تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852535023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۵۰ روز بی‌آبی در روستاهای بوشهر


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تشدید بحران آب در روستاهای استان بوشهر و چند شهر دیگر از جمله کرمانشاه، در نواحی جنوبی و غربی کشور دامنه‌دار شده است.

به گزارش وقایع اتفاقیه، خبرهای رسمی نشان می‌دهد، تعداد زیادی از روستاییان به‌دلیل ناامیدی از بهبود شرایط تأمین آب، تصمیم گرفته‌اند خانه، زندگی و کار را رها کنند و مهاجرت را برگزینند. گزارش‌ها نشان می‌دهد، 521 روستا دارای شبکه آبرسانی و 102روستا در استان بوشهر از شبکه آبرسانی بی‌بهره‌اند. فرسودگی شبکه‌های آبرسانی و ظرفیت پایین مخازن آب باعث شده است توزیع آب از طریق شبکه آبرسانی در برخی روستاها به‌سختی انجام شود. این درحالی است که به گفته جمیری، نماینده سابق بوشهر در مجلس، سال‌هاست که قرار است فکری به حال تأمین آب این استان‌ها شود اما به دلایل نامعلومی این موضوع به‌کندی انجام شده است.

تصور محال
 

حتی تصور بحران آب در این گرمای تابستان برای من و شمایی که در پایتخت نشسته‌ایم و آب شیرین خانگی را برای شستشو و آشامیدن به‌راحتی در دسترس داریم، قابل‌درک نیست. نقطه‌مقابل ما زنان و مردانی هستند که در مناطق جنوبی کشور درگیر بحران آب هستند؛ بحرانی که حالا دیگر به قول بعضی‌ها تبدیل به داستان دنباله‌داری شده است که خودشان هم از ادامه‌دار شدنش متعجب هستند. برای آنهایی که در مناطق جنوبی کشور ساکن هستند تصور چیزی مثل دسترسی به آب آشامیدنی تقریبا تبدیل به خیال و رؤیا شده، به گونه‌ای که حالا دیگر داستان کمبود آب در چند استان جنوبی و غربی کشور به مرز هشدار رسیده است. منابع رسمی از مهاجرت روستاییان و خالی شدن چندین روستا در شهرستان تنگستان بوشهر خبر می‌دهند؛ روستاییانی که هنوز از آب باقی‌مانده از تانکرها استفاده می‌کنند دیگر تحمل این وضعیت را ندارند.
از سویی آب برای آشامیدن ندارند و از سوی دیگر محصولات دامی و کشاورزی‌شان از رونق افتاده است. یکی از این روستاییان می‌گوید: «اگر نرویم چه کنیم؟!» بحران کم‌آبی در استان‌های جنوبی به امروز و دیروز برنمی‌گردد. مراکز شهرها هم درگیر سهمیه‌بندی و نوبت‌دهی آب هستند و سال‌هاست که روستاها با تانکر تغذیه می‌شوند. روستاهایی با بالای 700 تا 800نفر خانوار که شب‌ها با کابوس تأمین آب به خواب می‌روند و صبح‌ها اگر تانکرها خالی باشد حتی نمی‌توانند از پس خرج و مخارج زندگی‌شان بربیایند. گزارش‌ها نشان می‌دهد، مردم این منطقه بیشتر از راه دامداری و کشاورزی تأمین معاش می‌کنند. «مگر می‌شود با آب تانکر هم خودت را سیر کنی هم دام و محصولت را.» خیلی‌ها تصمیم به مهاجرت گرفته‌اند. می‌گویند سال‌هاست که منتظرند مسئولان فکری به حال این وضعیت کنند اما آب از آب تکان نمی‌خورد.

