واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
خاطره علی انسانی از جسارت شاعرانه سبزواری علی انسانی در مراسم بزرگداشت حمید سبزواری خاطره ای از شعرخوانی جسورانه وی در جمع شعرای مذهبی عنوان کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز، مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت حمید سبزواری با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در سخنانی انقلاب اسلامی را یکی از نفحات بهشتی خداوند بر کره زمین یاد کرد که هر کس خود را در معرض آن قرار داده و با آن همگام شده است هوشمندانه عمل کرده و افزود: حمید سبزواری یکی از کسانی بود که تمام داشته هایش را در خدمت این آرمان درآورده بود؛ شاعری که از همان ابتدای انقلاب اسلامی شاعری کامل بود و از همان ابتدا نیز معترض و در عین حال متعهد بود و با شعرش از امام و انقلاب پشتیبانی کرد.
در ادامه غلامرضا منتظری رئیس سازمان بسیج هنرمندان نیز در سخنانی به تکریم مقام شاعرانه سبزواری پرداخت.
سید محمدرضا موالی زاده مدیر کل حوزه ریاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در سخنانی درباره حمید سبزواری عنوان کرد: حمید سبزواری در جوانی و نوجوانی به کارهای مختلفی سرک می کشد و از نیمه خرداد سال ۴۲است که شخصیت او رشد می کند و سیر صعودی به خود می گیرد و به مسیری وارد می شود که هیچگاه تا پایان عمر خارج از آن نمی شود. او شخصیتی مردد و مذبذب نداشت تکلیفش را با خودش روشن کرده بود و در فضایی مبهم حرکت نمی کرد.
وی ادامه داد: سبزواری جدای از شفافیت در اندیشه و گفتار، انسانی زودانگیخت و دیرانگیخت نبود، به موقع تصمیم می گرفت و آن را عملی می کرد. او در همه زمینه ها فعالیتش را گذرگاه و نه منزلگاه دید چنین افرادی هستند که در تاریخ باقی می مانند و تاثیرگذار هستند.
مدیر کل حوزه ریاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از سبزواری به عنوان شاعری که در مسیر انقلاب اسلامی جانانه حرکت کرده است، یاد کرد و گفت: او انقلابی بودن، ولایت گری و شناخت صحیح را در تمام آثارش به نمایش گذاشت به واقع می توان گفت که او میزان خود بود و موزون خود شد. در تمام اشعار او می توان زمان شناسی او را رصد کرد.
موالی زاده در ادامه عنوان کرد: من میان مرحوم سبزواری و آل احمد مشابهاتی را دیدم جلال هم چنین التهاب هایی را داشت اما عنصری که او را ممتاز ساخت مانند همان چیزی بود که آقای سبزواری را متحول کرد. تنوع در کارهای آقای سبزواری نیز بی شباهت به تنوع در کارهای شهید مطهری نیست. زمان شناسی، سخن گفتن به اقتضا را می توان در کارهای استاد شهید مطهری نیز دید.
در ادامه این مراسم عباسعلی براتی پور از شاعران پیشکسوت نیز با تجلیل از مقام حمید سبزواری به قرائت یک قصیده و نیز تک بیت شعری پرداخت که در روز درگذشت سبزواری آن را سروده بود. این تک بیت شعر به این شرح است:
آئینه صبر و بردباری اسطوره فضل و هوشیاری/ افسوس که رفت و دیده بر بست استاد حمید سبزواری
در ادامه حمید شاهنگیان آهنگساز نیز در سخنانی با یادآوری خاطره نخستین دیدارش با حمید سبزواری گفت: مرحوم آقای حمید هزاران بیت شعر دارد اما اگر از مردم عادی بپرسیم ۹۵ درصد آنها، او را با سرودهایش می شناسند یعنی تلفیق شعر و موسیقی او را ماندگار کرد.
وی افزود: در میان سرودهای سبزواری «برخیزید ای شهیدان» اثری استثنایی است. آقای حمید پیش بینی کرده بود که وقتی امام راحل به کشور باز می گردد اولین جایی که در آن حضور پیدا خواهد کرد بهشت زهرا(س) است و این سرود را برای آن موقع گفته بود.
شاهنگیان در ادامه صراحت لهجه و صداقت سبزواری را ستود و از حاضران خواست این صفت را از وی یاد بگیرند.
علی انسانی شاعر و مداح اهل بیت نیز در این نشست در سخنانی با یادکرد خاطره نخستین دیدارش با حمید سبزواری در مشهد مقدس در گفت: در سالهای پیش از انقلاب و اوایل سال ۵۰ بود که جمعی از شاعران مذهبی قرار گذاشتیم به خاطر آنکه در انجمن های شعری بویی از تنبه و بیداری و رسالت شاعرانه دیده نمی شد گرد هم جمع شویم و شعر بگوییم. آقایان ریاضی، قدسی، حسان، زورق، شمسایی، آذر و ناقد و نیز مرحوم مشفق هم در این نشست ها آمدند. آقای حمید هم در این جلسات شعر می خواند خاطرم هست شعرهای او بسیار جسورانه و پرخاشگرانه بود تا جایی که مرحوم قدسی که تازه از زندان آزاد شده بود به من گفت به او تذکر بدهم که کمی آرام تر باشد اما آقای حمید راه خودش را رفت و به نظر من هم او به آنچه که می کرد باور داشت حرف و سخنش به مزد نمی آمد بلکه آنچه را که فهمیده بود در راه امام و نظام و رهبری بیان کرد و اگر هم گاهی مورد بی مهری قرار گرفت به خاطر صداقتش بود.
منبع: مهر
95/5/3 - 21:37 - 2016-7-24 21:37:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]