تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بالاترين درجه دانايى، تشخيص اخلاق از يكديگر و آشكار كردن اخلاق پسنديده و سركوب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837930002




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طمع چشم‌ بادامی‌ ها به بازار زعفران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان- امیر داداشی: اگر تا پیش از این تنها هشدار‌هایی مبنی بر قاچاق پیاز زعفران به چین یا ورود زعفران بی‌کیفیت چینی به بازار جهانی داده می‌شد، اکنون چشم بادامی‌ها پا را از این فراتر گذاشته و در یک اقدام حساب شده در صدد قبضه کردن بازار جهانی زعفران هستند، تا جایی که به تازگی اعلام شده است: « چین اقدام به کشت زعفران کرده و به همین دلیل ورود زعفران ایرانی به چین ممنوع است.»

تزلزل در بازار زعفران

بسیاری از فعالان اقتصادی ارزش گران‌ترین ادویه جهان را برابر با طلا می‌دانند و خوشبختانه شرایط اقلیمی ایران به گونه‌ای است که سطح وسیعی را می‌توان به کشت زعفران اختصاص داد. به همین دلیل در تاریخ صادرات کشورمان، این محصول کشاورزی همواره از جایگاه خاصی برخوردار بوده و پس از پسته مهم‌ترین محصول صادراتی غیرنفتی کشور محسوب می‌شود. بر اساس برآوردها ایران حدود ۹۳ درصد سطح زیرکشت و تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد، اما به دلیل کاستی‌هایی که در این زمینه وجود دارد، صادرکنندگان همواره با مشکلاتی گریبان‌گیر بوده‌اند و به ویژه در چند ماه اخیر به دلیل نوسانات شدید قیمت زعفران، خرید این محصول از کشاورز و فروش و صادرات آن دچار مشکلاتی شده که این اتفاق آمار صادرات زعفران را کاهش داده است.

 آمار منتشرشده از سوی گمرک هم گواه وضعیت نه چندان مطلوب صادرات زعفران نسبت به سال‌های گذشته است. چنانکه در سه ماه منتهی به خرداد سال ۹۵، چهار تن  زعفران بسته‌بندی  صادر شده است. گفتنی است این تعداد به ارزش شش میلیون و ۱۹۶ هزار و ۸۹۰ دلار معادل ارزش ریالی ۱۸۷ میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۹۶۵ برای کشور ارزآوری داشته است. اما برای بررسی آمار سالانه بهتر است گزارش‌های مربوط به سال گذشته را مورد بررسی قرار دهیم. در سال ۹۴ بیش از ۳۵۰ تن زعفران در کشور تولید شده و از این میزان حدود ۱۳۰ تن به کشورهای دیگر صادر شده است.

این در حالی است که در سال ۹۳، میزان تولید زعفران ۷۰ تن کمتر از سال ۹۴ بود و در آن سال حدود ۱۶۰ تن زعفران صادر شد. حال اگر به طور درصدی محاسبه کنیم، متوجه می‌شویم که در سال گذشته فقط حدود ۳۵ درصد زعفران تولید شده در کشور به بخش صادرات اختصاص یافت و در سال پیش از آن حدود ۶۰ درصد زعفران از کشور صادر شد. پس این آمار نشان می‌دهد که در یک و نیم سال اخیر جایگاه ایران در بازار بین‌المللی زعفران دچار تزلزل شده است.

قد علم کردن چشم‌بادامی‌ها

اتکای اقتصاد کشور به درآمد‌های نفتی باعث آسیب‌پذیری اقتصاد ایران شده است. یکی از راه‌های مقابله با این چالش، توسعه تولیداتی است که ضمن بهبود وضع اقتصاد داخلی، سبب افزایش صادرات غیرنفتی ‌شود. به همین دلیل در دهه‌های گذشته کشور ایران صادرات زعفران خود را به بالاترین حد خود رساند و همواره جایگاه خود را به عنوان بزرگ‌ترین کشور صادرکننده زعفران حفظ کرده است و همیشه ۴۱ کشور در جهان خریدار طلای سرخ ایران بوده‌اند. اما صادرات زعفران گاهی با بی‌تدبیری‌هایی مواجه شده است و خام‌فروشی این محصول کمیاب در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود در صنعت تولید و صادرات زعفران كشور است كه به دليل نبود صنايع تبديلی و بسته‌بندی كافی در مناطق زعفران‌خيز پديد آمده و هر ساله زيان‌هايی را به كشاورزان و بازار صادراتی اين محصول وارد می‌كند. سال‌های زیادی است که پیاز زعفران به چین و افغانستان قاچاق می‌شود و در سال‌های اخیر این دو کشور شروع به تولید زعفران کرده‌اند.

اما این موضوع همواره از سوی مسئولان و مقامات مربوطه رد شده است. باید اشاره داشت که حفظ اعتبار نام زعفران ایران در جهان و استفاده از مزيت اقتصادی اين محصول در رشد و توسعه منطقه‌، سرمايه‌گذاری در زمينه احداث كارخانجات تبديلی و بسته‌بندی را طلب مي‌كند. متاسفانه اكنون فقط حدود ۲۰ درصد محصول زعفران تولیدی کشور پس از خريداری، بسته‌بندی می‌شود و مابقی محصول به ناچار به صورت فله‌ای در اختيار واسطه‌ها و دلالان قرار می‌گيرد. در این سال‌ها وجود واسطه‌ها در بازار از تثبيت قيمت زعفران جلوگيری كرده و روند افزايش قيمت آن را به وجود آورده است.

همچنین به دلیل نبود بسته‌بندی مناسب زعفران که در روند تولید و کشت و تجارت آن تاثیر بسزایی دارد، سهم ایران از تجارت زعفران در جهان کاهش یافته است. علاوه بر این، تقلب در تهیه این محصول از مشکلات این حوزه است که همزمان با افزایش قیمت آن، از سوی برخی سودجویان در بازارهای داخلی و خارجی رواج یافته است. به نحوی که اسپانیا زمانی یکی از تولیدکنندگان عظیم زعفران ایران بود که اکنون هم این روند ادامه دارد، اما با این تفاوت که پس از واردات و بسته‌بندی محصول، آن را به نام زعفران اسپانیایی به دیگر کشورها صادر می‌کند.

 شاید به دلیل تمام این سهل‌انگاری‌هاست که امروز برخی کشورها نظیر چین واردات زعفران ایرانی به کشور خود را ممنوع کرده‌اند. به گزارش ایلنا نایب‌رئیس شورای ملی زعفران از رکود در بازار خرید و فروش زعفران خبر داد و گفت: به تازگی چین اقدام به کشت زعفران کرده است و به همین دلیل مسئولان چینی ورود زعفران ایرانی به کشورشان را ممنوع اعلام کرده‌اند.

غلامرضا میری با اشاره به اینکه ۳۰ درصد از زعفران تولیدی کشور در داخل مصرف می‌شود، در زمینه وضعیت صادرات زعفران به چین پیش از ممنوعیت و تاثیر آن در ارزآوری این محصول اظهار داشت: سالانه ۳۰ تا ۴۰ تن زعفران به چین صادر می‌شد که با ممنوعیت اعمال‌شده این بازار را از دست دادیم. البته افرادی هستند که به صورت غیرقانونی اقدام به این کار می‌کنند که باید ریسک و خطر صادرات غیرقانونی را نیز درنظر بگیرند.





۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن