تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829193241




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محاکمه عجیب نقاش سرشناس


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: شخصی که این نقاشی را کشیده با پیتر دویگ مشابهت اسمی دارد و سال 2012 از دنیا رفته است.


وقتی نقاش سرشناس به دلیلی عجیب محاکمه می‌شود



 هر یک از نقاشی‌های پیتر دویگ میلیون‌ها دلار ارزش دارد. این هنرمند اسکاتلندی در پرونده‌ای عجیب و نادر باید در دادگاه ثابت کند که یک نقاشی را نکشیده است.

تابلوی مورد بحث سال 1976 کشیده شده است و نام پیتر دویگ در آن به چشم می‌خورد. اما این هنرمند سرشناس اسکاتلندی ادعا می‌کند که خالق این اثر نیست.

رابرت فلچر صاحب تابلو و پیتر بارتلو دلال آثار هنری سال 2013 از دویگ به دادگاه شکایت کردند. زیرا زمانی که این دو نفر تلاش کردند تابلو را بفروشند، دویگ حاضر نشد تا اصالت این تابلو را تایید کند. فلچر و بارتلو از دادگاه تقاضای پنج میلیون دلار غرامت کرده‌اند.

دویگ در همین راستا دوشنبه گذشته در دادگاه حاضر شد. در همین روز تابلوی مورد نظر که صحنه‌ای از یک بیابان است نیز در دادگاه به نمایش گذاشته شد.

فلچر ادعا می‌کند که دویگ را در میانه دهۀ هفتاد میلادی در دانشگاه لیکهد اونتاریوی کانادا ملاقات کرده است. او که آن دوران در یک مرکز بازپروری کار می‌کرد، ادعا می‌کند دویگ نوجوان مدتی را به دلیل درگیر شدن در جرایم مرتبط با مواد روان‌گردان در آن مرکز بازداشت بود و همان زمان این نقاشی را خلق کرد. فلچر می‌گوید برای حمایت از دویگ این نقاشی را به قیمت 100 دلار از او خریده است.

شگفت اینکه او تا مدت‌ها از ارزش هنری این تابلو بی‌خبر بود تا اینکه برحسب اتفاق یکی از دوستانش پی به ارزش بالای آن می‌برد.

با توجه به اینکه سال گذشته یکی از آثار دویگ مربوط به دهۀ 90 میلادی در یک حراجی به قیمت 26 میلیون دلار به فروش رسید، انتظار می‌رفت که این تابلو نیز چیزی حدود 10 میلیون دلار فروخته شود. اما مشکل این بود که دویگ حاضر به تایید اصالت اثر نشد و خلق این تابلو را انکار کرد.

دویگ سال 1959 در شهر ادینبورگ اسکاتلند به دنیا آمد و سال 1962 همراه با خانواده‌اش به ترینیداد مهاجرت کرد. خانواده دویگ سرانجام سال 1966 به کانادا سفر کردند. این نقاش سرشناس بین سال‌های 1979 تا 1983 در لندن مشغول تحصیل هنر بود. او از سال 1993 با بردن جایزه جان مورس به شهرت رسید و سال بعد نیز نامزد جایزه ترنر شد.

او می‌گوید که با دیدن عکس نقاشی یاد شده بلافاصله متوجه شده است که این اثر از کارهای او نیست. او در این باره گفت: «گفتم نقاشی خوبی است. اما کار من نیست.»

در دفاعیات دویگ آمده است: «من تا اواخر سال 1979 نقاشی روی بوم را آغاز نکرده بودم. پیش از آن تنها با مداد و جوهر روی کاغذ طراحی می‌کرد. من اگر این نقاشی را در 16 سالگی کشیده بودم بدون شک این کار را تایید می‌کردم.»

این نقاش اهل اسکاتلند می‌گوید هیچ‌گاه در مرکز بازپروری ادعا شده بازداشت نبوده است. او می‌گوید که در شکایت‌نامه ارائه شده به دادگاه نیز هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. دویگ در دادگاه اعلام کرد که زمان خلق این اثر 16 یا 17 سال داشت و همراه با خانواده‌اش در تورنتو زندگی می‌کرد.

وکیل دویگ می‌گوید شخصی که این نقاشی را کشیده با پیتر دویگ مشابهت اسمی دارد و سال 2012 از دنیا رفته است.

بحث و دعوا دربارۀ اصالت یک اثر هنری موضوع تازه‌ای نیست اما وقتی با وجود زنده بودن یک هنرمند صحبت از اصالت یک اثر هنری در میان باشد، با امری عجیب و نادر روبه‌رو هستیم.

مایکل بنت استاد دانشگاه آریزونا در این رابطه گفت: «با اطمنیان نمی‌توانم بگویم که هیچ پروندۀ مشابهی در تاریخ وجود ندارد اما با اطمینان می‌گویم که این مورد بسیار نادر است.» او در ادامه افزود: «اگر دادگاه به نفع شاکی رای دهد، آنگاه جایگاه خالق اثر هنری به عنوان تعیین‌کننده اصالت یک اثر را قاضی و هئیت منصفه می‌گیرند.»

دبورا آر گرهارد استاد حقوق دانشگاه کارولینای شمالی گفت که این پرونده به خوبی نشان می‌دهد که ارزش یک اثر هنری به نام هنرمند خالق آن وابسته است. او در ادامه افزود: «این پرونده موضوعی فراگیر در دنیای هنر را نشان می‌دهد: قسمت عمده‌ای از ارزش یک اثر هنری به نام خالق آن بازمی‌گردد و از این روی هنرمندان تمایل دارند تا کیفیت آثاری را که نامشان بر آن است کنترل کنند.»

یک هفته پس از شهادت طرفین در دادگاه رای نهایی صادر خواهد شد. 





۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن