محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832975799
پزشک فرانسوی کیارستمی: پزشکان ایرانی نگفته بودند ما اشتباهات زیادی کردهایم گفته بودند بعد از عمل با عواقب فراوانی روبرو شدیم.
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: پزشک فرانسوی کیارستمی: پزشکان ایرانی نگفته بودند "ما اشتباهات زیادی کردهایم" گفته بودند "بعد از عمل با عواقب فراوانی روبرو شدیم."
گفتوگو با پزشک فرانسوی کیارستمی
عباس کیارستمی
«این گفتوگو در تاریخ ۷ جولای با پروفسور بریس گایه، فوق تخصص جراحی گوارش و پزشک معالج پدرم در بیمارستان Institut Mutualiste Montsouris پاریس انجام شد. فایل صوتی این گفتوگو را در اختیار دکتر پایدار نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کمیسیون ویژه بررسی پرونده پزشکی عباس کیارستمی قرار دادهام. از تاریخ فوت پدرم بارها از دکتر احمد میر، جراح و پزشک معالج عباس کیارستمی در بیمارستان جم تهران درخواست گفتگو کردم که ایشان تا امروز با این درخواست موافقت نکردهاند.»
روزنامه «شرق» با نقل این مقدمه از بهمن کیارستمی، گفتوگو با پزشک فرانسوی مرحوم کیارستمی را منتشر کرده است که در ادامه میخوانید:
اولین سوال من مربوط به تصمیم ما برای ادامه روند درمان در پاریس است. به نظر شما این تصمیم اشتباه بود؟
در ابتدا باید بگویم که نباید از خودتان بپرسید که آیا فرستادن او به فرانسه کار درستی بود یا خیر؛ من فکر میکنم که در این ماجرا، نمیتوان علت مرگ را بدون ارتباط با آسیب شناسی روند درمان او بررسی کرد. این بیمار مسئله انعقاد خون داشت و به دلیل خطر آمبولی، به او داروی ضد انعقاد خون داده شده بود.
او در حقیقت نه یک بار، که دو بار دچار هماتوم (جمع شدن خون در بخشی از بدن) در مغز شده بود. بار نخست که دقیقا مشخص نیست در چه زمانی اتفاق افتاده بود عواقب خطرناکی نداشته. این هماتوم را ما پیش از وقوع هماتوم دوم در سی تی اسکن دیده بودیم اما دلیل فوت او هماتوم دوم در نیمه دیگر مغز بود. یعنی او دو هماتوم داشت و ادامه حیات با این دو هماتوم غیر ممکن بود. گرچه بعضی از هماتومها به سادگی درمان میشوند، در این مورد بهترین اتفاقی که میتوانست برای بیمار بیافتد این بود که او تا سالها زندگی نباتی کند. اما وقتی که ما با متخصصین مغز و اعصاب در بیمارستان Sainte Anne پاریس مشاوره کردیم، پاسخ شنیدیم که جراحی نکنید، هیچ کاری نکنید، تمام است.
ما وقتی که ساعت ۶ صبح او را دیدیم تقریبا مرده بود. چشمانش کاملا باز بود؛وضعیتی که ما به آن mydriase میگوییم. (بزرگ شدن اندازه قرینه و سیاهی چشم) این به معنای مرگ مغزی است؛ یعنی او نه دردی کشیده نه حس دیگری داشته و مرگ در یک لحظه اتفاق افتاده. عجیب این که او قرار بود روز بعد از بیمارستان مرخص شود و ما تا روز فرت او تقریبا توانسته بودیم همه چیز را تحت کنترل بگیریم.
درباره چهار عمل جراحی انجام شده چه نظری دارید؟ آیا روند درمان درست آغاز شد؟
تاریخچه بیماری او با یک پولیپ آغاز شده بود. یک پولیپ خوشخیم و نه بدخیم. البته این اطلاعات را بر اساس آنچه پزشکان ایرانی در اختیار ما گذاشته بودند کسب کرده بودیم و فکر میکنم آنها صادقانه آنچه را که رخ داده بود شرح داده بودند؛ گرچه آنها نگفته بودند "ما اشتباهات زیادی کردهایم" و گفته بودند "بعد از عمل با عواقب فراوانی روبرو شدیم." عواقبی که یکی دو مورد نبودند، عواقبی که بسیار غیر معمول هستند.
