تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833088217




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خصوصی‌ سازی، مال‌ فروشی است؟!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: سال‌هاست دولت‌ها در پی واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی و کوچک کردن دولت هستند ولی این موضوع همچنان با اما و اگرها و موانعی مواجه است؛ به طوری که رئیس سازمان خصوصی سازی معتقد است خصوصی سازی به معنی مال فروشی و افزایش کارایی شرکت ها با هم قابل جمع نیست و یکی از این دو باید محور قرار گیرد.

علی اشرف عبدالله پوری حسینی گفت: از مجموع ۱۱۱۱ شرکتی که در لیست واگذاری ها بودند ۵۵۰  شرکت واگذار شده ‌اند. از این میان، ۶۰ شرکت به صورت کنترلی واگذار شده است یعنی خریدان حق انتخاب مدیر عامل را داشته‌اند. زمانی سهمی را می‌فروشیم که دارنده آن تنها می‌تواند یک عضو هیت مدیره  را انتخاب کند در این مورد اگر اتفاقی  چه خوب و چه بد  برای شرکت بیفتد نمی‌توانیم آن اتفاق متاثر از خصوصی سازی است.

وی که در یک برنامه خبری صدا و سیما صحبت می کرد،  ادامه داد: ولی وقتی یک بلوک ۵۱ درصدی یا بیش از این مقدار را می‌فروشیم  بدهی است که خریدار حق انتخاب مدیرعامل را دارد و خوب و بد آن شرکت پای خریدار نوشته می‌شود. اصطلاحا به شرکت‌هایی که بلوک بالای  ۵۰ درصدی آن  فروخته می‌شود واگذاری کنترل شده می‌گویند.

رییس سازمان خصوصی سازی در پاسخ به اینکه آیا از ۵۵۰ شرکت فروخته شده  فقط ۶۰ بلوک بالای ۵۰ درصد بوده است؟  گفت: بله. البته تعدادی از این شرکتهای را ما کنترلی واگذار کردیم ولی از آنجاکه در قالب رد دیون واگذار شده‌اند و این واگذاری رقابتی نبوده  آن شرکت‌ها را ملاک  عمل قرار نمی‌دهیم، چون برای واگذاری آنها اجبار وجود داشته و عملا شبه دولتی ‌ها مالک آنها بوده‌اند ولی آن ۶۰ شرکت هم این ویژگی را دارا هستند که  کنترلی واگذار شده ‌اند و هم در رقابت  فروخته شده‌اند.

پوری حسینی افزود: زمان‌هایی است که ما مجبوریم سهام متعلق به دولت را بفروشیم، دولت در شرکتی فقط ۲۰ درصد سهام دارد در آنجا  بیش از ۲۰ درصد را نمی‌توانیم و نداریم که واگذار کنیم اما اگر  شرکتی بیش از ۵۰ درصد از سهامش در اختیار دولت باشد. اگر آن سهام را تقسیم بر سه یا چهار کنیم. مثلا ۲۰ درصد ۲۰ درصد بفروشیم  برای شرکت‌های بورسی روش مناسبی باشد ولی برای شرکت‌های غیر بورسی اگر بلوک کنترلی باشد معمولا بلوک را نمی‌شود خرید و به صورت کنترلی واگذار می‌کنیم  تا خریدارش با علم مدیریتش در شاخص‌های آنجا بهبودی به‌وجود آورد.

وی در پاسخ به اینکه تجربه نشان می‌دهد خصوصی سازی در ایران در دو دهه گذشته به دلیل نگاه در آمد زایی یا ترمیم کسری بودجه دولت،   موفق نبوده شما  این حرف را قبول دارید یا خیر؟ اظهار کرد:  خصوصی سازی یا به معنی مال فروشی و بنگاه فروشی است و یا به معنی افزایش کارآیی و بهبودی شاخص‌ها در اقتصاد است، این دو را نمی‌توان با یکدیگر جمع کرد و یکی باید محور قرار گیرد. اغلب در گذشته نگاه درآمد زایی مطرح بوده و خصوصی سازی را  به این سمت هول داده است که دارایی را به بالاترین قیمت بفروشند.

رییس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: این نوع فروش‌ها نمی‌تواند با تعهد گرفتن از افراد برای سرمایه گذاری جدید  وافزایش تولید و اشتغال توام باشد و بر عکس در واقع این موضوع به منظور هل دادن خریدار به سمت تعطیل کردن بنگاه  و فروختن اموال آن است این نکته  را هئیت دولت به ما تذکر داده که لااقل برای شرکت‌های غیر بورسی این موضوع مراعات شود.

پوری حسینی تاکید کرد : کمیسیونی اقتصاد دولت مکلف شد که به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد و کمک کند که خصوصی سازی با هدف توسعه اشتغال  و بهره‌وری انجام شود.





۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن