واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کاهش آثار تخریبی محیط زیست با اجرای استاندارد HSE
دبیر کمیسیون انرژی و محیط زیست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: اجرای استاندارد HSE (ایمنی ،بهداشت و محیط زیست) با کاهش آثار تخریبی بشر و محیط زیست در مقوله ساخت و ساز، کیفیت زندگی و طبیعت را بهبود میبخشد.
حیدر جهانبخش دبیر کمیسیون انرژی و محیط زیست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مولفه مهم استاندارد HSE (ایمنی ،بهداشت و محیط زیست ) در بحث ساختمان سازی اظهار داشت: استاندارد HSE به سلامت ایمنی و ابعاد محیطی هر موضوعی میپردازد و چند سالی است که در حوزه ساختمان و ساخت و ساز مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه بحث ساخت و ساز و انجام کارهای عمرانی یکی از مهمترین فعالیتهای بشری در سطح دنیا است، تصریح کرد: HSE در بحث ساختمان سازی از این بابت اهمیت 2 چندانی دارد که ابعاد ایمنی نیروی انسانی و امنیت شغلی را در این حوزه پوشش می دهد.
دبیر کمیسیون انرژی و محیط زیست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران درباره اهمیت ضرورت این استاندارد، اذعان داشت: HSE (ایمنی ،بهداشت و محیط زیست) از بعد محیط زیستی، عوامل تخریبی ساختمان و ساخت و سازهای جدید را بررسی کرده و پس از بعد اولیه، بهرهبرداری تأثیرگذار را مشخص میکند.
جهانبخش در خصوص سومین لزوم رعایت استاندارد HSE بیان داشت: اهمیت دیگر اجرای HSE، بحث کیفیت است به طوریکه ضامن حیات پروژه و ساختمان بوده و طول عمر آن را با کاهش آثار تخریبی بشر و محیط زیست بهبود میبخشد.
وی با بیان اینکه ساختمانسازی یکی از معقولههای پرهزینه، جدی و اثرگذار بر روی کیفیت زندگی است، گفت: باید موضوع HSE در حوزه ساخت و ساز به شکل کاربردی تعریف و اجرایی شود تا شاهد کیفیت موثر در ساختمان سازی و محیط زیست و زندگی باشیم.
دبیر کمیسیون انرژی و محیط زیست سازمان نظام مهندسی استان تهران در خصوص چالشهای اجرای HSE در ساخت و سازها یادآور شد: از نظر تخصصی تعریف درستی بین HSE و ساختمان سازی نبوده و همچنین تاکنون تعریف کاربردی آن عملی نشده است.
جهانبخش ادامه داد: در بحث فرهنگ تخصصی و فرهنگ سازی عمومی نیز، تشریح و تعریف درستی ارائه نشده و متولیان ساخت و ساز جمع کثیری از افرادی هستند که مهارت محور بوده و تخصصی ندارند.
وی افزود: نبود شاخص اندازهگیری کیفیت پروژههای ساختمان سازی از دیگر چالشهای اجرای استاندارد HSE (ایمنی ،بهداشت و محیط زیست ) در کشورمان است.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه تدوین استانداردها و اجرای آن در تمام دنیا یک وظیفه جدی محسوب میشود، گفت: بیش از یک دهه از ورود استاندارد HSE به مجامع حرفهای، تخصصی و دانشگاهی نمیگذرد در حالیکه این استاندارد سازی از قدمتی به مدت 2 دهه برخوردار است و دلیل عدم اجرای آن نبود انسجام بین این مجامع، مدیریت یکپارچه و لزوم اجرای این استاندارد بین مسئولان و درخواست خود مردم است.
جهانبخش با بیان اینکه عدم انسجام بخشی و نبود لایههای مختلف فرهنگی و مدیریت فراگیر و ریشهدار از مهم ترین دلایل روشن نشدن ضرورت و نقش تاثیرگذار اجرایی استاندارد HSE (ایمنی ،بهداشت و محیط زیست) در ساختمان سازی است، تاکید کرد: با انسجام بخشی بین لایههای فرهنگ سازی جامعه و حساسیت اجرای آن از سوی مسئولان و مردم، میتوان به مولفه مهم استاندارد HSE و ایمنی که از نظر عقلی پذیرفته شده، جامه عمل پوشاند.
۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]