تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى بهره از ادب بيشتر طمع مى كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817252051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منسوب شدن «تپه قلعه قلندران» به دوره‌ی هخامنشی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: منسوب شدن «تپه قلعه قلندران» به دوره‌ی هخامنشی
نتایج بدست آمده از لایه‌نگاری بخشی از «تپه‌ی قلعه قلندران» شهرستان شازند، می‌گوید که این تپه فقط می‌تواند برای دوره‌ی هخامنشی باشد.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، «احمدعلی اسدی»، سرپرست این هیات باستان‌شناسی با اشاره به لایه‌نگاری‌های اخیر صورت گرفته بر تپه‌ی تاریخی «قلعه قلندران» شهرستان شازند،  گفت: کاوش و تعیین حریم این تپه،  برای آگاهی از مراحل سکونتی و همچنین جلوگیری از ایجاد آسیب‌های بیشتر آن، به سبب کاوش‌های غیرمجاز روز افزون،  صورت گرفت.


او ادامه داد: «تپه قلعه قلندران» که به صورت دایره منظم است و مساحت حدود یک هکتار و ارتفاع متوسط ۸ متر از سطح زمین‌های اطرافش را شامل می‌شود،  در شهرستان شازند استان مرکزی و در میانه راه اراک به بروجرد است، این شهرستان در مرکز یک دشت میان کوهی و کنار یک شاخه فرعی «رودخانه شراء»  قرار گرفته است.


اسدی با اشاره به نتایج بدست آمده از دو کارگاه لایه‌نگاری در حاشیه شمال و مرکز این تپه، اظهار کرد: لایه‌نگاری‌ها نشان داد که برخلاف بیشتر تپه‌های تاریخی که به تدریج و به دنبال سده‌های متمادی سکونت شکل گرفته‌اند، «تپه قلعه قلندران» تنها محصول یک دوره و آن هم دوره‌ی هخامنشی است؛ در واقع با استناد به نتایج این کارگاه‌ می‌توان گفت که تمام ساختار این تپه، یک سکوی عظیم خشتی مربوط به دوره هخامنشی است که به منظور ساختن یک کاخ یا کوشک بر فراز آن، ایجاد شده است.


این باستان‌شناس در رابطه با گاه‌نگاری سکوی خشتی و بنای مرتبط با آن بر روی تپه، گفت: سفال‌های دوره هخامنشی بدست آمده از «تپه قلندران» از نظر بافت، فرم و دقتی که در تهیه گل و پخت آن شده است، کاملا ویژه و شاخص دوره هخامنشی هستند؛ علاوه‌بر سفال‌های شاخص دوره هخامنشی که در لایه‌های مطمئن و پایه تپه و در بین لایه‌های خشت یافت شد، برخی قطعات سنگی که مربوط به بنا و یا کوشک احتمالی روی تپه است، قدمت آثار مذکور به دوره هخامنشیان را کاملا قطعی می‌کند.


او همچنین ادامه داد: شواهدی از یک لایه قیراندود بین سکوی خشتی و بنای ساخته شده بر روی آن و همچنین دقت بالا در ایجاد سکوی خشتی و معماری بنا کاملا با نمونه‌های مشابه در معماری هخامنشی همخوانی دارد. به جز دوره هخامنشی که در واقع ساختار کلی تپه را شامل می‌شود، یک دوره سکونتی دیگر بر سطح تپه شناسایی شد که مربوط به دوره اسلام میانه است.


اسدی افزود: سفال‌های زرین فام و قلم سیاه از یافته‌های شاخص این دوره سکونتی تپه است. در واقع پس از متروک شدن بنای دوره هخامنشی، «تپه قلندران» به مدت بیش از ۱۵۰۰ سال متروک بوده و سپس در دوره اسلامی مجددا سکونتی درآن ایجاد شده است.


این باستان‌شناس با بیان اینکه «به دلیل نبودِ آثار شاخص دوره هخامنشی در ناحیه زاگرس مرکزی، نتایج بدست آمده از «تپه قلندران» شهرستان شازند، دارای اهمیت ویژه‌ای هستند»، اظهار کرد: عمده بناهای حکومتی هخامنشی در ناحیه فارس و خوزستان قرار دارد و در همدان (هگمتانه باستان) نیز که شواهد پایه ستون‌های هخامنشی و کتیبه‌های این دوره باقی مانده، بناهای قطعی این دوره شناخته شده نیست.


او در ادامه تصریح کرد: از این رو  شواهد هخامنشی شناسایی شده در «قلعه قلندران»، خلا آثار شاخص هخامنشی را در این نقطه از کشور کمتر خواهد کرد. همچنین علاوه بر اهمیت علمی، با توجه به محل مناسب «تپه قلندران» که در کنار جاده ارتباطی اصلی اراک به بروجرد و جنوب غربی کشور قرار دارد، می‌تواند پس از انجام کاوش‌های بیشتر به یک سایت موزه تبدیل شده و از این جهت کاوش محوطه و حفظ و نگهداری آن اهمیت دو چندان دارد.


بنا بر این گزارش، برنامه فصل اول کاوش اضطراری و گمانه‌زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم «تپه قلعه قلندران» شازند با مجوز رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری اجرا شد.




۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن