تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834861283




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سلیقه‌ شخصی کنسرت‌ها را لغو می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سلیقه‌ شخصی کنسرت‌ها را لغو می‌کند




در قضیه لغو کنسرت‌ها معمولا نهاد خاصی درگیر نبوده و عنصر سلیقه شخصی در این لغو‌ها مطرح بوده است. از دید من این مسئله تقصیری را متوجه وزارت ارشاد نمی‌کند. وزارت ارشاد بر اساس معیارهای موسیقایی و فرهنگی برای اجرای کنسرت مجوز صادر می‌کند و بی‌قانونی متوجه اشخاصی است که جلوی برگزاری این کنسرت‌ها را می‌گیرند.





خبرگزاری صبا - مینا صفار: در قضیه لغو کنسرت‌ها معمولا نهاد خاصی درگیر نبوده و عنصر سلیقه شخصی در این لغو‌ها مطرح بوده است. از دید من این مسئله تقصیری را متوجه وزارت ارشاد نمی‌کند. وزارت ارشاد بر اساس معیارهای موسیقایی و فرهنگی برای اجرای کنسرت مجوز صادر می‌کند و بی‌قانونی متوجه اشخاصی است که جلوی برگزاری این کنسرت‌ها را می‌گیرند.

به او می‌گویند «حاجیلیتو»! شاید به دلیل سبکش باشد که گاهی شباهت‌هایی به موسیقی آمریکای لاتین پیدا می‌کند. امید حاجیلی؛خواننده پاپ، نوازنده‌ ترومپت، آهنگساز و تنظیم‌کننده است. حاجیلی که سابقه تدریس در دانشکده موسیقی صدا‌و‌سیما را در کارنامه هنری خود دارد، در‌حال‌حاضر در سمت استاد دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کند. وی از ۹سالگی نوازندگی پیانو را آغاز کرده و در ۱۱سالگی وارد هنرستان موسیقی شده، پس از حدود سه سال نوازندگی ویولن، ساز خود را به ترومپت تغییر داده و هم‌زمان به صورت خودآموز نوازندگی پرکاشن و درام را آغاز کرده و سال۱۳۷۷ دیپلم هنرستان را گرفته و تا مقطع لیسانس در همان‌جا ادامه تحصیل داده و بعد از آن مدرک کارشناسی ارشد موسیقی را از دانشگاه هنر گرفته است.


سلیقه‌ شخصی کنسرت‌ها را لغو می‌کند



امید حاجیلی سابقه 10سال نوازندگی در ارکستر سمفونیک تهران، ارکستر فیلارمونیک تهران، ارکستر سمفونیک صدا و سیما و بسیاری از ارکسترهای کلاسیک را در کارنامه خود دارد. وی با خوانندگانی همچون علیرضا عصار، سیروان خسروی، محسن چاوشی، علی لهراسبی، خشایار اعتمادی، نیما مسیحا، شاهکار بینش‌پژوه، محمد زارع و جمشید عزیزخانی به عنوان آهنگساز و تنظیم‌کننده موسیقی همکاری داشته و همچنین رهبر ارکستر چند گروه پاپ از جمله ناصر عبدالهی و رضا صادقی نیز بوده است. «الگرو» نخستین آلبوم امید حاجیلی در مقام خواننده است. این آلبوم، میکسی از چندین سبک موسیقی اما با گرایش به سمت موسیقی آمریکای جنوبی است که در آذر ماه ۱۳۸۷ توسط شرکت ایران گام منتشر شد. امید حاجیلی بیشتر به سبک لاتین، فانک و آهنگ‌‌های ریتمیک علاقه‌مند است ولی تحلیل بسیار خوبی از سبک‌‌های دیگر نیز دارد. او تاکنون دو آلبوم «آلگرو» و «دارکوب» را منتشر کرده است. به بهانه کنسرت تیرماه حاجیلی در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی تهران با او گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

به نظر شما آیا تغییری درباره وضعیت مجوز‌ها و برگزاری کنسرت‌ها در دوره جدید حاصل و مشکلات اهالی موسیقی نسبت به سابق کمتر شده یا هنوز اوضاع به همان منوال سابق است؟

دفتر موسیقی وزارت ارشاد، جدی‌تر فعالیت‌‌های عرصه موسیقی را پیگیری می‌کند. وزارت ارشاد، چهارچوب‌ها و اصولی را برای فعالیت‌‌های خود در نظر گرفته و این وزارتخانه ارزش و احترام بسیار بیشتری برای هنرمندان قائل است.

