تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815686880




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امید یا قطع امید از فراکسیون «امید»؟!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
امید یا قطع امید از فراکسیون «امید»؟!




بعد از اعلام نام حقوق‌دان‌های شورای نگهبان در رای‌گیری مجلس، طرفداران جریان اصلاحات و البته دولت، نارضایتی خود را از عملکرد فراکسیون امید (فراکسیون اصلاح‌طلبان و معتدلین) اعلام کردند.





عصر ایران: بعد از اعلام نام حقوق‌دان‌های شورای نگهبان در رای‌گیری مجلس، طرفداران جریان اصلاحات و البته دولت، نارضایتی خود را از عملکرد فراکسیون امید (فراکسیون اصلاح‌طلبان و معتدلین) اعلام کردند.

 با رای نمایندگان مجلس، عباسعلي كدخدايي با ٢٠٣، محمد عليزاده با ١٧٨ و سيدفضل‌الله موسوي با ١٤٢ راي به عنوان حقوقدان‌هاي جديد شوراي نگهبان معرفي شدند. در این میان تنها محمدرضا علیزاده نامزد مورد نظر فراکسیون امید بود و دو نفر دیگر مورد حمایت اصول‌گرایان بودند.

فراكسيون اميد از دو روز قبل اعلام كرد كه از میان 5 گزینه مطرح‌شده تنها از محمدرضا عليزاده و احمد بيگي از سوي اين فراكسيون حمایت خواهد کرد. فراكسيون اميد البته براي نفر سوم دست اعضاي خود را باز گذاشته بود تا به شكل مستقل راي بدهند. فراكسيون اصولگرايان يا ولايت هم حمايت خودشان را از عباسعلي كدخدايي، سيد فضل‌الله موسوي و محمدهادي صادقي اعلام كردند.

با نگاهی به نامزدهای معرفی‌شده از سوی فراکسیون امید می‌توان مشاهده کرد که از دو نامزد معرفی‌شده، یک نامزد به شورای نگهبان راه پیدا کرده است. این یعنی که 50 درصد از خواسته فراکسیون امید در این رای گیری محقق شده است. نکته دیگری که باید به منتقدان فراکسیون امید اشاره کرد این معناست که آنها باید وزن و جایگاه این فراکسیون را در مجلس بدانند و از آنها اندازه وزنی که در مجلس دارند انتظار داشته باشند.

جریان اصلاحات چه بخواهد و چه نخواهد، فراکسیون امید در مجلس دهم فراکسیون اقلیت است و اصول‌گرایان از نظر تعداد نماینده در اکثریت قرار دارند. این معنا در جریان انتخاب رئیس و رؤسای کمیسیون‌های مجلس به خوبی خود را نشان داد.

فراکسیون امید 103 نماینده پای کار دارد که به هر طریق ممکن به نامزد این جریان رای خواهند داد. کسانی که در مقابل لاریجانی به عارف رای دادند از جمله این نمایندگان هستند. اما برخی دیگر که از فهرست امید به مجلس راه پیدا کردند در عین طرفداری از دولت، سابقه اصول‌گرایی دارند و در بزنگاه‌هایی که رای‌گیری میان یک اصلاح‌طلب و یک اصول‌گرا باشد رای خود را به سبد نامزد اصول‌گرا می‌ریزند.

فراکسیون امید می‌تواند در جریان سوال و استیضاح یا تصویب و رد لوایح و یا طرح‌ها نقش مهم خود را بازی کند. آن زمان است که این 103 نفر می‌توانند در راستای اهداف لیست امید عمل کنند.

نقش فراکسیون اقلیت در هر مجلسی همین است. جریان کارگزاران در مجلس پنجم و محافظه‌کاران (اصول‌گرایان امروز) در مجلس ششم نقش اقلیت را بازی می‌کردند اما تاثیرات فراوانی در رای‌گیری‌های عمومی به‌ویژه در استیضاح‌ها داشتند.

در این میان اما باید به نکته‌ای مهم اشاره کرد. به نظر می‌رسد فراکسیون امید هنوز نتوانسته است موتور «لابی‌گری» خود را در مجلس روشن کند. تصمیمات مجلس به دلیل جمعی بودن حاصل یک لابی قدرتمند است و هر جریانی بتواند لابی بهتری داشته باشد قطعا می‌تواند نتیجه بهتری بگیرد.

اصلاح‌طلبان اگر می‌خواهند فراکسیون موفقی در مجلس داشته باشند باید لابی‌گری را در دستور کار خود قرار دهند. آنها در این زمینه از افرادی که سابقه نمایندگی در مجلس دارند بهره می‌برند. نمایندگانی مانند تابش، حضرتی، تاجگردون و ... در کنار حمایت‌ها و جایگاه عارف می‌توانند نقش بسزایی در تاثیرگذاری فراکسیون امید در مجلس دهم بازی کنند.

می‌توان گفت در مورد عملکرد فراکسیون امید و حتی فراکسیون اصول‌گرایان نمی‌توان قضاوت کرد و باید اجازه داد زمان، روند کلی این مجلس را نمایان کند. هنوز این مجلس و نمایندگانش در آغاز راه هستند.

در پایان باید گفت مجلس دهم، مجلسی است که بسیاری از رادیکال‌ها در آن حضور ندارند و ما شاهد تندروی‌ در پارلمان نیستیم و این شاید مهم‌ترین دستاورد انتخابات مجلس دهم است؛ نکته‌ای که نباید به آن ساده نگاه کرد.









تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن