تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826179355




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازداشت يكي از ساكنان اخگر باشكايت ميراث فرهنگي


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: يك ماه پيش بود كه سخنان فرماندار شميران در رابطه با سكونت تعدادي از بازنشستگان ميراث فرهنگي در مجتمع مسكوني اخگر در مجاورت مجموعه فرهنگي تاريخي سعد‌آباد خبر ساز شد. اما روز يكشنبه در پي شكايت سازمان ميراث فرهنگي از ساكنان اين مجتمع به جرم تصرف اموال دولتي، يكي از ساكنان اين مجتمع بازداشت شد.
 
يحيي نقي‌زاده، مديركل دفتر حقوقي و املاك سازمان ميراث فرهنگي با تاييد اين خبر به «اعتماد» گفت: «شكايت مربوط به ماه‌هاي پيش است و به تازگي تنظيم نشده است. اين شكايت به جهت تصرف غيرقانوني و برخي اقدامات غيرقانوني از جمله توسعه محدوده تصرفي و انتقال غيرقانوني به اشخاص و تعميرات و دخل و تصرف غيرمجاز تنظيم شده بود. از تعداد شكاياتي كه عليه متصرفين شده بود، چند مورد كه جرايم محرزي داشتند، مورد پيگرد قرار گرفتند و روز يكشنبه براي يك نفر از آنها قرار وثيقه صادر شد.»
 

نقي‌زاده در خصوص اينكه گفته مي‌شود اين منازل ارزش تاريخي ندارد و خارج از مجموعه تاريخي سعد‌آباد قرار دارند و در نتيجه جزو اموال فرهنگي و تاريخي تحت تملك ميراث فرهنگي محسوب نمي‌شوند و طبق مستندات موجود متعلق به بنياد مستضعفان هستند، گفت: «نوع اين منازل و شرايطي كه دارند مهم نيست، مهم اين است كه اين منازل در محدوده املاك دولتي قرار دارند و جزو املاك مجموعه تاريخي سعد‌آباد هستند. الزاما نبايد اين خانه‌ها واجد ارزش تاريخي باشند. يك دوره‌اي به جهت وجود شرايطي خاص توانسته بودند از افراد مجاز يا غيرمجاز، مجوز سكونت در اين املاك را اخذ كنند، اين افراد كه اذن سكونت داده‌اند، از طرف دولت ماذون نبوده‌اند. بهره‌برداري از اموال دولت منوط به اجازه دولت يا افرادي است كه از جانب دولت اجازه اذن دادن داشته باشند. حال اينكه اين خانه چه كيفيتي داشته باشد در اصل ماجرا تغييري ايجاد نمي‌كند، زمين متعلق به دولت است.»
 

نقي‌زاده با اشاره به اينكه در مورد مجموعه نفيسي مثل سعد‌آباد كه سند خاصي دارد، اين امكان وجود ندارد كه بگوييم يك بخشي از آن متعلق به تعدادي افراد است كه زماني در اين مكان كارمند بوده‌اند و در پاسخ «اعتماد» در مورد آسيب‌هاي وارد شده به كوشك احمد شاهي سعد‌آباد هم كه مدتي در اختيار بسيج خواهران بود و آسيب‌هاي بسيار جدي به معماري آن وارد شده و اين ارگان دخل و تصرفات گسترده‌اي در آن صورت داده است گفت‌: «گزارشي در مورد تخريب عمدي اين بنا به ما نرسيده است، احتمالا به جهت عدم رسيدگي تخريب شده است و چون ما چند سالي است كه اين بنا را تحويل گرفته‌ايم بايد بررسي كنيم، اما تا جايي كه حضور ذهن دارم شكايتي در اين مورد تنظيم نشده است.» اما مدتي است كه تخليه خانه‌هاي كارگري مجتمع اخگر در اولويت معاونت حقوقي سازمان قرار گرفته است و فرمانداري شميرانات، مدير مجموعه سعد‌آباد و مديران سازمان ميراث فرهنگي عزم‌شان را جزم كرده‌اند تا بازنشستگان اين مجتمع را از اين منازل بيرون كنند و آخرين اقدام‌شان بازداشت يكي از اين ساكنان بوده است.
 

