واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حداد عادل: بنیاد سعدی مانع کار دیگر موسسات آموزش زبان فارسی نیست
رئیس بنیاد سعدی گفت كه این بنیاد برای توقف فعالیت های آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان تاسیس نشده و موسسات دیگری حالت ستادی نسبت به آن دارند.
رئیس بنیاد سعدی گفت: این بنیاد برای توقف فعالیت های آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان تاسیس نشده و موسسات دیگری حالت ستادی نسبت به آن دارند.
غلامعلی حداد عادل روز جمعه در گفت وگو با ایرنا در این باره که بنیاد سعدی برای تجمیع فعالیت های آموزش زبان فارسی به خارجی ها و ایرانیان نسل دوم تاسیس شده اما هنوز جاهای مختلفی از جمله موسسه دهخدا کار آموزش زبان فارسی را انجام می دهند، افزود: بنیاد سعدی تاسیس نشده که اگر موسسه یا دستگاه دولتی و غیردولتی به آموزش زبان فارسی کمک می کند، جلوی آن را بگیرد.
وی ادامه داد: برای هماهنگ کردن این موسسات برنامه داریم، از جمله در دو سال گذشته دو همایس مفصل برگزار و از تمام موسسات دولتی و غیردولتی که زبان فارسی را به خارجی ها آموزش می دهند، دعوت کردیم.
حداد عادل گفت: بنیاد سعدی نمی تواند کار آموزش 15 هزار زبان آموز جامعه المصطفی را برعهده بگیرد که در حالت عادی با چنین مقیاسی فعالیت می کنند، بنابراین در بنیاد سعدی سعی می کنیم بالنسبه این نوع موسسات را حالت ستادی نسبت به صف بگیریم، یعنی سعی می کنیم با برنامه ریزی، تامین مواد آموزشی و ایجاد فرصت هایی برای تبادل تجربه به آنها کمک کنیم.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تاکید کرد: در سال گذشته - اول آذر - که همایش این موسسات را داشتیم، برای اولین بار بعضی موسسات خارجی هم شرکت داشتند و در سال 95 این همایش گسترده تر برگزار می شود و موسسات بیشتری را دعوت می کنیم.
وی در تشریح فعالیت های برون مرزی بنیاد سعدی گفت: این بنیاد بیش از 200 کلاس آموزش زبان فارسی را در خارج از کشور پشتیبانی می کند. ضمن اینکه ارتباط با دانشگاه ها و مراکز آموزش زبان فارسی در خارج نیز در دستور کار و در دایره فعالیت بنیاد قرار دارد، اما از دو جهت هنوز نتوانسته ایم بطور شایسته این اهداف را محقق کنیم.
حداد عادل ادامه داد: یکی اینکه زمان زیادی نداشتیم و در این مدت کم به اولویت های دیگری پرداختیم و دیگر آنکه محدودیت های بودجه ای دست ما را بسته است اما درِ بنیاد سعدی روی همه ایرانیان و خارجی هایی که دغدغه آموزش زبان فارسی را داشته باشد باز است و در این سال ها بنیاد در سراسر جهان شناخته شده و بسیاری از استادان وقتی به ایران سفر می کنند سری هم به بنیاد می زنند، ما هم در این دیدارها از تجربیات آنها استفاده و سعی می کنیم دست خالی نروند.
بنیاد سعدی سال 1389 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد و از سال 1392 کار خود را آغاز کرد.
با تاسیس این بنیاد، شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی که زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود در آن ادغام شد.
بنیاد سعدی که به پیشنهاد حداد عادل تاسیس شده است؛ باید مرجعیت در زمینه آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان و نسل دوم ایرانیان خارج از کشور را برعهده داشته باشد.
در کشورهای دیگر از جمله آلمان و چین هم بنیادهای مشابهی برای آموزش، دانش افزایی، توسعه و ترویج زبان های ملی مانند بنیاد گوته یا بنیاد کنفوسیوس تاسیس شده است.
بنیاد سعدی از امروز(جمعه) هشتادوسومین دوره دانش افزایی را با شرکت 200 زبان آموز از 41 کشور و با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می کند.
شرکت کنندگان در این دوره هر روزه به مدت چهار ساعت و پنج روز در هفته در کلاس ها شرکت کرده و ضمن آن از مراکز علمی، اجتماعی، فرهنگی و هنری تهران دیدار و در سفری سه روزه به اصفهان از بناهای تاریخی این شهر نیز بازدید می کنند.
منبع : ايــرنا
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]