یعنی به نظر شما، این تغییرات سبب شده است اهالی موسیقی انگیزه بیشتری برای فعالیت در این عرصه پیدا کنند؟

نه؛ اهالی موسیقی همواره برای فعالیت انگیزه دارند. این تغییرات سبب شده است که ما دلگرم‌تر شویم و به همین دلیل کار‌ها بیشتر و بهتر پیش رود.

اما امسال هم همچون سال‌های گذشته شاهد برخی مشکلات بر سر راه برگزاری کنسرت‌ها به‌خصوص در شهرستان‌ها بوده‌ایم، به نظر شما این مشکل چگونه برطرف می‌شود؟

همان‌طور که می‌دانید در قضیه لغو کنسرت‌ها، معمولا نهاد خاصی درگیر نبوده و عنصر سلیقه شخصی در این لغو‌ها مطرح بوده است. از دید من این مسئله تقصیری را متوجه وزارت ارشاد نمی‌کند. وزارت ارشاد براساس معیارهای موسیقایی و فرهنگی، برای اجرای کنسرت مجوز صادر می‌کند و بی‌قانونی متوجه اشخاصی است که جلوی برگزاری این کنسرت‌ها را می‌گیرند. از این رو، ارگان یا نهادی دیگر باید جلوی این بی‌قانونی را بگیرد. این وضع که گروهی که مجوز اجرای کنسرت دارند، همه هم و غم خود را روی آماده شدن بگذارند و به ناگاه این اجرا لغو شود، اصلا درست نیست و تاثیر بدی را هم روی برگزارکنندگان کنسرت می‌گذارد و هم بر مخاطبان.

یکی دیگر از مشکلاتی که در زمینه موسیقی وجود دارد، در دسترس بودن قطعه‌‌های موسیقی، بدون اطلاع یا رضایت صاحبان اثر در اینترنت و امکان دانلود آنهاست. به نظر شما راه‌حل این مشکل چیست؟

متاسفانه این مشکل به فرهنگ ما برمی‌گردد. مردم ما پیگیر و علاقه‌مند حوزه موسیقی هستند اما در نهایت ترجیح می‌دهند بدون خریداری کردن آلبوم‌ها، به موسیقی دلخواه خود دسترسی پیدا کنند. سایت‌ها هم به این خواسته مردم واقف هستند و این امکان را برای بازدید‌کنندگان خود فراهم می‌کنند. در این میان بیشترین اجحاف در حق گروه‌هایی می‌شود که توان برگزاری کنسرت را ندارند چراکه دانلود آهنگ‌‌های افرادی که می‌توانند کنسرت برگزار کنند، در نهایت به بلیت فروشی بیشتر در زمان برگزاری کنسرت می‌انجامد اما این عمل، در ذات اتفاق خوب و زیبایی نیست و به نظر من با هیچ وسیله و راهی نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم. البته برخی از مخاطبان از موزیسین‌‌های محبوب خود حمایت می‌کنند و آلبوم‌ها را به صورت اصل و از مراکز مجاز تهیه می‌کنند اما متاسفانه اهمیت این کار برای تعداد بسیار زیادی از مردم قابل درک نیست.

آیا نمی‌توان با فرهنگسازی این مشکل را در جامعه مرتفع کرد یا برخوردهای قهرآمیز لازم است؟

فکر نمی‌کنم بتوانیم با فرهنگسازی این معضل را برطرف کنیم چراکه تمام مردم، از کودک 10ساله تا پیرمرد نودساله به اشتباه بودن این عمل واقف هستند و تمام مردم می‌دانند که با این کار، حق تولید‌کنندگان اثر پایمال می‌شود. این مسئله شباهت بسیار زیادی به بستن کمربند ایمنی در قوانین راهنمایی و رانندگی دارد، همه از ابتدا می‌دانستند که بستن کمربند ایمنی کاری عاقلانه و لازم است اما تا زمانی که قانون محکمی برای این عمل وضع نشد، نیروی انتظامی به‌طور جدی در آن ورود نکرد و جریمه‌‌های سنگینی را برای متخلفان در نظر نگرفت، این معضل حل نشد. از دید من در این شرایط تنها راه‌حل برای جدی گرفته شدن حق کپی‌رایت در ایران، وضع قانونی اینچنینی و پیگیری آن از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نیروی انتظامی است.