همسر يكي از ساكنان مجموعه كه روز يكشنبه پس از شكايت سازمان ميراث فرهنگي بازداشت شده است مي‌گويد: «همسر من سال‌ها پيش كه كوشك احمد شاهي در اختيار يك نهاد نظامي بود و اين ارگان در سكوت در حال تخريب اين بنا بود، تا جايي كه توان داشت پيگيري كرد و در نهايت مانع از تخريب اين بناي ارزشمند مجموعه سعد‌آباد شد، در نهايت با پيگيري‌هاي همين ساكنان كه دغدغه ميراث فرهنگي را داشتند اين بناي قاجاري به ميراث فرهنگي بازگردانده شد. همان زمان آقاي بهشتي كه رييس سازمان ميراث فرهنگي بودند به همسر من گفتند شما قهرمان ملي هستي و بايد مدال افتخار به شما بدهند، حالا بعد از سال‌ها اين‌طور به جرم تصرف و تخريب اموال ميراث فرهنگي همسر من بازداشت شده و اين تهمت‌ها را به او مي‌زنند. همسر من جانباز شيميايي است و شرايط جسمي خوبي ندارد، اما حتي سندي كه ما براي آزادي او به دادگاه برديم را قبول نكردند و كار ما را انجام ندادند. ما دلسوز ميراث فرهنگي بوده و هستيم، چطور مي‌شود بخواهيم اين اموال را خريد و فروش يا تخريب كنيم.»
 

اين ساكن مجتمع مسكوني اخگر كه روز يكشنبه همسرش را به جرم تصرف اموال دولتي و شكايت سازمان ميراث فرهنگي دستگير كرده‌اند مي‌گويد: «زمين‌هايي كه خانه‌هاي ما در آن قرار دارد طبق مستندات و مدارك اداره ثبت پلاك‌گذاري شده و متعلق به بنياد مستضعفان است، نه سازمان ميراث فرهنگي. سال‌هاي پيش كه ما پيگير بحث حقوقي منازل‌مان بوديم براي ما در دادگاه قرار منع تعقيب صادر شد و بنياد مستضعفان مشكلي با سكونت ما در اين خانه‌ها ندارد، ميراث فرهنگي بدون مستندات كافي از ما شكايت كرده است. بين مجتمع مسكوني ما و مجموعه سعد‌آباد ديوار بلندي كشيده شده و اين دو فضا كاملا از هم جدا هستند، منازل ما جزو مجموعه سعد‌آباد نيست.»
 

طبق گفته اين ساكن مجتمع اخگر سازمان ميراث فرهنگي از تمامي ساكنان شكايت كرده و قرار وثيقه براي چند نفر ديگر از ساكنان هم صادر شده است، اما در حال حاضر فقط همسر او كه جانباز جنگ تحميلي هم هست دستگير شده است و در جريان دستگيري هم دچار تشنج شده است: «در يك ماه گذشته ما چهار جلسه دادگاه داشتيم، با وجود اينكه دادگاه نبرد اعلام كرد كه ارگان نظامي كه خواهان اين زمين‌هاست وجاهت قانوني براي شكايت از ساكنان اين محدوده ندارد. اما ميراث فرهنگي ما را متهم به تصرف عدواني كرده است و اينطور با ما برخورد مي‌كند.»
اما نقي‌زاده در خصوص صحبت‌هاي ساكنان در مورد تملك بنياد مستضعفان مي‌گويد: «اين موضوع يك بحث حقوقي بين بنياد و سازمان ميراث فرهنگي است، اما اين بحث حقوقي تغييري در اصل قضيه ايجاد نمي‌كند و حتي اگر اين محدوده متعلق به بنياد هم باشد، ساكنان بايد آن را تخليه كنند. اين املاك به موجب قانون به ميراث فرهنگي و دولت واگذار شده است.»
 

غالب ساكنان مجتمع مسكوني اخگر بازنشستگان ميراث فرهنگي هستند و از ابتداي انقلاب در اين خانه‌ها ساكن شده‌اند و در پست‌هاي مختلف در مجموعه فرهنگي تاريخي سعد‌آباد ساكن بوده‌اند و براي سكونت خود از جانب مديران وقت منطقه شميران مجوزهاي لازم را اخذ كرده‌اند، مجوز‌هايي كه اين روزها براي دادگاه سند قابل قبولي نيست و كارشناسان حقوقي سازمان معتقدند مجوزهايي كه در آن سال‌ها صادر شده است از سوي كساني كه وجاهت قانوني داشته باشند، صادر نشده است.


۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن