واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: این اقتصاددان با اشاره به قطعی نبودن سودهای پرداختی به سپرده گذاران بانکی تصریح کرد: متاسفانه برخی از سودهایی که در بین اعضای هیات مدیره بانک ها توزیع می شود شامل مابه التفاوت همین سودهایی است که باید به سپرده گذاران پرداخت شود که بر اساس عقود اسلامی بانک ها موظف به پرداخت آن بعد از پایان سال مالی هستند.
به گزارش تراز ،یعقوب محمودیان اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به مشکلات بانکداری در ایران و اجرای صوری برخی از عقود دربانکداری ایران به خبرنگار تراز گفت: اجرای صوری برخی از عقود علاوه بر ایجاد شبهه ربوی بودن با حرکت منابع بانکی به سمت دلالی عملکرد اقتصاد کشور را نیز به هم می ریزد. وی افزود: اصولا بانکداری دارای دوبخش تجهیزمنابع و تسهیلات دهی است که تفاوت عمده بانکداری ما در بخش تجهیزمنابع با بانک های مبتنی بر ربا این است که سود پرداختی برای سپرده های ما علی الحساب است. این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: یعنی پرداخت سود به سپرده ها به صورت علی الحساب بوده و بانک وکیل است تا در پایان سال مالی مابه التفاوت سود حاصله با سود علی الحساب را به سپرده گذاران پرداخت کند. محمودیان ادامه داد: متاسفانه خیلی از بانک ها در عمل این کار را انجام نداده و فقط تعدادی از بانک ها در برهه ای مبادرت به انجام این کار کردند.
این اقتصاددان با اشاره به قطعی نبودن سودهای پرداختی به سپرده گذاران بانکی تصریح کرد: متاسفانه برخی از سودهایی که در بین اعضای هیات مدیره بانک ها توزیع می شود شامل مابه التفاوت همین سودهایی است که باید به سپرده گذاران پرداخت شود که بر اساس عقود اسلامی بانک ها موظف به پرداخت آن بعد از پایان سال مالی هستند. وی افزود: در بخش تسهیلات دهی عقود مبادله ای مانند فروش اقساطی و سلف طبق موازین شرعی دارای سود مشخصی است که فلورانس چندانی نیز ندارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه اظهار داشت: مشکل اصلی ما در بانکداری عقود مشارکتی است که متاسفانه سهم آن در سیستم بانکداری ما رو به افزایش است. وی گفت: همان طور که از نام این عقود مشخص است بانک با آن شخص وارد یک عملیات تولیدی یا تجاری می شود و وقتی سود این عملیات بعدا مشخص شد طبق سهم دوطرف تقسیم می شود. این کارشناس اقتصادی درباره ایراد اساسی وارده به سیستم موجود بانکداری کشور ادامه داد: متاسفانه با ورود تبصره ها و عقودی به نام صلح و هبه در قراردادها، بانک از همان ابتدا سود قطعی را مشخص می کند که این اقدام با روح عقود مشارکتی در تناقض است.
محمودیان درباره تاثیر کاهش نرخ سود بانکی در خروج سپرده ها از بانک به خبرنگار تراز گفت: از آنجا که بخش های مختلف اقتصاد ما مانند مسکن، ارز و طلا در شرایط رکودی قرار دارد به نظر می رسد این موضوع تبعات منفی برای اقتصاد نداشته بلکه باعث تحرک بازار بورس شود. وی اظهار داشت: حرکت سپرده های مردم به سمت بازار سرمایه و بورس مطلوب تر از انباشت این سپرده ها در بانک است لذا از این جهت این اقدام برای اقتصاد کشور فوایدی نیز دارد.
زمانبندی انتشار: 2 تير 1395 - 10:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]