واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وبسایت آی سینما: در حالی که این روزها مهمترین بحث سینمای ایران روشن شدن ابعاد پرونده پزشکی عباس کیارستمی است، جامعه پزشکی و سینمایی به شدیدترین شکل ممکن در مقابل هم قرار گرفتهاند و هر روز نوشتار یا گفتاری آتش این اختلاف را بیشتر می کند، به تازگی دکتر سوادکوهی رئیس انجمن فوق تخصصی مراقبتهای ویژه با انتقاد شدید از اعتراضات این مدت به جامعه پزشکی، پزشکان پرونده کیارستمی را بی تقصیر دانسته است.
پس از آن که داریوش مهرجویی در مراسم بزرگداشت کیارستمی با لحنی به شدت عصبانی خواستار برخورد و محاکمه پزشکان مقصر در پرونده عباس کیارستمی شد بخش اعظمی از جامعه پزشکی به شکل هماهنگی شروع به دفاع از همصنفان خود کردند و پاسخ های تند و تیزی به مهرجویی و سینماگران معترض دادند.
اوج این واکنشها هم رفتار دور از انتظار دکتر حسن عباسی یکی از پزشکان بیمارستان «جم» بود که با در دست گرفتن یک سری پلاکارد مستقیما داریوش مهرجویی را مورد خطاب قرار داد و تعبیرهای ناپسندی به او نسبت داد که همین مسئله خشم سینماییها را برانگیخت و آنها هم به تلافی واکنشهای تندتری از خود بروز دادند.
در چند روز گذشته برخی چهره ها در دو حوزه پزشکی و فرهنگ و هنر از هم صنفان خود درخواست کرده بودند بیش از این بر طبل اختلاف و درگیری جامعه سینمایی و پزشکی نکوبند اما به نظر می رسد فعلا قرار نیست آتش این خشم خاموش شود.
به تازگی یک اظهار نظر از سوی جامعه پزشکی منتشر شده است که بوی خوبی از آن به مشام نمی رسد چرا که انگار برخی پزشکان پرنفوذ تصمیم گرفتهاند قصور پزشکی خود در پرونده پزشکی کیارستمی را به خارج از مرزها ارجاع دهند.
سوادکوهی رئیس انجمن فوق تخصصی مراقبت های ویژه در مصاحبه با سایت سازمان نظام پزشکی با انتقاد شدید از کسانی که پزشکان ایرانی را مقصر اتفاقات رخ داده در دوره بیماری عباس کیارستمی دانسته اند گفته: «آیا در مورد اشتباهی که در معالجه ایشان در کشور فرانسه رخ داده پزشکان ما باید پاسخگو باشند؟»
سوادکوهی در بخش دیگری از صحبتهایش میگوید: «متاسفانه در خصوص فوت هنرمند عزیز کشورمان مرحوم کیارستمی، کل جامعه پزشکی کشور را زیر سوال بردهاند؛ آن هم بخاطر اشتباهی که هنوز به اثبات نرسیده و فقط در حد شایعه عمومیت یافته است.» حالا مشخص نیست حرف ابتدای دکتر سوادکوهی را باید باور کرد که تاکید کرده پزشکان فرانسوی مقصرند یا این که گفته هنوز هیچ چیز در پرونده پزشکی کیارستمی مشخص نیست! این صحبت های سوادکوهی بیشتر از هر چیز در حال دامن زدن به این شایعه است که احتمالا در این پرونده پزشکان ایرانی را از هر گونه اتهامی تبرئه خواهند کرد.
دکتر سوادکوهی در حالی همه چیز را در مورد پرونده کیارستمی شایعه دانسته و غیر قابل اثبات میداند که دکتر علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی مدتی پیش و پس از اولین جلسه رسیدگی به پرونده پزشکی عباس کیارستمی در گفت وگو با روزنامه ایران اعلام کرده بود: «پزشک معالج مرحوم کیارستمی ادعا کرده که تا روز ۲۸ اسفند در بیمارستان جم حضور داشته و بنا به دلایلی در عملهای بعدی حاضر نشده است که البته این ادعا به بررسی دقیق نیاز دارد. طبق قانون پزشک معالج باید از اول تا آخر مراحل درمان در کنار بیمار باشد. پزشک معالج مرحوم کیارستمی تنها با اذن و هماهنگی با بیمار میتوانست عمل سوم و چهارم را به جراح دیگر بسپارد اما هنوز مشخص نیست آیا مرحوم کیارستمی چنین درخواستی داشته یا خیر.» و این یعنی اگر کیارستمی موافق تعویض پزشک خود نبوده حق این کار از سوی پزشک معالج او وجود نداشته و با توجه به آخرین صحبتهای منتشر شده از زنده یاد کیارستمی کاملا مشخص است او از اینکه پزشک او را تعویض کرده اند ناخشنود بوده است. طبق روایت نزدیکان کیارستمی هم مشکلات او دقیقا از همین زمان تعویض پزشک آغاز شده است.
اما بخش دیگری از گفت وگوی رئیس انجمن فوق تخصصی مراقبت های ویژه هم بسیار جالب و تامل برانگیز است او با گلایه از این که آیا در بین هنرمندان و خانواده آنها کسی نبوده که توسط پزشک نجات یافته یا نتیجه درمانش مثبت بوده باشد، گفته است: «چرا جامعه هنرمندان باید صرفا قسمت های غیرنجات را به یاد آورند.» این نکته از آن جهت مهم است که پزشکی در حد دکتر سوادکوهی معتقد است مردم باید درست انجام دادن وظیفه توسط پزشکان را به یاد آورند نه قصوری که منجر به مرگ یک فرد یا افراد شده است و جالبتر اینکه حتی برخی پزشکان به اینکه هنرمندان به قصور احتمالی در پرونده کیارستمی اعتراض کرده اند اعتراض دارند و برای توجیه از آمار بالای اشتباهات پزشکی در کشورهایی مثل آمریکا مثال میآورند و آن را مسئله ای میدانند که در همه جای دنیا در حال رخ دادن است و در ایران هم اجتناب ناپذیر است.
دکتر سوادکوهی به هم این اشاره کرده که عدهای در تلاش برای پایین آوردن ارج و قرب جامعه پزشکی هستند: «پزشکان این مرز و بوم چه در دوران تحریم و چه در دوران جنگ تحمیلی با حداقل دستمزد بهترین امکانات را ارائه و جان بیشماری را نجات دادند و چرا باید اسلحه ها به سمت جامعه پزشکی شلیک شود و بگویند پزشکان کارشان را خوب انجام نمی دهند.»
او در خاتمه با بیان این که پزشکان از مفاخر این مرز و بوم و خدمت رسان صادق به مردم کشورند افزوده: «درخواست من از وزیر بهداشت و درمان این است که قوی تر عمل نموده به طوری که جلوی پیش داوری ها گرفته شده و اجازه توهین به پزشکان خدوم داده نشود.»
۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]