واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بازار شکر مانند ماههای گذشته پرنوسان و قیمت آن همچنان رو به افزایش است، چراکه این محصول طبق اعلام شرکت بازرگانی دولتی نهایتا باید کیلویی ۲۷۰۰ تومان در اختیار مصرفکننده قرار گیرد اما کیلویی ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان فروخته میشود که معاون شرکت بازرگانی دولتی تاکید میکند این محصول استراتژیک با فراوانی مواجه است و در بورس کالا مشتری ندارد، اما عدهای با احتکار باعث گرانی آن شدهاند.
به گزارش ایسنا، از همان روزهای ابتدایی امسال به ویژه پس از ایام تعطیلات نوروزی به نظر می رسد موعد نوسان قیمت و گرانی شکر فرا رسیده است، چرا که قیمت این محصول از حدود کیلویی ۲۳۰۰ تومان به حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان رسید و با وجود تداوم این وضعیت، اقدامی برای برخورد با قیمتهای غیر منطقی نشده است؛ هرچند که گفته می شود چندین هزار تن شکر خریداری و در بازار عرضه شده است.
حسن عباسی معروفان، معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی در این باره به ایسنا گفت: برخی دلالان عامل گرانی شکر هستند، چرا که با علم به اینکه قیمت جهانی شکر قدری افزایش یافته است، محموله هایی را خریداری کرده و نگهداری میکنند تا در موقع مناسب و با افزایش قیمت بفروشند. در حالی که این تخلف است و دستگاههای نظارتی باید نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند و آن را پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه در ماه گذشته ۱۳۰ هزار تن شکر از سوی بخش خصوصی و دولت در بورس کالا عرضه شده است، افزود: روزانه حدود ۱۰ هزار تن شکر از سوی شرکت بازرگانی دولتی و بخش خصوصی در بورس کالا عرضه می شود، اما مشتری واقعی برای آن وجود ندارد و مشخص نیست دلالانی که این محمولههای شکر را خریداری می کنند آن را کجا و چطور عرضه می کنند و به نظر می رسد که این محموله ها در جایی نگهداری و احتکار میشود.
قیمت منطقی شکر کیلویی ۲۷۰۰ تومان
معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ادامه داد: شکر از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران کیلویی ۲۳۰۰ تومان و از سوی بخش خصوصی با توجه به رقابتی که وجود دارد نهایتا کیلویی ۲۴۰۰ تومان در بورس کالا عرضه می شود و بر این اساس قیمت منطقی این محصول در بازار نباید بیشتر از ۲۷۰۰ تومان باشد.
عباسی معروفان تصریح کرد: از ابتدای امسال تا کنون ۴۶۰ هزار تن شکر وارد شده و با توجه افزایش ۱۰ درصدی تولید این محصول در سال جاری که به حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواهد رسید، هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و انبارها پر از محمولههای شکر است.
وی تاکید کرد: محصولی که در بورس کالا عرضه می شود، فروشنده، خریدار و قیمت آن مشخص است و شرکت بازرگانی دولتی نیز همه معاملات خود را به دستگاه های نظارتی اعلام می کند؛ بنابراین ناظران به راحتی می تواننند شکرهای خریداری و جمعآوری شده را از سوی دلالان رصد کنند و ببینند چه کسانی و با چه اهدافی شکر را در بازار جمع آوری و نگه می دارند.
۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]