تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834669882




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

و این شاگردان ناخلف كيارستمي!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: و این شاگردان ناخلف كيارستمي!
تأثير عباس كيارستمي بر سينماي ايران غير قابل انكار است. كيفيت اين تأثير مي‌تواند محل مناقشه باشد. نكته اينجاست كه فيلمسازان دنباله‌رو كيارستمي ، تقليد از شيوه روايتگري او را دستمايه‌اي براي بازنمايي يا بزرگنمايي نقاط ضعف جامعه ايران قرار دادند.
نویسنده : جواد محرمي 


تأثير عباس كيارستمي بر سينماي ايران غير قابل انكار است. كيفيت اين تأثير مي‌تواند محل مناقشه باشد. نكته اينجاست كه فيلمسازان دنباله‌رو كيارستمي بيش از اينكه از وجوه مثبت فيلمسازي او چون بازنمايي جهان معصومانه كودكي، فرهنگ، سنت‌ها و سبك زندگي ايراني، پاكي زيست روستايي و پرهيز از بازنمايي ضعف‌هاي جامعه ايراني الهام بگيرند، تقليد از شيوه روايتگري او را دستمايه‌اي براي بازنمايي يا بزرگنمايي نقاط ضعف جامعه ايران قرار دادند. از اين منظر اغلب مقلدان كيارستمي شاگردان خلفي براي او نبودند.
رئاليسم آثار كيارستمي تأثير عميقي بر سينماي ايران گذاشت و اين تأثير عميق‌تر از آن است كه تا به حال مورد ارزيابي قرار گرفته. تأثيري كه ناخودآگاه سينماي ايران را بيش از خودآگاه آن دستخوش خود قرار داد.
به ويژه اينكه مقلدان كيارستمي اغلب يا از فهم جهان سينمايي او عاجز بودند يا وجوه مثبت محتوايي آثار او را ناديده مي‌گرفتند و به ورطه‌اي مي‌افتادند كه عمدتاً كپي ناشيانه آثار او به سود دغدغه‌هاي شخصي بود.
   رئاليسم شاعرانه‌اي كه به ورطه ناتوراليسم غلطيد
سينماگر رئاليست خيال و آرمان را نفي مي‌كند و به جاي بايدها دلبسته هست‌هاست. رئاليسم جنبه‌هايي از زندگي عادي را از زوايايي نو و بديع نشان مي‌دهد. رئاليسم فيلم‌هاي كيارستمي وجوه شاعرانه و مثبت زندگي آدم‌ها را بازتاب مي‌داد. او كمتر ميلي به بازنمايي نقاط ضعف و زشتي‌هاي فرد و اجتماع داشت اما مقلدان او بعضاً به اين خصيصه آثار او وفادار نبودند. برخي از مقلدان سينماي كيارستمي به تدريج به رئاليسمي تمايل پيدا مي‌كردند كه كفه جنبه‌هاي شاعرانه و مثبت آن به سمت مؤلفه‌هاي تلخ ناتوراليسم سنگيني مي‌كرد.
تب رئاليسم به شكلي خزنده ذهن و فكر سينماگران ايراني را درنورديد و تأثير خود را بر همه شئون سينماي ايران گذاشت و نتيجه سونامي رئاليستي سينماي ايران اين شد كه به تدريج مردم از تماشاي زندگي، ماجراها و آدم‌هاي شبيه به خود در آثار نمايشي با همان شكل و سبك و سياقي كه در زندگي روزمره مي‌ديدند دلزده مي‌شدند و كمتر به وجد مي‌آمدند. موج رئاليسم اولين اثرات مخرب خود را بر روي تماشاگران سينما گذاشت و گويي كه آنها را با خود شست و برد.
مخاطب ايراني سال‌هاي متمادي با داستان‌ها و كاراكترهايي مواجه مي‌شد كه او را از محدوده جهان تكراري اطرافش آنسوتر نمي‌برد. سريال‌هاي تلويزيوني نيز از تأثيرات اين موج در امان نماندند. آثار نمايشي ديگر خيال تماشاگران ايراني را به افق‌هاي دورتر پرواز نمي‌داد و مجالي براي فاصله از روزمرگي فراهم نمي‌كرد. شباهت زندگي آدم‌ها به همان چيزي كه روزمره با آن مواجه بودند لطف زيادي براي مخاطب ايراني نداشت و اين منجر به قهر او شد. رئاليسم در سينما به تدريج مخاطبان ايراني را دلزده كرد.
آدم‌ها به شكلي انفعالي عليه خانواده، فرد و جامعه شورش مي‌كردند. شورشي كه بيش از قهرمانانه بودن منفعلانه بود. موضوعات دم دستي، چالش‌هاي تكراري كه از حد زندگي شهري آدم‌ها فراتر نمي‌رفت دست به دست هم مي‌داد تا تماشاگر ايراني روز به روز اشتياقش را براي تماشاي فيلم‌ها و سريال‌هاي ايراني از دست بدهد. تفوق سريال‌هاي تركيه‌اي در پاييز مخاطب سريال‌هاي ايراني را مي‌توان امتدادي از تأثير سينماي كيارستمي بر فيلمسازان ايراني دانست.
   تناقض ذاتي آثار كيارستمي
با سينما
كيارستمي در ايران منتقدان جدي داشت. كساني كه معتقد بودند سينماي او از يك تناقض اساسي رنج مي‌برد. سينما از ابتدا به عنوان هنري عامه‌پسند شناخته مي‌شد اما سينماي كيارستمي با تأثير غيرقابل انكار و عميقش، سينماي ايران را به سمت توسعه سينماي مخاطب خاص سوق مي‌داد. كيارستمي نه در ايران و نه در جهان سينماگري مردمي نبود. عوام هرگز او را نمي‌شناختند و با آثارش ارتباط برقرار نمي‌كردند و اين نقطه ضعف كمي براي كسي كه در عرصه يك هنر عامه‌پسند فعاليت مي‌كرد نبود.
كيارستمي الهام‌بخش سه نسل از فيلمسازان ايراني بود. به نوعي سينماي او را بايد اشاعه‌دهنده سينماي جشنواره‌اي قلمداد كرد. البته شخص كيارستمي تا حدودي از اتهام خط‌گيري از جشنواره‌هاي غربي مبري است. سينماي او منحصر به فرد و شريف بود و امضاي ايراني داشت اما تأثير او بر سينماگران هم‌نسل و نسل‌هاي بعدي‌اش غيرقابل‌انكار است با اين توضيح كه فيلمسازان مقلد او فقط از برخي جنبه‌هاي فرمي و تكنيكي آثار او به نفع گرايش‌ها و دغدغه‌هاي شخصي و محدود وام مي‌گرفتند.
 اگر كيارستمي در آثارش دنياي معصوم كودكان و سادگي و پاكي زندگي روستايي و نيز تأكيد بر مؤلفه‌هاي فرهنگي سبك زندگي ايراني را عموماً با نگاهي مثبت بازتاب مي‌داد و همواره نگاه انساني‌اش بر جنبه‌هاي ديگر تفوق داشت سينماي اغلب مقلدان او انحراف از اين مؤلفه‌ها را نشان مي‌دهد. مسيري كه سينماي شخصي چون جعفر پناهي را از فيلم پاك و معصومانه بادكنك سفيد به ورطه توليد آثاري با محتواي سياسي و ضد‌فرهنگي كشاند. روندي كه مي‌توان از آن به عنوان انحراف مقلدان كيارستمي از سينماي او ياد كرد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن