واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایرنا: بانک جهانی در تازه ترین گزارش چشم انداز بازارهای کالای این بانک که روز چهارشنبه منتشر شد، میانگین قیمت جهانی نفت در سال 2016 را 43 دلار در هر بشکه پیش بینی کرد.
بانک جهانی، پیش تر قیمت نفت خام در سال 2016 را 41 دلار در هر بشکه پیش بینی کرده بود که به دلیل کاهش عرضه و افزایش تقاضا در سه ماهه دوم سال میلادی جاری، این پیش بینی را اصلاح کرد.
قیمت های نفت در سه ماهه دوم سال میلادی جاری به دلیل اختلال های ایجاد شده در عرضه نفت به ویژه در حادثه آتش سوزی کانادا و آسیب دیدن زیرساخت های نفتی در نیجریه به دست شورشیان، 37 درصد بالا رفت.
بانک جهانی در گزارش جدید چشم انداز بازارهای کالا، کاهش تقاضا و برطرف شدن اختلال های اخیر عرضه نفت را نیز در نظر گرفته است.
«جان بافس» اقتصاددان ارشد و نویسنده گزارش چشم انداز بازارهای کالای بانک جهانی می گوید، انتظار می رود در نیمه دوم سال 2016 قیمت های نفت کمی بالاتر رود، زیرا مازاد عرضه در بازارها کمتر می شود.
وی افزود: با این حال، نفت ذخیره سازی شده در انبارها همچنان زیاد است و مدتی طول می کشد تا همه آن به مصرف برسد.
اما با وجود افزایش قیمت نفت و برخی کالاهای دیگر در سه ماهه دوم سال 2016، بانک جهانی پیش بینی می کند شاخص قیمت اغلب کالاهایی که توسط این بانک رصد می شوند، امسال کاهش یابد.
عامل این امر، افزایش عرضه این کالاها است، لیکن در مورد کالاهای صنعتی (که انرژی، فلزات و مواد خام کشاورزی از جمله آنها هستند)، رشد ضعیف بازارهای نوظهور و در حال توسعه نیز از عوامل موثر بوده است.
با این وجود، بنا به پیش بینی بانک جهانی، در بیشتر موارد این کاهش شاخص کمتر از چیزی است که این بانک در گزارش چشم انداز بازارهای کالاهای خود در ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت) پیش بینی کرده بود.
بانک جهانی پیش بینی کرد، قیمت انرژی (شامل نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ) در سال 2016 به میزان 16.4 درصد کاهش یابد که از پیش بینی 19.3 درصدی این بانک در ماه آوریل خیلی کمتر است.
همچنین بنا به پیش بینی بانک جهانی، قیمت کالاهای غیرنفتی مانند فلزات و مواد معدنی، کالاهای کشاورزی و انواع کود در سال میلادی جاری 3.7 درصد کاهش می یابد. این در حالی است که این بانک در چشم انداز ماه آوریل خود اندازه این کاهش را 5.1 درصد پیش بینی کرده بود.
در گزارش ماه ژوئیه بانک جهانی درباره چشم انداز بازارهای کالا آمده است، از آنجا که هزینه انرژی 10 درصد هزینه تولید کالاهای کشاورزی را تشکیل می دهد، افت قیمت انرژی در مقایسه با ژوئن سال 2014 (خرداد 1393) مهمترین عامل کاهش قیمت محصولات کشاورزی است.
قیمت انرژی در سال 2015 به میزان 45 درصد کاهش پیدا کرد و بانک جهانی پیش بینی می کند امسال نیز این امر بار دیگر رخ دهد.
کاهش قیمت های انرژی همچنین در کاهش تولید سوخت های زیستی مانند اتانول و بیودیزل موثر بوده است.
«آیهان کوز» مدیر گروه چشم انداز توسعه بانک جهانی می گوید، کشورهای در حال توسعه صادرکننده انرژی درگیر سازگارکردن خود با کاهش قیمت های نفت هستند.
وی افزود: به دلیل ارتباط میان قیمت نفت و قیمت کالاهای کشاورزی، در دوره ارزانی نفت، قیمت محصولات کشاورزی نیز می تواند کمتر شود.
این مقام بانک جهانی اضافه کرد: کشورهای صادرکننده نفت و کشورهای صادرکننده محصولات کشاورزی هر دو باید در راستای متنوع کردن اقتصاد حرکت کنند تا از اثرات مخرب نوسان قیمت کالا در امان بمانند.
گزارش چشم انداز بازارهای کالای بانک جهانی هر سه ماه یک بار و در ماه های ژانویه، آوریل، ژوئیه (تیر-مرداد) و اکتبر (مهر-آبان) منتشر می شود.
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]