بحران 50 روزه آب
 

بحران کم‌آبی 50 روزه در استان بوشهر، برخی روستاییان را وادار به مهاجرت کرده است. منابع تأمین‌کننده آب این استان که وابسته به دیگر استان‌هاست، نتوانسته در 50روز گذشته آب موردنیاز مصرفی حداقل یک شهرستان را تأمین کند. تنگستان که یکی از شهرستان‌های مرکزی بوشهر است، با بیش از 70هزار نفر جمعیت و ده‌ها روستا و دهستان یکی از بحران‌زده‌ترین شهرستان‌های استان از نظر دسترسی به آب در تابستان امسال است. مردم در روستاهایی چون باغک شمالی و جنوبی، بنه‌گز و چند روستای دیگر در این شهرستان که از روزهای قبل از شروع ماه رمضان درگیر بحران بی‌آبی هستند دیگر توان اقامت در این روستاها را از دست داده‌اند و به‌سراغ آخرین گزینه یعنی مهاجرت رفته‌اند. این درحالی است که روستاهایی که نام آنها برده شد در مجموع بیش از دو تا سه هزار نفر جمعیت دارند و خالی شدن این روستاها از سکنه عملا به ازبین‌رفتن کسب و کار و ازدست‌دادن موقعیت شغلی بسیاری از این افراد منجر می‌شود. گزارش‌ها نشان می‌دهد 60درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از خط آبرسانی کوهسر در استان کهگیلویه و بویراحمد، 40درصد از چاه‌ها و رودخانه شاپور استان فارس و بخش اندکی از طریق‌ چاه‌های استان بوشهر که بعضا دچار بی‌آبی هستند تأمین می‌شود. آبرسانی به مناطقی چون باغک جنوبی در تنگستان که شامل 12پارچه آبادی است، عمدتا بر اساس نوبت‌دهی و سه روز در هفته است که از طریق شبکه آبرسانی تأمین می‌شود، با وجود این در50روز اخیر، روستاییان از آب شبکه بی‌بهره‌اند و یکی از دلایل این مسئله نیز نبود تانکرهای آبرسان به میزان کافی عنوان شده است؛ مشکلی که مردم را مجبور کرده به سراغ آب‌انبارهای قدیمی که غیر‌بهداشتی هستند بروند و امکانات شستشو را فراهم کنند. این وضعیت تنها منحصر به بوشهر و روستاهایش نیست. روستای سیمینه در بخش ماهی‌دشت از شهرستان‌های غربی توابع استان کرمانشاه نیز که حدود ۲۰۰خانوار جمعیت دارد، دو سالی است با وجود خشکسالی و عملیات هر روزه آبرسانی با تانکرها، درگیر بحران آب است. درحالی که شغل اکثر مردم این منطقه کشاورزی و دامداری است و خشکسالی این موضوع را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داده است. اهالی می‌گویند آبی که از طریق شبکه آبرسانی داده می‌شود به اندازه دو روز نیاز آنهاست و عملا جوابگو نیست.

طرح پرسروصدای غدیر
 

سال‌های پایانی دولت احمدی‌نژاد بود که وزارت نیرو به فکر تأمین آب استان‌های جنوبی کشور افتاد. کاهش سهیمه‌بندی آب و تجهیز و تأمین سیستم‌های شیرین‌کننده آب از جمله اقداماتی بود که با اجرای طرح غدیر رسمیت پیدا می‌کرد، اما طرح غدیر که به‌وسیله قرارگاه خاتم‌الانبیاء پیگیری می‌شد نیز از آن دست طرح‌های منحصربه‌فرد نشان‌داری بود که نتوانست به اهداف بلندمدتی که داشت دست یابد؛ طرحی که در فاز اولش تنها به بالابردن ظرفیت مخازن آب چند شهر جنوبی اکتفا کرد و در همین راستا شهرهایی چون آبادان و خرمشهر را به‌عنوان پایلوت انتخاب کرد. نامجو، وزیر نیروی دولت احمدی‌نژاد، در آن دوره وعده داده بود علاوه بر این دو شهر تا پایان دولت دهم سایر استان‌های جنوبی کشور که درگیر بحران آب هستند به منابع آبی در دسترس‌تر مجهز خواهند شد. او به‌طورمشخص به استان بوشهر نیز اشاره کرده بود، اما به‌هرحال عمر دولت دهم تمام شد و دولت یازدهم، میراث‌دار کارهای نیمه‌تمام دولت قبل شد و وعده‌های وزیر نیروی دولت دهم نتوانست مردم بوشهر را از عواید طرح غدیر بهره‌مند کند. حالا با گذشت چند سال باوجوداینکه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بوشهر می‌گوید، نزدیک به 400میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های اضطراری آبرسانی پیش‌بینی شده، همچنان هیچ رقمی برای رفع نیازهای مردم این استان تخصیص داده نشده است.

۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن