واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نقش پلمب روي مافياي داخلي توليد لباسهاي غيرمتعارف
80 درصد مانتوهاي غيرمتعارف توليد داخل است...
نویسنده : زهرا چيذري
مانتوهاي جلو باز و مانتوهايي با عباراتي به زبان انگليسي و شلوارهاي پاره، مد تازهاي است كه مافياي توليد لباسهاي نامتعارف، امسال بر تن برخي جوانان نشانده است.
روز گذشته در طرح جمعآوري لباسهاي نامتعارف اين قبيل لباسها از 400 واحد توليدي و صنفي جمعآوري شد تا برخلاف ادعاي برخي از مسئولان فرهنگي كشور مبني بر وارداتي و قاچاق بودن البسه نامتعارف، اثبات شود بيش از 80 درصد توليد لباسهاي غيرمتعارف در داخل كشور و زير سر مافياي داخلي توليد لباس است.
طرح ساماندهي مد و لباس امسال 10 سالگي خود را پشت سر ميگذارد، اما همچنان آنچه در عمل شاهد آن هستيم يك ولنگاري فرهنگي در حوزه مد و لباس است. حتي تأسيس بنياد ملي مد و لباس و ستاد ساماندهي مد ولباس و برگزاري چند دوره جشنواره مد و لباس فجر هم نتوانسته اين آشفته بازار را سر و ساماني دهد. در برابر اين، هر روز شاهد مدها و البسه نامتعارف تازهاي هستيم كه بر خلاف لباسهاي مناسب ارزانقيمت و در دسترس هستند؛ امري كه اثبات ميكند مد و لباس در كشورمان از سوي شبكههاي زيرزميني و مافيايي قوي هدايت ميشود؛ مافيايي كه بيانگر نفوذي جدي در اين زمينه است. روز گذشته در طرح برخورد و جمعآوري با لباسهاي نامتعارف در سطح عرضه و توليد بيش از 400 واحد صنفي و توليدي اين لباسها را عرضه ميكردند و بازرسي اتحاديه پوشاك از اين واحدها نشان داد بر خلاف باور عموم که این نوع پوشاک نامتعارف را وارداتی میدانند باید گفت 80 درصد اين نوع پوشاك در داخل كشور توليد ميشود.
لغو جواز كسب واحدهايي با 3 بار تخلف
روند رو به رشد توزيع پوشاك نامتعارف از جمله مانتوهاي پشتنويسي شده، جلوباز و شلوارهاي پاره تاكنون سبب پلمب تعداد زيادي از توليديها شده است. در اين طرح بازرسان اتحاديه پوشاك با مراجعه به واحدهاي توليدي پوشاك نامتعارف به اين واحدها اخطار دادند و پوشاك توليدي واحدهاي توليدي داراي سه اخطار را جمعآوري كردند. در اين بين برخي از توليديها با مشاهده بازرسان اتحاديه در توليد را باز نكردند، برخي توليدكنندگان اين نوع پوشاك نيز با اعتراض به اين طرح از اخطارها و بنرهاي نصب شده اظهار بيخبري كردند. به گفته يعقوبي، رئيس واحد بازرسي اتحاديه پوشاك در بازديد از اكثر توليديهاي مورد مراجعه، مقدار زيادي پوشاك ناهنجار مشاهده و نمونههايي از آن ضبط شده است. وي تأكيد ميكند: اين نمونهها پس از انتقال به اتحاديه مورد بررسي و در صورت احراز تخلف در مرحله اول همه پوشاك توليدي اين واحدها جمعآوري خواهد شد، سپس پلمب ميشوند و در مرحله سوم جواز كسب اين واحدها لغو خواهد شد.
لزوم حمايت از پوشاك اسلامي براي مقابله با مافياي لباس
برخورد با توليدكنندگان پوشاك نامتعارف يك بخش از اصلاح فرهنگ پوشش است. كار فرهنگي و عرضه پوشاك متناسب با فرهنگ و ارزشهاي ايراني و اسلامي كه در عين حال بتواند از نظر زيبايي، نظر نسل جوان را هم جلب كند، گام ديگري است كه اگر اجرايي نشود چنين برخوردهايي ابتر ميماند و مافياي لباس دوباره كار خود را از سر ميگيرد تا همچنان شاهد ولنگاري فرهنگي در حوزه مد و لباس باشيم. عبدالرضا رحمانيفضلي، وزير كشور هم در اين باره معتقد است: در نظارتها و بازرسيها بايد سطحينگري را كنار بگذاريم. در مورد پوشاك دو سال پيش در شوراي اجتماعي كشور تصويب كرديم كه به واحدهايي كه پوشش اسلامي توليد ميكنند يارانه تعلق بگيرد زيرا اين مسئله مد نظر رئيسجمهور نيز بود. اين مسئله توسط شوراي اجتماعي ابلاغ شد تا مغازهها بتوانند با انگيزه بهتر و با قيمت مناسبتر اينگونه محصولاتشان را بفروشند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]