واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اعتبارسنجي؛ گامي در تسريع خدمات بانكداري اجتماعي
بانكها به عنوان يكي از مهمترين نهادهاي اقتصادي نقش انكارناپذيري در اجتماع دارند و فعاليت و عملكرد آنها بر جامعه تأثيرگذار خواهد بود. بانك قرضالحسنه رسالت به عنوان بزرگترين كسب و كار اجتماعي ايران، در حال ارائه نوعي از خدمات به معناي كمك به حل مسائل اجتماعي و توانمندسازي آحاد جامعه با استفاده از ظرفيت قرضالحسنه است.
بانكها به عنوان يكي از مهمترين نهادهاي اقتصادي نقش انكارناپذيري در اجتماع دارند و فعاليت و عملكرد آنها بر جامعه تأثيرگذار خواهد بود. بانك قرضالحسنه رسالت به عنوان بزرگترين كسب و كار اجتماعي ايران، در حال ارائه نوعي از خدمات به معناي كمك به حل مسائل اجتماعي و توانمندسازي آحاد جامعه با استفاده از ظرفيت قرضالحسنه است.
براي آشنايي هرچه بيشتر با اين مفهوم، گفتوگويي با بهروز رضايي دونچالي مدير گروه دوم بانكداري اجتماعي بانك قرضالحسنه رسالت انجام شد.
فلسفه بانكداري اجتماعي چيست؟
از آنجايي كه امروزه بانكها به دنبال يك راهحل منطقي و قانوني در رابطه با چگونگي و نحوه ارائه خدمات بانكي در جهت كسب رضايت و جذب حداكثري بيشتر مشتريان هستند، نحوه خدمات بانكي به عنوان موضوعي بسيار با اهميت تلقي ميشود. بنابراين در مرحله اول بانكداري اجتماعي با فلسفه ارائه خدمات مؤثر و مفيد ايجاد شده است. اما در حال حاضر اين خدمت ويژه مشتريان گروهي بوده چه بسا كه در آينده نزديك هم آحاد جامعه بتوانند از اين خدمت ارزشمند بهرهمند شود.
بانكداري اجتماعي در بانك قرضالحسنه رسالت چه مأموريتي دارد؟
مهمترين و اساسيترين مأموريت بانكداري اجتماعي اشاعه فرهنگ قرضالحسنه، حمايت از كسب و كارهاي اجتماعي و بهرهمندي همه آحاد جامعه از خدمات قرضالحسنه است به گونهاي كه ارائه خدمات مؤثر به مشتريان گروهي و حمايت از كسب و كارهاي خرد در راستاي اشاعه فرهنگ قرضالحسنه نه تنها باعث تقويت روحيه ملي ميشود بلكه توجه به مؤلفههاي اعتقادي و انقلابي را به دنبال دارد و بستري فراهم شده تا افراد در اهداف و سرنوشت خود نقش و تأثير بسزايي داشته باشند.
اما بايد گفت اشاعه فرهنگ قرضالحسنه تنها وظيفه بانك قرضالحسنه نبوده بلكه اين وظيفه همه مردم در جامعه است كه در بسط و گسترش اين سنت الهي گام بردارند.
اعتبارسنجي در بانكداري اجتماعي چه نقشي را ميتواند ايفا كند؟
يكي از مؤلفههاي بانكداري اجتماعي در راستاي تسريع و رضايتمندي مشتريان فراهم ساختن اعتبارسنجي است. اعتبار سنجي كمك ميكند تا جامعه هدف ديگر دغدغههاي مرتبط با خود را نسبت به ارائه ضامن يا ضامنين نداشته باشد.
براي هر وام گيرنده از اين بانك يك بار اعتبارسنجي ميشود يا اينكه براي هر يك وام يكبار اين اقدام صورت ميگيرد؟
خير؛ اعتبارسنجي ممكن است هر چند وقت يكبار و به صورت سالانه صورت پذيرد.
در اعتبارسنجي شرايط و مؤلفههايي پيشبيني شده كه افراد براي احراز حد اعتباري خود پس از خوداظهاري، مورد مطالعه و بررسي قرار ميگيرند و ظرفيت بدهي آنها به بانك قرضالحسنه رسالت اعلام ميشود كه اين خود براي اشخاص حقوقي اقدام فوقالعاده مؤثر و كارآمدي است. لازم به ذكر است افراد در طي فعاليت خود در بانكداري اجتماعي ميتوانند نسبت به افزايش ظرفيت بدهي خود تلاش نمايند يا در مواردي شايد با توجه به عملكرد افراد از سوي مركز اعتبارسنجي نسبت به كاهش ظرفيت بدهي مشتريان با توجه به اطلاعات جمعآوري شده اقدام شود.
چه مؤلفههايي براي اعتبارسنجي لحاظ ميشود؟
در حال حاضر مشتريان به سه روش متناسب، كاملاً متناسب و ممتاز اعتبارسنجي ميشوند. در غير اين صورت بايد طبق ضوابط و مقررات بانك مركزي نسبت به ارائه ضامن يا ضامنين اقدام نمايند.
توضيحي در خصوص گروه دوم بانكداري اجتماعي ارائه نماييد؟
در بانكداري اجتماعي پنج گروه به نام گروه اول، گروه دوم، گروه عمران و انرژي، گروه اميد و گروه ويژه شكل گرفت، كه گروه اول و دوم محل رشد، توسعه و پيدايش گروههاي تخصصي است. هر گروه به طور تخصصي حوزهها و گرايشهاي مشخص خود را دارد كه به عنوان مثال حوزههاي گروه دوم شامل قوه قضاييه و وزارت دادگستري، شاهد، ICT، صنعت و خودرو، ورزش، اميد (كميته امداد، جمعيت هلال احمر، سازمان بهزيستي) سلامت، وزارت امور خارجه، نهاد رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و... است.
اما در حال حاضر با توجه به تفاهمنامههاي سازمانها و شركتهاي مختلف به صورت كشوري در گروه دوم بانكداري اجتماعي نزديك به 50 هزار نفر مشتري وجود دارد و از آنجايي كه فعاليتهاي بانكداري اجتماعي پنجره جديدي در كسب رضايتمندي مشتريان خود ايجاد كرده، به نظر ميرسد سهم چند برابري را در سال جديد در سراسر كشور به خود اختصاص دهد.
در پايان بايد گفت بانك قرضالحسنه رسالت الگوي مناسبي براي اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل است و با انتخاب شعار سال 1395 به عنوان «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» از سوي مقام معظم رهبري بدون ترديد ميتوان بانك قرضالحسنه رسالت را بهترين و مناسبترين الگو در كشور براي حصول اين مهم دانست. چراكه اين بانك توانسته در حوزه بانكداري اجتماعي و حمايت از كسب و كارهاي اجتماعي سهم قابل توجه و رو به رشدي به ويژه طي يك سال گذشته داشته باشد. اطمينان داريم با عزم راسخ و همراهي مردم عزيز اين شعار را طي سال 1395 هرچه باشكوهتر محقق سازيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]