واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: توسعه میادین مشترک نفت و گاز در ایران به کندی پیش میرود
معاون مهندسی و توسعه مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران گفت:میادین مشترک نفت و گاز روند کندی را به خود اختصاص داده و کشورهایی نظیر عربستان، قطر، کویت، در بخش دریا و عراق در بخش خشکی توسعه خود را با فاصله چشمگیری نسبت به ما گسترش داده اند.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامرضا منوچهری معاون مهندسی و توسعه مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در نشستی به منظور بررسی جزئیات قراردادهای جدید نفتی موسوم به ipd اظهار داشت: در بخش بالا دستی صنعت نفت که عمده گردش مالی این صنعت را به خود اختصاص میدهد اما متاسفانه طی سالهای گذشته نتوانستیم آنطور که باید سرمایه گذاری کنیم و نسبت تولید به ذخایر خود را افزایش دهیم.
وی افزود: از طرف دیگر میادین مشترک نفت و گاز نیز روند کندی را به خود اختصاص داده و کشورهایی نظیر عربستان، قطر، کویت، در بخش دریا و عراق در بخش خشکی توسعه خود را با فاصله چشمگیری نسبت به ما گسترش داده اند. وی همچنین اذعان داشت: در افزایش برداشت نیز عملکرد ما در حدود 25 درصد بوده است که در مقایسه با منابعی که در اختیار داریم عدد بسیار پایینی محسوب می شود؛ متاسفانه تاکنون برای افزایش ضریب بازیافت به جز تزریق گاز شیوه دیگری اتخاذ نشده و همین امر سبب کاهش برداشت ما است و هر یک درصد افزایش ضریب بازیافت حدود 300 میلیارد دلار ارزش بیشتری دارد. این مقام مسئول یادآور شد پروژه های نفتی سرمایه بر هستند به طوریکه کوچکترین پروژه ها بین 500 میلیون تا یک میلیارد دلار، پروژه های متوسط تا 6 میلیارد دلار، و پروژه های بزرگ نیز تا 20 میلیارد دلار سرمایه می طلبد.منوچهری در خصوص ماهیت فعالیتهای بالا دستی نفت و گاز اظهار داشت: در این بخش از صنعت نیاز به مطالعه مخزنی عمیق و طولانی است همچنین در این فعالیتها ریسک بسیار بالا بوده و ذخایر مخزن پیوستگی واحد ندارد، علاوه بر همه موارد ذکر شده تامین مالی نیز یکی از چالشهای این صنعت است به طوریکه هر گونه تاخیری می تواند پروژه را دچار مشکل کند. وی در خصوص برنامه های راهبردی این شرکت اظهار داشت: طی سالهای آینده حفظ میزان تولید برای ما از ارزش بیشتری نسبت به ظرفیت رسیدن مخزن خواهد داشت ضمن اینکه در این بخش از صنعت نفت تلاشهای ما برای انتقال دانش فنی با تکنولوژی بالا در زمینه های زمین شناسی، بهره برداری و اکتشاف بوده است. معاون مهندسی و توسعه مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: برای اقتصاد کشور ما تمرکز بیشتر در پروژه های UR و IR حتی باید بیشتر از نانو باشد چراکه این دو تکنولوژی بازگشت سرمایه بیشتری خواهند داشت.وی ادامه داد: این تکنولوژی می تواند میزان ذخایر ما را افزایش داده و در شرایطی که رقبای ما در بخش نفت و گاز پیشرفت های زیادی کردند ،می توانند افزایش چشمگیری در قدرت ما در منطقه داشته باشند. منوچهری در خصوص قراردادهای جدید گفت: نباید بر روی بدیهیات بحث شود و نگاه غیر تخصصی به این قرادادها شود بلکه باید به این نکته توجه شود که ما کارفرما هستیم. وی ادامه داد: اولویت ما برای همکاری با پیمانکاران خارجی و شرکت های بین المللی قابلیت های مهندسی، مالی و مدیریت آنها است ضمن اینکه در این قردادها ما تفاوتی میان شرکت های ایرانی و خارجی قائل نشده ایم به طوریکه اگر یک شرکت داخلی توانایی های خود را به شرکت ملی نفت ثابت کند ،ما همکاری خود را با این شرکت آغاز می کنیم.
۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]