من در حال حاضر نمیتوانم بگویم که آنها خطایی انجام دادهاند، چون با نوع جراحیهایی که در کشور شما انجام میشود آشنا نیستم، اما مشخصا خطر جراحی روده، عفونت است. او به Peritonitis دچار شده بود و این اتفاق گاهی رخ میدهد، حدودا ۱ تا ۲ درصد. در عین حال آنها حالب را هم قطع کرده بودند که این در چنین عمل جراحی اتفاقی بسیار نادر است و ما شاید هر ده سال یک بار با چنین موردی مواجه میشویم. همینطور مسئله خونریزی داخلی.
یعنی او بعد از عمل در آن واحد به سه مشکل دچار شده بود که این خود مورد نادری است. من واقعا نمیتوانم بگویم که آنها خطا کردهاند یا دچار پیچیدگیای شدهاند که نتوانستند از پسش بربیایند؛ من یا باید خودم سر عمل بودم یا ویدئوی آن را میدیدم تا جواب درستی داشته باشم. به هر حال میتوانم بگویم بدترین اتفاقی که برای او افتاده همان Peritonitis (التهاب صفاق) بوده.
همان نشتی که آنها در ابتدا آن را ندیدند و بعدا متوجهش شدند، این هم اشتباه بوده است. از آن گذشته محل برش روده هم جای بحث دارد اما چون من دقیقا نمیدانم که پولیپ در کجای روده بوده نمیتوانم دراین باره اظهارنظر کنم. فقط میدانم که که در عمل بعدی یک کلستومی هم گذاشتند.
تشخیص اولیه نوع پولیپ را چگونه ارزیابی میکنید؟
واقعا اطلاعات من در حدی نیست که بتوانم نظر درستی بدهم و ارزیابی نحوه عملکرد جراح مستلزم رستیابی به اطلاعات مراحل پیش از عمل است که ما به آنها دسترسی نداریم و نمیدانیم که پیش از عمل، جراح تصمیم به برداشتن یک غده بدخیم گرفته بوده یا خوش خیم.
بعد از عمل، پولیپ به راحتی آسیب شناسی میشود و میتوانیم بفهمیم که خوش خیم بوده یا بد خیم. اما گاهی جراحی بدون اطلاعات کافی انجام میشود، عملی را که برای برداشتن یک غده بد خیم میکنند برای یک غده خوش خیم انجام میدهند و بعد به بیمار گفته میشود شانس آوردی که خوش خیم بود. اینجا ما اگر در تشخیص اولیه تردید داشته باشیم گاهی تا ۷ بار نمونه برداری میکنیم.
مسئلهای که بعد از دومین عمل جراحی به دلیل خونریزی داخلی مطرح شد مسئله انعقاد خون بود. چقدر احتمال میدهید که خونریزی بعد از اولین عمل جراحی، به دلیل استفاده از داروهای رقیق کننده خون مثل پلاویکس باشد؟
مسئله خونریزی داخلی او هم مسئله بسیار پیچیدهای بوده و من تا به حال با موردی مثل چیزی که در گزارش خواندم مواجه نشده بودم. به نظر میرسد که دلیل آن استفاده از داروی ضد انعقاد بوده است، ظاهرا عمل جراحی تقریبا همزمان با استفاده از داروی پلاویکس انجام شده و تنها سه یا چهار روز پیش از عمل دارو را قطع کرده بودند.
خب مشخطا این زمان کوتاه است و باید دست کم ۸ روز زودتر آن را قطع میکردند. نمیدانم، واقعا نمیتوانم بفهمم که چطور ممکن است بیماری از همه جا خونریزی کند، این تقریبا غیر ممکن است. احتمالا اولین هماتوم در همین زمان رخ داده است و او باز هم آماده خونریزی بوده و این اتفاقی است که افتاده.
جراحی روده به هیچ وجه نمیتواند منجر یه خونریزی در سینه شود. در معده ممکن است خونریزی اتفاق بیافتد، آن هم با حالبی که قطع شده بود، اما خونریزی در سینه...؟ وقتی در گزارش خواندم که در سینه و معده خونریزی اتفاق افتاده حدس زدم که هماتوم اول در همان زمان رخ داده است.