البته یکی از مشکلاتی که ما با آن دست به گریبانیم، رعایت نشدن حق کپی‌رایت حتی توسط رسانه‌‌های رسمی کشور است. با آن چه‌کار می‌شود کرد؟

کاملا درست است و این مشکل به فیلم‌‌های سینمایی و سریال‌ها ختم نمی‌شود بلکه در زمینه موسیقی نیز ما این مشکل را با صدا و سیما داریم. گاهی می‌بینیم که از گروهی در صدا و سیما آهنگی پخش شده است و آن گروه هیچ اطلاعی از این قضیه ندارد. نه تنها برای پخش موسیقی از موزیسین‌ها اجازه نمی‌گیرند بلکه حتی به آنها خبر نمی‌دهند که ما قرار است آهنگی را که شما برای آن زحمت کشیده‌اید پخش کنیم و اینها چندان وجهه جالبی ندارد.

برنامه امسالتان برای برگزاری کنسرت و انتشار آلبوم چیست؟

در کنار این فعالیت‌ها، سرگرم آماده‌سازی سومین آلبومم هم هستم و قصد دارم آن را در شش‌ماهه نخست سال منتشر کنم. فرهاد جهانی، امید جامع و چند تن دیگر از دوستان به همراه خودم، ترانه‌‌های این آلبوم را سروده‌اند و آهنگسازی و تنظیم آن نیز برعهده خودم است. البته هنوز نامی برای این آلبوم در نظر نگرفته‌ام. از آن‌جا که بیشترین تمرکزم را روی تک‌آهنگ‌ها و آلبوم جدیدم گذاشته‌ام، کمتر در زمینه آهنگسازی با دوستانم همکاری کرده‌ام و فعالیت‌هایم در این زمینه به تک‌آهنگ‌هایی محدود شده است.

تقلید خیلی چیزها را نابود می‌کند

یکی از مهم‌ترین ضعف‌ها در موسیقی امروز پاپ این است که نسبت به کاری که انجام می‌شود آگاهی وجود ندارد و تقلید زیاد شده است. این تقلید واقعا خیلی چیزها را نابود می‌کند یعنی وقتی یک نفر کاری انجام می‌دهد و موفق می‌شود، در پی‌اش همه فکر می‌کنند اگر همان کار را بکنند حتما همانقدر موفق می‌شوند. باید توجه کرد که شاید تقلید در کوتاه‌مدت و ندرتا جواب بدهد ولی اصلا چیز خوبی نیست چون آگاهی و علم نسبت به کاری که انجام می‌شود وجود ندارد. اکنون خیلی‌ها که در موسیقی پاپ کار می‌کنند موزیک نمی‌دانند یا سطح دانششان در این بخش زیاد نیست و این یکی از علت‌هایی است که من به جرات توانستم به آن ورود کنم.

موزیک شاد و شش و هشت و انرژیک کار کردن در ایران همیشه مورد هجوم بوده است و به آن تاخته‌اند یعنی بسیاری از کسانی که در موسیقی فعالیت می‌کنند با پاپ و شاد و شش و هشت مشکل دارند و اتفاقا یکی از دلایلی که من می‌توانم این کار را انجام بدهم و با اعتماد به نفس هم انجامش بدهم، پشتوانه‌ای است که دارم. اگر من هم تحصیلات موسیقی نداشتم یا رزومه‌ نداشتم و موزیسین این مدلی نبودم، خودم ساز نمی‌زدم و قصد داشتم در موزیک اينچنينى فعالیت کنم، شاید جرات نمی‌کردم چنین کاری بکنم. یکی از دلایلی هم که فکر می‌کنم طرفدارهایم به من لطف دارند و از من حمایت می‌کنند این است که متفاوت کار می‌کنم وحداقل ادای کسی را در نمی‌آورم.






تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن