واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نگاه ديني در نمادهای شهری رشد نكرده است
يكي از اهداف جدي ما در جشنواره ملي نمادهاي شهر رضوي اين است كه آثار از مرحله جشنوارهاي خارج شود و به مرحله اجرا در سطح شهر برسد.
نویسنده : وحيد مهري
به گزارش «جوان» مرتضي گودرزي (ديباج)، دبير تخصصي جشنواره ملي نمادهاي شهر رضوي در نشست رسانهاي اين جشنواره در حوزه هنري گفت: نگاه جشنواره ملي نمادهاي شهر رضوي معطوف به فضاي شهري است و با توجه به رويكرد جشنواره رضوي كه يك نگاه ديني و معنوي را دنبال ميكند، طراحي شده است. اميدواريم در اين جشنواره در مسيري گام برداريم كه مشخصاً در عرصه معنويت و معرفي اهل بيت (ع) و خصوصاً امام رضا (ع) كار كنيم و هنرهاي تجسمي و شهري را بر همين محور قرار دهيم. در عين حال كه رويكرد ما معاصرسازي مفاهيم معنوي با زبان معاصر هنر و همچنين استفاده از نيروهاي جوان در كنار حضور پيشكسوتها است. مدير مركز هنرهاي تجسمي حوزه هنري گفت: يكي از اهداف جدي ما در اين جشنواره مطالعه و جستوجوي شيوه ظهور و بروز باورهاي ديني با قالب و ساختار معاصر و البته فاخر است. هدف ديگرمان اين است كه اين آثار از مرحله جشنوارهاي خارج شود و به مرحله اجرا در سطح شهر برسد. بنا داريم اين حركت به عنوان يك الگو براي كل كشور مطرح شود و تجلي از هنرهاي ديني در سطح شهر را ايجاد كند كه امروز در شهرهاي كشورمان به شدت با كمبود آن رو به رو هستيم. در ادامه نشست، گودرزي بيان كرد: هر جشنوارهاي با توجه به شعار خود نياز دارد تا در بستري آرام به سمت مطلوب خود حركت كند. به مرور با بهرهگيري از تجربيات به دست آمده و با شيبي ملايم اين اتفاق رخ خواهد داد.
تأكيد ما الگوسازي است. به نظرمان بنبستهايي در آثار و نشانههاي ديني در آثار حجمي و شهري ديده ميشود كه نياز است هنرمندان را به يك جستوجو در بيان شيوههاي نو تشويق كرد. وي در ادامه گفت: هنوز در كشور ما اين نگاه ديني در سطح شهرها رشد نكرده است. با توجه به اينكه ما پيشينه چند قرن هنر اسلامي را داريم، اما از معماري تا همين المانهاي حجمي در كشورمان كارهاي فاخر كمي داريم و بايد به سمت شناساندن اين المانها حركت كنيم. هنرمندان براي ارسال طرح خود به دومين جشنواره ملي نمادهاي شهري رضوي تا ۱۵ مردادماه فرصت دارند تا آثارشان را به نشاني قم، خيابان شهيد دل آذر، رو بهروي منبع آب، بوستان شهداي آذر، سازمان فرهنگي هنري ورزشي شهرداري قم ارسال كنند. مراسم اختتاميه و اهداي جوايز ۲۹ شهريور ماه خواهد بود و نمايشگاه ماكت آثار و تصاوير آثار ۲۹ شهريور تا ۵ مهرماه برپا خواهد شد. هيئت داوران و انتخاب آثار را نيز هنرمنداني چون علي اصغر كفشچيان مقدم، حميد شانس و فرهاد ابراهيمي به عهده دارند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]