نظرتان درباره مراقبتهای بعد از عمل و ادامه روند درمان در تهران چیست؟
آنچه مشخص است مداوایی که بعد از آن انجام شد بهترین مداوای ممکن نبوده است؛ گرچه باز یادآوری میکنم که من با سیستم درمان در کشور شما آشنا نیستم. برای مثال تعبیه نفروستومی و دبل جی کار درستی بود. اما نمیدانم چرا آنها را خارج کردند؟ واقعا نمیدانم. میگویند چون ظاهرا حالب طبیعی و ترمیم شده به نظر میرسید. خب تا هنگامی که خطر عفونت بود باید دبل جی را نگه میداشتند.
مسئله دیگری که تنها عادت ایرانیها نیست و در عربستان سعودی، افریقای شمالی، یونان و ایتالیا هم مرسوم است، استفاده دیوانه وار از آنتی بیوتیک است. امریکاییها هم این کار را می کنند، با این تفاوت که بیمارانشان را به اینجا نمیفرستند، اما ما با بیمارانی از بقیه کشورهایی که نام بردم مواجه میشویم.
بیمارانی که بدترین نوع میکروبها را دارند و گاهی برای مقالبه با این میکروبها از آنتی بیوتیکهایی استفاده شده که برای درمان حیوانات استفاده میشود. بیمار ما هم دچار سه نوع از بدترین میکروبها شده بود، اما به هرحال آنها کنترل شده بودند و سپسیس(عفونت خون) او هم برطرف شده بود.
او هنوز آبسه داشت اما آنها هم تخلیه شده بودند. ما دوباره نفروستومی و دابل جی را گذاشتیم. کلیهاش هم پر از عفونت بود که آن هم تخلیه شد. برای همین صلاح دیدیم که او زودتر از بیمارستان مرخص شود تا در معرض عفونتهای بیمارستانی نباشد. برنامه ما این بود که بعد از ۵ یا ۶ ماه استراحت در منزل عمل نهایی انجام شود تا بهبودی کامل حاصل شود. اما او فوت کرد و مرگ او به روشنی نتیجه عملهای جراحی ابتدایی بوده است.
من نمیتوانم بگویم که عمل جراحی به درستی انجام شده یا با خطا همراه بوده و یا صرفا این موردی پیچیده بوده. تنها میتوانم بگویم که او به سه مورد از بدترین عراقبی که ممکن است بعد از یک عمل جراحی پیش بیایند دچار شد و عفونت بعد از عمل هم به درستی کنترل نشد، گرچه من با امکانات موجود در ایران آشنا نیستم. شرایط در کشورهای گوناگون متفاوت است.
او چهار روز در پاریس بود و وقتی من رسیدم او رفته بود. آیا چیزی هست که فکر میکنید در آن چهار روز رخ داده و من باید از آن مطلع باشم؟
آخرین نکتهای که فکر میکنم برای شما مهم است این است که وقتی پدرتان به اینجا رسید من با او صحبت کردم. او هنگام ورود کمی گیج بود، یعنی کاملا گیج بود و ما او را به ICU منتقل کردیم. اما بعد بهتر شد و وقتی راجع به بیوبسی و نفروستومی به او توضیح دادم او گفت: من خیالم راحت است و هیچ استرسی ندارم.
