تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كارى او را اندوهگين و به خود مشغول كند و او با اخلاص براى خدا بسم اللّه‏ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805510167




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غول آمریکایی در آسمان ایران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: هفته نامه صدا - ریحانه یاسینی: «بویینگ به توافق تاریخی با ایران برای 100 جت مسافربری نزدیک شد.» این ادبیات تنها انتخاب بلومبرگ برای تیتر یکی از مهم ترین اخبارش نبود. از رویترز گرفته تا نیویورک تایمز، از عبارت «تاریخی» برای توصیف قرارداد جدید ایران و آمریکا استفاده کردند.

جان کربی، سخن گوی وزارت امور خارجه امریکا، با این جمله ها یکی از مهم ترین خوراک های خبری را درباره ایران، به رسانه های جهان داد: «توافق هسته ای با ایران شامل بیانیه ای است ک اجازه کسب مجوز مورد به مورد از سوی افراد و نهادهایی را که خواستار صدور مجوز، فروش و یا انتقال هواپیمای مسافربری تجاری صرفا به منظور هوانوردی مسافربری تجاری هستند، می دهد.»

پس از این صحبت ها، دو هفته ای است که هر روز اخبار مهمی از این معامله ایران و امریکا در رسانه ها مطرح می شود. براساس گزارش های رسانه های امریکایی، ایران 100 جت مسافربری از شرکت بویینگ امریکا خریداری کرده است که ارقام مختلفی درباره ارزش این قرارداد، تخمین زده می شود. واشنگتن پست آن را بیش از 17 میلیارد دلار برآورد می کند. بلومبرگ رقم 25 میلیارد دلار را تخمین زده و رویترز نیز از ارزش 27 میلیون دلاری این قرارداد نوشته است. این گزارش ها هم چنین نشان می دهد زمان تحویل و ارائه خدمات بویینگ به ایران، حدود یک دهه زمان خواهدبرد.


غول آمریکایی در آسمان ایران



ریچارد نفیو، کارشناس تحریم است که در گروه دولتی مذاکره با ایران حضور داشته و در مرکز سیاست جهانی انرژی در دانشگاه کلمبیا فعالیت می کند. او درباره قرارداد جدید ایران و امریکا به «واشنگتن پست» می گوید: «از دهه هفتاد به بعد، این اولین بار است که یک شرکت هواپیمایی امریکایی با خریدار ایرانی برای هواپیماهای غیرنظامی مذاکره کرده است. براساس تجربه شخصی من در مذاکرات، ایرانی ها هم به بویینگ علاقه دارند و هم به ایرباس، و سهمی از این دو را با هم می خواهند.»

براساس گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، پیش از این وزیر راه و شهرسازی گفته بود ناوگان هوایی ایران برای رقابت پذیری در منطقه به 400 فروند هواپیمای میان برد و دوربرد و 100 فروند هواپیمای کوتاه برد نیاز دارد. طبق گفته آخوندی، ایران برای تامین 500 فروند هواپیما به 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. متوسط سن ناوگان هواپیمایی ایران حدود 23 سال است و این رقم تقریبا دو برابر متوسط جهانی است. شرکت های بزرگ هواپیماسازی نیز ایران را به مثابه بازار بزرگی می بینند که ارزشی برابر با 20 میلیارد دلار دارد.

روزنامه یو اس ای تودی، با بیانی صریح، درباره تفاهم ایران با بویینگ می نویسد: «اگر بویینگ نتواند قرارداد فروش هواپیما به ایران را عملی کند، ایران به سادگی هواپیماهای بیشتری از ایرباس خریداری خواهدکرد و اگر جنرال الکتریک که گفت می شود سرگرم مذاکره برای فروش تجهیزات میدان نفتی به ایران است قادر به چنین معامله ای نباشد ایران به سادگی به رقیبان اروپایی یا آسیایی این شرکت مراجعه خواهدکرد.»

ایرباس زودتر از بویینگ دست جنبانده بود و 138 فروند هواپیمای خود را در ایران به فروش رسانده بود. عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، در اجلاس هوانوردی 2016 در تهران گفته بود: «همه شرکت ها می توانند در ایران فعالیت داشته باشند؛ به جز شرکت های رژیم غاصب اسراییل. ما حتی به شرکت بویینگ هم خیرمقدم می گوییم، هرچند که مدت هاست ارتباط مستقیم نداشته ایم.»

