تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815486009




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درمان سوء هاضمه با طب سنتی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ‌در تابستان و فصول گرم شرایطی فراهم می‌شود که بیماری‌های فصلی مانند اسهال، وبا و مسمومیت‌های غذا از طریق مواد غذایی منتقل شده و گسترش یابند.

به گزارش ایسنا، علی بهادری، متخصص طب سنتی با بیان اینکه علائم ناشی از مسمومیت غذا یا به دلیل آلودگی‌های انگلی یا باکتریایی است، گفت: مسمومیت غذایی معمولا در فصل گرما به دلیل فاسد شدن سریع‌تر مواد غذایی شایع است و دارای علائمی مثل استفراغ، اسهال، تهوع، سردرد و دردهای شکمی است

وی تأکید کرد: در چنین شرایطی ابتدا توصیه می‌شود که میزان آب از دست رفته بدن جبران شود. به همین دلیل خوردن مایعات مثل آب، چای و آب‌میوه مناسب است.

بهادری اضافه کرد: برای درمان، معمولا مصرف گیاهان و عرقیات بین مردم رواج دارد که اشتباه هم نیست. مثلا توصیه می‌شود از زنجبیل استفاده کنید. در طب سنتی مصرف زنجبیل بعد از مسمومیت ناشی از خوردن میوه‌های تازه اما آلوده، توصیه شده است. آثار ضدباکتری و ضدانگلی آن نیز در طب رایج به اثبات رسیده است.

وی با بیان اینکه همچنین توصیه می‌شود هنگام مسمومیت غذایی، سیر، دارچین، سیب، موز و لیمو مصرف شود، افزود: از دیدگاه طب سنتی برخی خوراکی‌ها خواص ضدقارچی داشته و پس از مسمومیت کاربرد دارند، مثلا سیر به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به هنگام مسمومیت خوردن آن توصیه می‌شود. به هنگام مسمومیت، پتاسیم بدن افت می‌کند. به همین دلیل جبران آن با خوردن موز و سیب توصیه می‌شود.

وی خوردن لیمو و مصرف ریحان در ماست را مفید دانست و عنوان کرد: استراحت کردن، عدم استعمال دخانیات، نخوردن کافئین مثل قهوه و نخوردن خودسرانه دارو از نکاتی است که باید رعایت شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف جوشانده شیرین‌بیان، ریشه زنجبیل و گون و همچنین دارچین نیز به رفع مسمومیت غذایی کمک می‌کند، افزود: برای کاهش تهوع ناشی از مسمومیت می‌توان روزی سه بار و هر بار حدود 250 میلی‌گرم عصاره زنجبیل را که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد، مصرف کرد.

بهادی خاطرنشان کرد: اگر قرار است گیاه زنجبیل تازه یا خشک مصرف شود، باید به این نکته هم توجه کرد که به دلیل ساختار ریشه‌ای آن تا 70 درصد حاوی پلی ساکارید است که اثر درمانی ضدتهوع ناشی از آن نیست پس برای مصرف دوز 250 میلی‌گرم ماده موثره، لازم است به مقدار بیشتری زنجبیل مصرف کنید.

وی اضافه کرد: البته غیر از زنجبیل، برخی عرقیات گیاهی مثل عرق نعناع و آویشن نیز برای درمان سوءهاضمه و رفع مشکلات بعد از ابتلا به مسمومیت غذایی کاربرد دارد؛ به طوری که اگر دچار معده درد شدید بهتر است نصف قاشق غذاخوری آویشن را با مقداری آب بجوشانید و پس از آن که جوشانده را از صافی عبور دادید، میل کنید. همچنین می‌توان نصف قاشق غذاخوری دارچین را نیز دم کرد و خورد.

بهادری بیان کرد: از دیگر گیاهانی که در درمان این مشکل موثر هستند می‌توان به زیره سبز و سیاه و مرزنجوش اشاره کرد. البته استفاده از زیره سبز و سیاه، در کاهش نفخ شکم نیز بسیار موثر است برای این منظور می‌توان حدود نیم گرم زیره سیاه را با مقداری نبات سایید و پس از صرف غذا میل کرد.

۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن