واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه فرصت امروز: معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی با بیان اینکه وزارت نفت برای توسعه میدان ها به مدل خاصی وابسته نیست، گفت: فضاسازی های زیادی علیه قراردادهای جدید نفتی شکل گرفته در حالی که در این قراردادها، انعطاف پذیری در توسعه میدان های نفتی افزایش می یابد.
قراردادهای جدید نفتی موسوم به (IPC قرارداد نفت ایرانی) با انتقادهایی مواجه شده که برخی از آنها دلسوزانه و فنی بوده که منجر به اصلاح این مدل شده، اما بخشی دیگر از انتقادات به دلایل سیاسی صورت گرفته است و هدف از آن اعمال فشار به دولت و کارشکنی در فعالیت های دولت است.
با وجود بررسی چندین باره مدل جدید قراردادهای نفتی در نهادهای ذی ربط و اصلاح بخش هایی از آن، فضاسازی های منتقدانی که اهداف سیاسی را پیگیری می کنند، تمامی ندارد و بر این اساس، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز از فضاسازی های گسترده علیه قراردادهای جدید نفتی گلایه کرده است.
به گزارش وزارت نفت، غلامرضا منوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی، ضمن اشاره به فضاسازی های زیاد علیه قراردادهای جدید نفتی، افزود: می گویند با اجرای این قراردادها مخازن و چاه های خود را به شرکت خارجی واگذار می کنیم، در حالی که چنین موضوعی صحت ندارد، قراردادهای جدید نفتی مانند قراردادهای بیع متقابل است.
وی افزود: این قراردادها چیزی جز قرارداد بیع متقابل که روی آن کار کرده ایم، نیست، ما در این قراردادها سعی کرده ایم انعطاف پذیری توسعه میدان های نفتی خود را افزایش دهیم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: این قراردادها تفاوتی با قراردادهای بیع متقابل ندارند، نه بانک مرکزی و نه دولت تضمینی برای بازگشت سرمایه به شرکت ها نمی دهند و تنها تضمین آنها تولید میدان است که آن هم بر عهده ایران است، حال این به ما بستگی دارد که به آنها پول بدهیم یا محصول، یا اینکه حتی پرداخت آن را به تاخیر بیندازیم.
منوچهری گفت: البته تنها نکته ای که وجود دارد این است که در قراردادهای بیع متقابل شما با ظرفیت تولید سروکار دارید، در حالی که در قراردادهای جدید نفتی حجم تجمعی تولید برای ما مهم است.
به گفته وی، سود پرداخت شده در قرارداد بیع متقابل چهار ساله است اما در مدل جدید قراردادهای نفتی در طول ٢٠ سال این سود پرداخت می شود و این اطمینان وجود دارد که تولید تجمعی صورت گرفته است.
منوچهری با بیان اینکه ما به دنبال رشد شرکت های ایرانی هستیم، افزود: اما باید به این مسئله هم توجه داشته باشیم که این شرکت ها خود به خود رشد نمی کنند، کجای دنیا صنعت نفت یک صنعت تنها داخلی بوده است، کارشناسان و شرکت های داخلی نیز در تعامل و رفت و آمد بین المللی رشد می کنند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی اضافه کرد: در قراردادهای جدید نفتی به شرکت های خارجی متذکر شده ایم تا زمانی که ظرفیت ایرانی در بخش های مختلف مانند ساخت خط لوله زیردریایی، سکو و... وجود دارد باید از آنها استفاده کنند.
وی با اشاره به علاقه مندی شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران و امضای موافقت نامه های متعدد در ماه های اخیر، گفت: در هر حال موافقت نامه ها و مطالعه روی میدان ها طبیعتا زمانبر است، بنابراین باید فضایی ایجاد کنیم تا شرکت ها در ایران حضور یابند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی افزود: هم اکنون شرکت نفت به برخی شرکت های توانمند داخلی مجوز داده است تا شرکت های خارجی را برای اجرای پروژه های متوسط و بزرگ بیاورند و این همکاری با رهبری کنسرسیوم از سوی شرکت های ایرانی باشد.
منوچهری افزود: منافع ملی ما در این نیست که تولید در میدان های مشترک نفت و گازی عقب بیفتد؛ ما باید از فرصتی که به وجود آمده استفاده کنیم.
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]