مختلف را هدف قرار داده و به علت جذابيت بالاي آن بسيار تأثير‌گذار بوده و تجربه نشان داده، ناديده گرفتن آن امري غير‌عاقلانه است.
اما متأسفانه به‌جز چند كار معدود و قابل تأمل در حوزه سينما پيرامون آرمان‌هاي انقلابي، جمهوري اسلامي و نشان‌دهنده چهره واقعي دولت استعمار‌گر غربي، هيچ دستاوردي ديگري در اين حوزه نداشته‌ايم.  مديران فرهنگي كشور در ادوار گذاشته تا‌كنون، سياستگذاري در اين حوزه را فراموش كرده و بيشتر به دنبال آمار و ارقام براي جلب نظر مديران بالا‌دستي و گمراه كردن افكار عمومي بوده‌اند و راه و طريق مشخصي را براي سينما‌گر مشخص نكرده‌اند تا افقي براي آن تعيين گردد.
وقتي خط مشي مشخصي در برنامه‌هاي كلان سينما و فيلمسازي از طرف متوليان امور ارائه نشده، همين مي‌شود كه به بهانه جذب مخاطب، هر مزخرفي را به عنوان خوراك فرهنگي به خورد جامعه مي‌دهند و متأسفانه به علت عدم دغدغه مديران مربوطه ساخت اينگونه فيلم‌ها استمرار پيدا كرده تا جايي كه ذائقه مخاطبين و جامعه به سمت اين فيلم‌ها تغيير مي‌كند.  روشنفكران حال حاضر سينما معتقدند كه سينماگر دغدغه‌هاي جامعه را به تصوير مي‌كشد و كاري كه روي پرده مي‌رود عمدتاً حرف دل و مشكلات جامعه است كه به رشته تصوير در‌آمده است اما نكته مهم و تأسف‌بر‌انگيزي كه همه از آن غافل شده‌اند همان تغيير ذائقه افكار عمومي در طول زمان با ساخت يكسري فيلم‌هاي سخيف و در نتيجه عدم مطالبه‌گري جامعه از سينما براي ساخت فيلم‌هاي آرماني و ارزشي است.
چندي پيش در مراسم جشن پيوند هنر انقلابي ايران و امريكاي لاتين كه به همت دبيرخانه سومين دوره بخش بين‌الملل جشنواره مردمي فيلم عمار و همراه با بزرگداشت «ميگل ليتين»، فيلمساز مطرح ضدكودتاي شيليايي برگزار شد، از فيلمسازان جبهه فرهنگي انقلاب تقدير شد كه كاري بسيار ارزشمند و قابل تقدير از مردان بي‌ادعاي جشنواره عمار است اما جاي تأسف براي سينما و مديران مربوطه آن در ادوار مختلف دارد كه افرادي كه در جشنواره تقدير شدند كارهايشان براي دهه‌هاي گذشته بود و همان تغيير ذائقه سبب اين مهم شده بود، كه كارهاي ضد‌استكباري و آرماني در سينما شاهد نباشيم.  براي مشخص شدن موضوع، سال ساخت سه فيلم تقدير شده را ملاحظه بفرماييد.
 - فيلم دست شيطان به كارگرداني حسين زندباف توليد سال ۱۳۶۰.
- فيلم شيرسنگي به كارگرداني مسعود جعفري جوزاني توليد سال ۱۳۶۵.
- فيلم روز شيطان به كارگرداني بهروز افخمي توليد ساخته سال ۱۳۷۳.
واقعاً سهم دشمني كشورهاي غربي با جمهوري اسلامي ايران و ظلم و ستمي كه بعد از انقلاب به ملت ما، آنها وارد كرده‌اند همين چند فيلم است؟ حال اگر در دو دهه اخير در خصوص ساخت فيلم‌هاي سياه‌نمايي شده از كشور يا طنزهاي هنجار‌شكن يك جست‌وجوي ساده كنيم مفهوم تغيير ذائقه و عمق فاجعه را متوجه مي‌شويم.
مشخص نيست چرا فيلمساز دغدغه‌هايش اكثراً سياه‌نمايي از كشور و تجليل در جشنواره‌هاي خارجي است؟ و آيا هاليوود كه آمال و آرزو‌هاي برخي از اين سينماگران شده، فيلمي در خلاف جهت سياست‌هاي امريكا مي‌سازد؟


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن