واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ركود سيمانيها در بورس
اين روزها ركود حاكم بر بازار سيمان، فعالان اين صنعت را به چالش كشيده و روزانه اخبار جديدي از ركود كارخانجات و تعطيلي آنها منتشر ميشود. دبير انجمن سيمان معتقد است كه رونق ساخت و ساز و پروژههاي عمراني ميتواند اين صنعت را از خطر ورشكستگي نجات دهد.
نویسنده : محمد فکوری
اين روزها ركود حاكم بر بازار سيمان، فعالان اين صنعت را به چالش كشيده و روزانه اخبار جديدي از ركود كارخانجات و تعطيلي آنها منتشر ميشود. دبير انجمن سيمان معتقد است كه رونق ساخت و ساز و پروژههاي عمراني ميتواند اين صنعت را از خطر ورشكستگي نجات دهد.
ركود اقتصادي در دولت تدبير و شيوع آن در صنعت سيمان كشور، موجب كاهش صادرات و انبار شدن توليدات در چند ماهه اخير شده است.
آمارها حاكي از آنست كشورمان به زودي جايگاه خود را در بحث توليد و صادرات سيمان از دست خواهد داد. به گفته مسئولان، ظرفيت توليد سيمان كشور هماكنون حدود 80 ميليون تن است كه سال قبل 47 ميليون تن مصرف داخلي بود و امسال اين رقم در بهترين حالت به 40 ميليون تن ميرسد. 15 ميليون تن سيمان هم روي زمين داريم. بنابراين معادل شش ماه توليد كشور سيمان مازاد امسال داريم!
عبدالرضا شيخان دبير انجمن سيمان در گفتوگو با جوان درباره فعاليت صنعت سيمان در بورس گفت: حدود 33 كارخانه در بورس اوراق بهادار هستند و از نظر عملكردي و تأمين مواد اوليه در شرايط خوبي به سر ميبرند اما از لحاظ بازار فروش از وضعيت خوبي برخوردار نيستند كه ناشي از ركود ساخت و ساز در كشور است كه اميدواريم با رونق گرفتن دوباره ساخت و ساز باز هم بازار فروش سيمان كشور رونق پيداكند كه در اين صورت امكان ورود به بورس كالا هم مهيا ميشود.
وي افزود: تا حدودي افزايش قيمت ميتواند كمك كند به بازار سيمان اما افزايش قيمت به تنهايي راهحل نيست، زماني مشكل بازار سيمان كشور رفع ميشود كه اين افزايش قيمت همراه با كنترل عرضه و تقاضا باشد.
شيخان ادامه داد: در سال گذشته كارخانههاي سيمان كشور حدود 60ميليون تن توليد داشته است كه بخشي از آن صادر شده و بخشي هم به مصرف بازار داخلي رسيده است كه انتظار ميرود با روند فعلي حجم توليدات در سال 95 هم به همين ميزان باشد البته كارخانههاي كشور تا 80 ميليون تن در سال توان توليد دارند.
دبير انجمن سيمان با توضيح اين امر كه آمارهاي سود شركتها در سال گذشته در دسترس نيست تصريح كرد: در حال حاضر آمارهايي از سود شركتها در سال گذشته در دسترس ما نيست اما به نظر ميرسد كه سود آنها كاهش پيدا كرده باشد.
وي با معرفي برنامههاي سال آينده و فعال كردن هرچه بيشتر صادرات سيمان افزود: براي برنامههاي سال آينده سيمان افزايش صادرات و فعال كردن بازارهاي حوزه آفريقا و افزايش حجم صادرات به كشورهاي cisرا در دستور كار قرار خواهيم داد و همچنين در بخش داخلي با توجه به سياستهاي وزارت مسكن و شهرسازي، روكشهاي بتني و رونق ساخت و ساز تأمين بازار داخل را مد نظر قرار خواهيم داد.
شيخان در ارتباط با تهديدهاي اصلي صنعت سيمان و فرصتهاي آن گفت: تهديد اصلي صنعت سيمان در حال حاضر ركودي است كه بر اقتصاد كشور سايه انداخته است و از محاسن صنعت سيمان ميتوان از خودكفايي براي تأمين نيازهاي داخلي كشور و وابستگي كم صنعت سيمان به ارز اشاره كرد ضمن اينكه با قرار داشتن كشورمان در منطقه مناسب براي صادرات سيمان به كشورهاي همسايه ميتوان اين صادرات را انجام دهيم.
همچنين محمد اتابك رئيس هيئت مديره انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان كشور در گفت و گويي كه با سايت خبري اتاق تهران در روزهاي اخير انجام داده بهترين راهكار براي حل مشكل 80 ميليون تني توليد سيمان داخلي را چيزي جز رونق مصرف داخل ندانست.
اتابك درباره ساخت كارخانه سيمان در كشورهاي واردكننده سيمان از ايران مثل عراق براي غلبه بر مشكلات تعرفهاي و قانوني گفت: يكي از راهكارهاي صنعت سيمان كشور بدون شك راهاندازي كارخانه يا آسياب سيمان در منطقه است اما با احداث كارخانه نميتوانيم مشكل 80 ميليون تن توليد سيمان كشور را حل كنيم. واقعيت اين است كه مصرف سيمان در كشور پايين آمده و در سال جاري به 40 تا 45 ميليون تن خواهد رسيد. بحث تلاش براي صادرات سيمان يا احداث كارخانه در كشورهاي واردكننده در حالي مطرح ميشود كه سيمان يك كالاي محلي است و پرحجمترين كالاي توليد شده در دنياست. بين 5 تا 7 درصد آن به صورت بينالمللي جا به جا ميشود. 80 درصد سيمان با كشتي جا به جا ميشود ولي ما با ماشين هم جا به جا ميكنيم. بايد در حال حاضر براي رونق مصرف داخل تلاش كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]