تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798721261




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آنچه که امروزه در تریبون‎های رسمی در مورد سینمای اجتماعی گفته می‎شود، حاکی از بی‎دانشی است/ لانتوری و فروشنده آثار مسئولی نسبت به زمانه خود هستند


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آنچه که امروزه در تریبون‎های رسمی در مورد سینمای اجتماعی گفته می‎شود، حاکی از بی‎دانشی است/ لانتوری و فروشنده آثار مسئولی نسبت به زمانه خود هستند
رضا درستکار معتقد است آنچه که امروزه در تریبون‎های رسمی در مورد سینمای اجتماعی گفته می شود، حاکی از بی دانشی و عدم شناخت درست است و نباید از سینماگر توقع داشت راهکار ارائه دهد.


عصرایران - این روزها دو فیلم پرفروش سینمای ایران در گیشه، آثاری هستند که رنگ و بوی اجتماعی دارند و آنها را می توان در قالب سینمای اجتماعی ایران ارزیابی و تحلیل کرد.

فیلمساز و منتقد سینمای ایران معتقد است پس از فیلم هایی مانند قیصر و گاو، سینمای ایران متولد می شود و پیش از آن جریان قابل اعتنایی که ارزش های فنی و زیبایی شناسانه داشته باشد وجود نداشته است.

رضا درستکار در گفت و گو با عصرایران می گوید: پس از سالهای تولد و ظهور قیصر و گاو، فیلم های متعدد دیگری با رویکرد اجتماعی سیاسی تولید شدند که باعث شد جریان سینمای اجتماعی به ظهور برسد و تا همین امروز نیز ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه سینماگران ایرانی متاثر از جریان های مختلفی مانند نئورئالیسم ایتالیا و جریان های دیگر رو به نقد اجتماعی سیاسی آوردند که این باعث ظهور جریان اثرگذاری در سینمای ایران شد، افزود: این جریان ها باعث تقویت جریان مهم سینمای اجتماعی شد.

این منتقد سینما با بیان اینکه وقتی می گوییم سینمای اجتماعی، از قدرت انتقال چیزی حرف می زنیم که ارزشگذاری مثبت دارد، افزود: سینمای اجتماعی یک تقسیم بندی کلان در سینمای ایران پیدا کرده است و این ارزشمند است که این سینما می تواند بازگو کننده بخشی از مردم باشد.

درستکار تصریح کرد: مردم نیازهایی دارند، سینماگر با اثر قابل اعتنایش به این درخواست ها پاسخ ارزشمندی می دهد در نتیجه مردم استقبال می کنند و با آغوش باز به سراغ آن فیلم می روند.

وی بیان کرد: به همان اندازه که مردم از سینماگران درخواست هایی دارند، به همان اندازه سینماگر اجتماعی در نگاه متولیان و مسئولان مورد اتهام است به این دلیل که معتقدند فقط ضعف ها نشان داده شده است، شاید به همین دلیل با امثال اصغر فرهادی مشکل دارند.

این منتقد سینما با بیان اینکه هیچ دولتی برای یک ملودرام دعوا راه نمی اندازد، گفت: دلایل اصلی مخالفت با سینمای اثرگذار اجتماعی در بین متولیان را باید در جای دیگر جستجو کرد.

درستکار در ادامه تصریح کرد: سالهاست عده ای در این سینما با به کاربردن واژه هایی چون سینمای جشنواره ای و سیاه نمایی، می خواهند جلوی مسیر گفت و گو و تفکر را ببندند در حالی که در تمام این سالها حرفهایشان نفوذ چندانی نداشته و قابل گفت و گو نبوده چون عمدتا عاری از حقیقت بوده است.

وی با اشاره به اینکه اگر کسی نقد تندی هم دارد فارغ از ارزشگذاری باید صاحب سلیقه و تفکر باشد، افزود: در این فضا است که شخصی مانند کیارستمی که صاحب سلیقه و تفکر است می تواند بگوید با سینمای تجاری ارتباط خوبی نمی تواند برقرار کند.

عضو شورای مرکزی انجمن منتقدان سینمای ایران با بیان اینکه در سینما نباید به دنبال ارائه راهکار بود، گفت: عده ای به سینماگران ایراد می گیرند که چرا شما در فیلمتان فقط مشکلات را نشان می دهید، این ایراد دقیقا مانند این است که گفته شود وقتی یک پل در حال خراب شدن است چرا فقط داد و هوار راه انداختید، خوب طبیعی است هنرمند وظیفه اش گزارش کردن و شهادت دادن است و اگر کسی ایرادی را گوشزد می کند این دقیقا به آن معنا نیست که خود او نیز باید اصلاح انجام دهد و وضعیت را درست کند بلکه او دارد به دیگران گوشزد می کند اگر این انحراف را درست نکنید خطرات بعدی در راه است.

درستکار با تاکید بر این نکته که در تاریخ سینمای ایران فیلم‎های بی شماری ساخته شدند که کارکرد یکبار مصرف داشتند و دیگر از آنها خبری نیست، گفت: آثاری ماندگار می شوند که مردم همه جوره دوستشان داشته باشند و باید توجه داشت امروزه سینمارفتن تبدیل به یک پروسه سخت شده است و مردم بی خود و بی جهت به سینما نمی روند و فیلمها را معمولا آگاهانه برای تماشا انتخاب می کنند.

وی تصریح کرد: آنچه که امروزه در تریبون های رسمی کشور در مورد سینمای اجتماعی گفته می شود، حاکی از بی دانشی و عدم شناخت درست است.

این فیلمساز و منتقد سینما با اشاره به اینکه آثاری مانند لانتوری و فروشنده فیلم‎های مسئولی نسبت به زمانه خودشان هستند، بیان کرد: اگر فیلمی حداقل های یک اثر باکیفیت هنری را داشته باشد، نسبت به زمانه خودش آگاه باشد و در عین حال سرگرم کننده و جذاب به نظر آید بی شک ماندگار می شود.

درستکار با اشاره به اینکه کیفیت هنری قابل اندازه گیری است، افزود: فیلم‎های بی شماری در سینمای ایران ساخته شده اند که در اکران بسیار موفق و پرفروش ظاهر شده اند اما به دلیل ضعف در کیفیت هنری و مسئول نبودن ماندگار نشده اند و دیگر از آنها خبری نیست.

وی افزود: فیلم کندو در سال 1354 ساخته شد اما 20 سال بعد عده ای آن فیلم را کشف کردند بنابراین اگر فیلم و اثر سینمایی در جای دقیق خودش درست ساخته شود، گذر زمان بر گرانبها بودنش می افزاید و ماندگارتر می شود.



تاریخ انتشار: ۰۲:۴۸ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - 07 September 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن