واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
تاثیراتی که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر تغییرات اقلیمی می گذارد جامعه > محیط زیست - خروج انگلستان از اتحادیه اروپا شاید تهدید بزرگی برای آینده جهان باشد و حل تغییر اقلیم را متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در میان سالی که گفته می شود گرمترین سال تاریخ است، به نظر می رسد انگلیسی ها انتخاب کرده اند تا جهان را در مسیر چیزی که شاید متحد ترین پیمان در در رابطه با تغییر اقلیم باشد تنها گذاشتند. رفراندومی در رابطه با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا 52 درصد را آورد و این کشور از اتحادیه اروپا خارج شد. پس از این اتفاق دیوید کامرون اعلام کرد که استعفا خواهد داد و نخست وزیری جدید در ماه اکتبر جایگیزین او می شود. تحلیل های کمی نیاز بود تا پیش بینی شود پس از آن چه اتفاقی می افتاد؛ ارزش پوند کاهش پیدا کرد، بازار های جهانی وحشت زده شدند و ... اما در این زمان اتفاق دیگری هم رخ داد به سرعت قیمت کرین کاهش پیدا کرد و این یعنی مصرف سوخت فسیلی بیشتر. بسیاری از متخصصان باور دارند که این رای ها برای برنامه انرژی و اقلیم بین لندن و بروکسل خطرناک است. بریتانیا ارتباط های زیادی در زمینه های برق و گاز با اروپا دارد و از طرح های قاره اروپا برای کمتر مصرف کردن کربن دی اکسید پیروی می کرد. در طول رفراندوم بدون شک بازار کربن، انرژی های تجدید پذیر و توافق پاریس مسئله معیار مهمی برای رای دهندگان نبود. اما به نظر می رسد این موضوع ها به اولویت بریتانیا و اتحادیه اروپا برای ادامه این دهه باشند، مدرک این موضوع هم نگرانی فعالان محیط زیست تنها ساعاتی پس از اعلام نتیجه رفراندوم بود. جیمز تورنتون، مدیر اجرایی سازمان کارفرما زمین سازمانی در رابطه با قانون های محیط زیست در این رابطه گفت: « با وجود خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، من سیساتمداران از هر حزبی را به سوی چالشی می برم تا تعهدات خود را نسبت به قوانین محیط زیستی قوی انگلیس به اجرا در بیاورند. » رئیس سابق تغییر اقلیم بریتانیا هم پس از اینکه نتایج رفراندوم مشخص شد در توئیتر خود جمله ای از حضرت مسیح نوشت: « پدر آنها را ببخش زیرا آنها نمی دانند چه کاری دارند انجام می دهند. » در سال های آینده لندن و اتحادیه اروپا باید با هم دیگر همکاری کنند تا سرمایه گذاری ها روی انرژی سبز ادامه پیدا کند و توافق پاریس اجرایی شود. اما در این میان سوالاتی وجود دارد. سختی کشیدن به مدت کوتاه برای یک رشد بلند مدت ؟ رئیس سابق تغییر اقلیم بریتانیا گفت: در کوتاه مدت، این اتفاق شاید با محدود کردن تولید گاز های گلخانه ای به دنیا کمک کند. اما در بلند مدت، اتحادیه اروپا، دومین اقتصاد بزرگ خود را از دست داده. انگلیس یکی از اصلی ترین سیاست گذاران سیاست های تولید کم کربن هستند. بریتانیا مدت ها است در حال تلاش است تا تولید گاز های گلخانه ای برای اتحادیه اروپا 50 درصد کاهش پیدا کند. آیا این رای ها به توافق پاریس آسیب می رساند ؟ پاسخ کوتاه: به زودی نه ! توافق پاریس که سال گذشته توسط 195 کشور تایید شده، جهان را به سوی کم شدن کربن پیش می برد.
به شکل غیر عادی، اگر پارلمان انگلیس تصمیم بگیرد توافق پاریس را به سرعت اجرا کند. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا می تواند به عملیاتی شدن این توافق سرعت ببخشد. تاکنون لندن منتظر برنامه های اتحادیه اروپا است تا برنامه های کاهش تولید کربن را کاهش دهند اما انتظار کمی وجود دارد تا این کار تا پایان 2017 انجام شود. به طور کلی توافق پاریس 55 کشور را نیاز دارد که 55 درصد گاز های گلخانه را تولید کند تا اجرایی شود. تا پایان 2016 حداقل 50 کشور وجود دارند که 53 درصد گاز های گلخانه ای را تولید می کنند، با حساب کردن بریتانیا این توافق اجرایی می شود. این اتفاق چگونه روی جاه طلبی اقلیمی اروپا تاثیر می گذارد ؟ بدون شک، این رای ها یک ضربه به اتحادیه اروپا است که باعث می شود بسیاری از کشور ها وضعیت اقلیمی را اولویت خود قرار ندهند. به طور تاریخی هم انگلستان به همراه آلمان و فرانسه نقش اساسی در اروپا برای ایجاد برنامه هایی برای کاهش تولید سوخت های فسیلی داشت. پس انتظار نداشته باشید که اروپا بدون انگلستان بتواند تولید سوخت های فسیلی خود را 40 درصد کاهش دهد. امنیت انرژی تصمیم کامرون برای استعفا برای سیاست کشور ها در رابطه با انرژی خبر بسیار بدی است. انتظار می رود پس از یک سال سرمایه گذاری هیئت حاکمه انگلیس برنامه جدیدی برای انرژی بسازد. تحلیل ها می گویند، نقشه های اقلیمی جدید انگلیس تا سال 2017 سقوط خواهند کرد و انرژی های سبز دیگر انتخاب نخواهند شد.
بودجه تغییر اقلیم به طور تاریخی، انگلستان یکی از سخاوت مند ترین خیرین بین المللی است. اما بسیاری از طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اعتقادی دارند که رئیس موسسه بین المللی محیط زیست و توسعه را نگران کرده است. او در این رابطه گفت: مهم است که انگلیس چند جانبه گرای وسیع تری را داشته باشد و افتضاح خواهد بود که ما کمک به فقر جهانی و چیز هایی مثل تغییر اقلیم را متوقف کنیم. منبع: اخبار تغییر اقلیم/ 24 ژوئن 2016/ مترجم: نیو صدر 237 42
کلید واژه ها: گرمایش جهانی - تغییرات آب و هوایی - انگلیس -
یکشنبه 6 تیر 1395 - 12:00:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]