واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
میلیارد تومان کالا امحا شد مدیر عامل سازمان جمع آموری اموال تملیکی از امحای ۲۶ میلیارد تومان کالای قاچاق در سال گذشته خبر داد و گفت: بر اساس تکلیف جدید دولت کالاهای قاچاق مکشوفه که مشابه داخلی دارند و به تولید داخلی آسیب می رسانند باید صادر شوند.
به گزارش فرهنگ نیوز، در حوزه قاچاق کالا بحثهای مختلفی در مورد نحوه کشف و مبارزه با فرایند قاچاق، منشا قاچاق، اشخاص محوری و گلوگاههای اصلی قاچاق به کشور، بیان شده اما اخیرا اظهاراتی در مورد نحوه برخورد با کالای قاچاق و تعیین تکلیف کالاهای مکشوفه مطرح شده است، همین موضوع باعث شد تا این موضوعات را با رئیس سازمان اموال تملکی در میان بگذاریم.
امین دلیر اظهار داشت: هرچند در سال گذشته بیش از 26میلیارد تومان کالا به حکم مراجع قضایی امحا شده، اما سهم کمتر از یک درصدی سازمان در تعیین تکلیف کالای قاچاق و با وجود حجم بالای کالای خارجی موجود، انهدام و امحا کالای مکشوفه نمی تواند اثری در بازار مصرف داشته باشد.
سازمان اموال تملیکی وظیفه جمعآوری، نگهداری، اداره و فروش اموال متروکه، قاچاق ضبطی، صاحب متواری و به طورکلی اموال منقول و غیرمنقول (املاک و مستغلات) که بر اثر احکام و قرارهای قطعی مراجع ذیصلاح قضایی یا تصمیمهای مراجع صلاحیتدار اداری و صنفی به تملک دولت در میآیند به عهده دارد.
درآمد میانگین سازمان از فروش اموال در سال چه قدر است؟ این مبلغ چگونه هزینه می شود؟
سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی وظیفه تعیین و تکلیف اموال منقول و غیر منقولی که به انحاء مختلف به تملک دولت درآمده و در اختیار این سازمان نهاده شده است را عهده دار می باشد.
در سال 1394 جمع فروش اموال منقول و غیر منقول سازمان اموال تملیکی حدود 4480 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال 93 حدود 36 درصد رشد داشته است و در 3 ماهه نخست سالجاری میزان فروش 430 هزار میلیون ریال بوده که در مقایسه با 3 ماهه نخست دوره مشابه سال گذشته حدود 107 درصد رشد فروش داشته ایم.
سازمان در سال 94 و 95 چه میزان از اموال(ارزش ریالی) را در مزایده و حراج ها به فروش رسانده است؟
سازمان اموال تملیکی بر اساس قانون تاسیس سازمان، بصورت درآمد هزینه ای اداره می شود و در سال گذشته بیش از 370 میلیارد ریال درآمد کسب نموده که نسبت به سال قبل آن 32 درصد رشد داشته است و در قالب اعتبار سالانه پس از تصویب مجمع عمومی سازمان و ابلاغ آن از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، صرف هزینه های جاری می نماید.
در طول ماه چه تعداد مزایده و حراج از سوی سازمان برگزار می شود؟
بطور عادی هر ماه، دو مزایده الکترونیکی (یک مزایده اموال منقول و یک مزایده اموال غیر منقول) برگزار می گردد و یک مزایده نیز بصورت فوق العاده در طول ماه برگزار می شود که با احتساب مزایده های عادی و فوق العاده بطور میانگین طی سال 36 مزایده برگزار می گردد.
کدام کالاها در فرایند مزایده و حراج قرار می گیرند و کدام جنس کالاها امحا می شوند؟
کالاهایی که به حکم مراجع قضایی، مجوز فروش آنها صادر گردیده است پس از کسب سایر مجوزها از جمله سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت از طریق مزایده های سراسری الکترونیکی بفروش می رسند و کالاهایی که فاقد صلاحیت های استاندارد و بهداشت باشند با حکم مراجع قضایی و با حضور مسئولین ذیربط امحاء می گردد که طی سال گذشته بیش از 265 هزار میلیون ریال کالا امحاء گردیده است.
فکر می کنید امحا یا صادرات همه کالاهای قاچاق امکان پذیر باشد؟
بر اساس قوانین موجود، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی مکلف است کالاهایی که در اختیار دارد در صورت داشتن مجوزهای لازم از طریق مزایده سراسری الکترونیکی بفروش برساند و کالاهایی که فاقد تاییدیه های لازم باشند را امحاء نماید. بر اساس تکلیف جدید دولت در آئین نامه اجرایی ماده 55 و 56 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان اموال تملیکی به صادرات کالاهایی که مشابه داخلی دارند و به تولید داخلی آسیب می رسانند، اقدام خواهد نمود.
نظر شما در مورد اظهاراتی که اقای جمشیدی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در مورد امحا ماشینهای لوکس قاچاق، داشتند چیست؟ آیا اثرات احساسی امحا کالای قاچاق بر فضای عمومی جامعه موثر است و این امر می تواند اثرات سلبی برای جلوگیری از قاچاق داشته باشد؟
میزان کالاهای قاچاق کشور در سال گذشته بر اساس آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز 15.5 میلیارد دلار بوده است. با احتساب مجموع کالاهای انهدامی، استردادی و فروش رفته قاچاق، توسط سازمان اموال تملیکی در همین سال، سهم این سازمان از تعیین تکلیف کالاهای قاچاق کمتر از یک درصد بوده است. لذا به نظر می رسد با وجود کالاهای خارجی در بازارهای مصرف، انهدام کالاهای خارجی تاثیری در میزان عرضه این قبیل کالاها در بازار داخلی نخواهد داشت. اما از آنجایی که انهدام کالاهای قاچاق غیر استاندارد و غیر بهداشتی موجب ارتقاء سلامت مردم و بهداشت جامعه می گردد آثار مثبتی را در افکار عمومی دارد که همه ساله این سازمان به این تکلیف قانونی خود عمل نموده است.
اخیرا آقای عبدالواحد سهل آبادی، رییس خانه صنعت و معدن اذعان داشته که وقتی کالای قاچاق از طریق سازمان اموال تملیکی دوباره فروخته شده و به بازار میآید قاچاقچیان آنها را خریده و کنار کالای قاچاق خود به بازار عرضه میکنند، نظر مدیران سازمان در مورد فروش مجدد کالای قاچاق در داخل کشور و سوء استفاده قاچاقچیان برای مجوز دار کردن اموال خود چیست؟
فرآیند فروش اموال تحت تملک سازمان از طریق مزایده سراسری الکترونیکی اتفاق افتاده و اطلاع رسانی عمومی نیز صورت می پذیرد و امکان حضور آحاد مردم در این مزایده ها، میسر است. کالاهای عرضه شده در مزایده ها با ذکر مشخصات کمی و کیفی که در سایت سازمان و روزنامه های کثیرالانتشار اطلاع رسانی می گردد به مشتریان معرفی می شود. از سویی دیگر کالاهای قاچاق در اختیار سازمان اموال تملیکی 0.58 درصد کل میزان قاچاق در سطح کشور می باشد و عرضه این میزان کالا که بخشی از آن انهدام و بخش دیگر استرداد می گردد تاثیر قابل توجهی در بازارهای مصرف و میزان عرضه و تقاضا نخواهد داشت.
ضمناً این سازمان آمادگی دارد افرادی را که از آن ها در محاکم قضایی، نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سوابق سوء در زمینه قاچاق ثبت گردیده، در لیست سیاه مشتریان قرار داده و مانع از حضور آنان در مزایده های سراسری این سازمان گردد چه بسا پس از شناسایی این افراد از فهرست متقاضیان شرکت در مزایده کالا خارج شده و در این رابطه، ایجاد سامانه تبادل اطلاعات با دستگاه های مسئول را پیگیری می نماییم.
منبع: تسنیم
95/4/27 - 14:41 - 2016-7-17 14:41:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]