میخواهم بدانید که این نکته مهمی بود. گفت به شما اطمینان دارم، گرچه مرا نمیشناخت. میخواهم بدانید که او خوشحال بود که اینجاست. پدر خارقالعادهای داشتید، هنرمندی بزرگ.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - 01 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]
صفحات پیشنهادی
آخرین ساخته اصغر فرهادی در کن به نمایش درآمد همه آنچه بعد از نمایش آخرین اثر فرهادی گفته شد/ «فروشنده
آخرین ساخته اصغر فرهادی در کن به نمایش درآمدهمه آنچه بعد از نمایش آخرین اثر فرهادی گفته شد فروشنده ایرانی دل فرانسویها را برد فیلم سینمایی فروشنده به کارگردانی اصغر فرهادی شب گذشته در جشنواره کن به نمایش در آمد و اغلب افراد حاضر در جشنواره درباره آن اظهار نظر کردهاند که بیشترشنتیجه پرونده پزشکی کیارستمی در انتظار گزارش تیم فرانسوی
نتیجه پرونده پزشکی کیارستمی در انتظار گزارش تیم فرانسوی فرهنگ > سینما - مهر نوشت دومین جلسه رسیدگی به پرونده پزشکی عباس کیارستمی با حضور مسئولانی از سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد در دومین جلسه رسیدگی به پرونده پزشکی عباس کیارستمهرجویی پزشکان را مسئول مرگ کیارستمی دانست/ گوهری که در خاک رفت
مراسم یادبود عباس کیارستمی مهرجویی پزشکان را مسئول مرگ کیارستمی دانست گوهری که در خاک رفت شناسهٔ خبر 3711936 - سهشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۵ - ۲۱ ۲۰ هنر > سینمای ایران jwplayer display inline-block; مراسم یادبود زنده یاد عباس کیارستمی در حالی برگزار شد که فضای حزن آلودی حاکم بوداحضار پزشکان معالج عباس کیارستمی
احضار پزشکان معالج عباس کیارستمی جلسه کمیسیون تخصصی رسیدگی به پرونده عباس کیارستمی صبح فردا چهارشنبه 22 تیر تشکیل می شود به گزارش ایلنا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان صدا و سیما خلیلی قائم مقام معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با تأکید بر بازگشایی پرونده مرحوم کیارستمی و پسخنان تند مهرجویی درباره پزشکان کیارستمی
سخنان تند مهرجویی درباره پزشکان کیارستمی مراسم یادبود عباس کیارستمی دو روز پس از خاکسپاریاش به همت خانواده و خانه سینما عصر دیروز ٢٢ تیرماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا شد که حاشیههایی هم به دنبال داشت روزنامه شهروند دراین مراسم داریوش مهرجویی ضمن صحبتهایش خوتوضیحات مهرجویی درباره اظهارت اخیرش: شکایت من از پزشکانی است که در مورد کیارستمی سهلانگاری و خطا کردند
توضیحات مهرجویی درباره اظهارت اخیرش شکایت من از پزشکانی است که در مورد کیارستمی سهلانگاری و خطا کردند درهر قشری احتمال خطاکاری هست ولی در مسئولیتهای حساس و خلبانی هواپیما که 260 مسافر را با خود حمل میکند یا راهنمایی خط قطارها یا رانندگان اتوبوس یا جراحی بدن اینجا یک خطای کوواکنش پزشکان به حرفهای داریوش مهرجویی به علت درگذشت عباس کیارستمی!
پس از حمله داریوش مهرجویی به پزشکان به دلیل درگذشت عباس کیارستمی حالا صنف پزشکان هم واکنشهایی نشان دادهاند آنها حالا هنرمندان را متهم میکنند که چرا چنین اتفاقی درباره فرهنگ مملکت افتاده است عباس کیارستمیاز جمله یادداشت دکتر بندار به نقل از کانال بدرقه کیارستمی از این قرجنتی به مراسم ترحیم کیارستمی آمد/ اعتراض شدید مهرجویی به پزشکان + تصاویر
جنتی به مراسم ترحیم کیارستمی آمد اعتراض شدید مهرجویی به پزشکان تصاویر مراسم ترحیم عباس کیارستمی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برگزار شد به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان مراسم ترحیم زنده یاد عباس کیارستمی در کانون پرورش فکری کودکانمراسم ترحیم کیارستمی آغاز شد/ اعتراض شدید مهرجویی به پزشکان + تصاویر
مراسم ترحیم کیارستمی آغاز شد اعتراض شدید مهرجویی به پزشکان تصاویر مراسم ترحیم عباس کیارستمی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برگزار شد به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان مراسم ترحیم زنده یاد عباس کیارستمی در کانون پرورش فکری کودکان و ندلنوشته رییس انجمن پزشکان عمومی برای کیارستمی
دلنوشته رییس انجمن پزشکان عمومی برای کیارستمی رییس انجمن پزشکان عمومی در مطلبی با عنوان برای تو که ریشه در گیاهان و کودکان داری… به یاد عباس کیارستمی گفت رفتنت از ندانمکاری دوست و اجنبی نیست مرگِ واژهی فرجام است اکنون که آرمیدهای تا حقیقت پروازت عیان شود صبری برای خو-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها