واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مسئول دولتي نبايد تاجر باشد
رئيس مجمع واردات با اشاره به حواشي بازار شكر و اينكه واردات شكر و كالاهاي اساسي ديگر دست آدمهاي معمولي نيست، گفت: چرا بايد مسئولي دولتي تاجر هم باشد.
به گزارش «جوان»، عليرضا مناقبي در نشست خبري انجمن واردكنندگان مواد غذايي و آشاميدني در خصوص مسائل و مشكلات قاچاق كالا در اقتصاد كشور اظهار كرد: واردات در مسير قانوني خود سه ماه زمان ميبرد اما حداكثر زماني كه قاچاقچيان كالاي خود را به كشور وارد ميكنند 15 روز است و اين فاصله زماني و جرايم قانوني جذابيت فعاليت در حوزه قاچاق را در قياس با فعاليت قانوني بيشتر كرده است.
مزيناني دبير كل انجمن نيز در اين باره گفت: نتيجه قوانين موجود ايجاد سد در برابر واردكنندگان شناسنامهدار و توسعه قاچاق است و بهتر بود براي مقابله با قاچاق تنها برخورد با عرضهكنندگان نهايي در دستور كار نباشد بلكه همزمان با اين كار قوانين اصلاح و هزينه ريسك فعاليت قاچاق را بالا ببريم.
وي در پاسخ به اين سؤال كه چرا خردهفروشيها مملو از مواد غذايي قاچاق است، گفت: ممنوعيت نوشيدنيهاي انرژيزا و كنسروها وجود دارد اما بازار خردهفروشي پر از نوشابههاي انرژيزا و كنسروهاي آناناس است يا واردات رسمي روغن زيتون و زيتون ممنوع است اما قفسههاي فروشگاههاي بزرگ مانند رفاه و شهروند پر از اين محصولات هستند و از طريق مراجع خاص وارد ميشوند.
مناقبي در ادامه سخنان خود در رابطه با حواشي بازار شكر گفت: چه دليلي دارد كه ظرف 15 روز شكر در بازار كشور كمياب شود. ميزان سرانه مصرف شكر و توليد آن در كشور ما معلوم و مشخص است هر چند هيچ وقت به طور واقعي ميزان توليد اعلام نميشود.
وي با بيان اينكه واردات شكر دست آدمهاي معمولي نيست و كساني كه اين امر را در وزارت صنعت، معدن و تجارت تكذيب ميكنند در واقع در حال دفاع از خود هستند، گفت: امضاهاي طلايي در ارتباط با واردات شكر تأثيرگذار است و كسي سمت واردات شكر نميرود.
رئيس انجمن وارد كنندگان مواد غذايي و آشاميدني در پاسخ به سؤال يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه فساد در واردات شكر در دولت يازدهم مشاهده ميشود، گفت: در اين ارتباط بايد اذعان داشت كه فرقي بين دولتها نيست. در بخش خصوصي هم فساد وجود دارد آيا بخش دولتي نيز فساد خود را مانند بخش خصوصي ميپذيرد و عذرخواهي ميكند؟
رئيس مجمع واردات افزود: تفكر اقتصادي در كشور بايد از سمت تصديگري دولت خارج شود و وي تنها بايد در بازار نظارت كند اما وقتي مشاهده ميشود كه مسئولي دولتي خود تاجر است چه انتظاري ميتوان داشت.
مناقبي گفت: از نظر ما يك مسئول دولتي نبايد خود كار تجاري انجام دهد و در قانون افراد از دو شغله بودن منع شدهاند.
وي تأكيد كرد: افراد خاص در واردات كالاي اساسي داراي رانتهاي اطلاعاتي و اقتصادي هستند و ميدانند كه چه وقت بايد وارد كنند كه شكر آنها پشت مرز نماند و شامل ممنوعيتهاي واردات نشود.
كاهش آمار قاچاق شعار است
مناقبي گفت: ميزان واردات كالاي قاچاق 24 ميليارد دلار اعلام ميشود كه اخيراً نيز گفته شده كه 15/5 ميليارد دلار كاهش يافته كه اين امر نيز از نظر ما تنها يك شعار است.
وي در ادامه صحبتهاي خود با اشاره به برگزاري اولين نمايشگاه بينالمللي صنايع غذايي، آشاميدني و صنايع بستهبندي كيش كه در تاريخ هفتم تا دهم مهرماه برگزار ميشود، گفت: اين نمايشگاه در منطقه آزاد كيش و با هدف توسعه واردات توليدمحور انجام ميشود.
مناقبي تأكيد كرد: برگزاري اين نمايشگاه در واقع براي شناساندن افراد شناسنامهدار در بخش واردات غذا است. همچنين ايجاد تعامل و همكاري بيشتر با توليدكنندگان به حساب ميآيد و همچنين محلي براي تعامل و همكاري واردكنندگان با بخش توليد است.
رئيس مجمع واردات يادآور شد: نمايندگان شركتهاي رسمي خارجي اعم از فرانسه، ايتاليا، تركيه و... در نمايشگاه صنايعغذايي كيش حضور مييابند و شرايط سرمايهگذاري و انتقال تكنولوژي به بازار ايران را بررسي ميكنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]