پیش از آنکه سخنگوی کاخ سفید از اجازه بویینگ برای معامله با ایران خبر دهد، کلیاتی از این قرارداد در رسانه های بین المللی منتشر شده بود. آخوندی از حذف دلالان و قرارداد با بویینگ خبر داده بود. این صحبت او البته افشاگری از حضور دلالان در قراردادهای تجاری کلان کشور نیز بود که سودهای چند میلیارد دلاری به جیب می زنند.

آخوندی در صحن علنی مجلس گفته بود: «از فروشندگان حتما درخواست کردیم که حتی یک سنت به یک دلال پرداخت نکنند، اگر بخواهید بدانید راجع به چه رقم دلالی صحبت می کنم باید بگویم آخرین توافقی که پیش از من برای خرید 6 فروند هواپیمای ایرباس 320 انجام شد با رقم بین 5 تا 7 میلیون دلار متفاوت بود، لذا ما می دانیم چه می کنیم.»

به هر حال آن طور که خبرها نشان می دهد، به زودی پای بویینگ به آسمان ایران باز خواهدشد. تفاهم نامه ای بین شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) و کمپانی بویینگ به امضا رسیده است که بر اساس آن، در صورت اخذ مجوزهای لازم توسط دو طرف، تعدادی هواپیمای بویینگ عموما از خانواده 737 نسل جدید و مدل های 300ER و 900 از سری بویینگ 777 توسط هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) به صورت اجاره به شرط تملیک خریداری می شود.

پیش از این روابط تجاری ایران و امریکا، در حد تجارت چمدانی بود. براساس آمار گمرک، در دو ماه ابتدایی سال 95 از مجموع 4 میلیارد و 559 میلیون دلار واردات به ایران، سهم امریکا 51 میلیون و 349 هزار دلار بوده است. هیچ صادراتی نیز از ایران به مقصد امریکا صورت نگرفته است.

در کل سال 94 نیز، 149 هزار دلار کالا از امریکا به ایران وارد و 10 هزار دلار نیز به این کشور صادر شده است. همین آمار که درصد کمی از کل تجارت ایران را نشان می دهد، در کنار ارقام 17 تا 25 میلیارد دلاری خرید هواپیما از بویینگ، اهمیت این رابطه تجاری ایران و امریکا را پس از چند دهه، روشن می کند.

درآمد شرکت بویینگ در سال 2014 بالغ بر 90.78 میلیارد دلار بود. این رقم اما در سال 2015 به 96.114 میلیارد دلار رسید و سود 5.176 میلیارد دلاری را عاید این شرکت کرد. این شرکت به طور متوسط سالانه 745 فروند هواپیما تولید می کند. محصولات شرکت هواپیماسازی بویینگ طیف نسبتا وسیعی را شامل می شود که ایران سفارش خرید مشهورترین و پرطرفدارترین نمونه های آن را داده است.

سهام بویینگ کمتر از یک درصد به اندازه 130 دلار برای هر سهم رشد کرده است، این پرشی برای جبران نزولی است که تاکنون بویینگ با آن مواجه بوده است. سهام این شرکت امسال 10 درصد کاهش پیدا کرد. حالا تجارت با ایران، می تواند منجر به رشد ارزش سهام این شرکت شود. هم چنین ممکن است همکاری ایران با غول های هواپیمایی جهان، به این جا ختم نشود. هوارد بل، مدیرعامل شرکت LLC به بلومبرگ می گوید: «کار با بویینگ و ایرباس برای بازسازی حمل و نقل هوایی ایران فراتر از فروش هواپیماست. خلبانان و مکانیک ها باید برای کار با هواپیماهای مدرن و کانال های جدید تجاری آموزش داده شوند.»

بازار کالا

•    17 میلیارد دلار: برآورد واشنگتن پست از ارزش توافق ایران با بویینگ

•    50 میلیارد دلار: نیاز ایران برای سرمایه گذاری در حمل و نقل هوایی

•    27 میلیارد دلار: برآورد رویترز از ارزش توافق ایران با بویینگ

•    35.1 میلیون دلار: ارزش واردات ایران از امریکا در دو ماهه اول سال 95

•    10 هزار دلار: ارزش صادرات ایران به امریکا در سال 94






۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن