تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833138176
قتل خانوادگی، پرونده ای از جنس دیگر
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
قتل خانوادگی، پرونده ای از جنس دیگر
قصه های تلخ پدر، مادر، همسر، فرزند، برادر یا خواهرکشی و هر پرونده ای از این جنس، دل هر آدمی را به درد آورده و به فکر وامی دارد که چه عاملی سبب می شود که دستانمان به خون عزیزترین هایمان آلوده شود؟
خبرگزاری ایرنا: قصه های تلخ پدر، مادر، همسر، فرزند، برادر یا خواهرکشی و هر پرونده ای از این جنس، دل هر آدمی را به درد آورده و به فکر وامی دارد که چه عاملی سبب می شود که دستانمان به خون عزیزترین هایمان آلوده شود؟
شاید بارها و بارها در صفحات حوادث روزنامه ها یا از زبان دوستان و آشنایان شنیده باشید که دست فلانی به خون عزیزترین ها و نزدیکانش آلوده شده یا به شکل فجیع و با نهایت خشونت یک یا تمام اعضای خانواده اش را به قتل رسانده است.
شاید همین افرادی که عنوان «قاتل» را یدک می کشند، روزی جای من یا شما نشسته بودند و هرگز تصور نمی کردند روزی قاتل شوند آن هم قاتل پدر، مادر، همسر و فرزند یا خواهر و برادر اما باید در جایگاه قاتل از خود دفاع کنند که البته عموما هیچ گونه دفاعی نداشته و نادم و پشیمان هستند، پشیمانی که هیچ سودی نداشته و عزیزانشان هرگز باز نمی گردند.
حوادث بسیاری از این جنس در تمام دنیا اتفاق افتاده و می افتد و سن و جنسیت در این جا مطرح نیست و آنچه بیش از هر چیزی نمود می یابد، قتل از نوع خانوادگی است.
در ماه های اخیر شاهد حوادث تلخی از این دست در سطح کشور بودیم به عنوان مثال پسرجوانی در شیراز در مورد مسائل جزیی با پدر و مادرش درگیر شده، آن ها را به قتل رسانده و اقدام به خودکشی کرده است.
در مورد دیگری مردی میانسالی خشم خود را با ضربات چاقو بر بدن مادر و خواهر، فرود آورده که در نهایت خواهر به قتل رسیده و مادر در بیمارستان همچنان بیهوش است.
در حادثه دیگری، مردی 45 سالهای همسرش را به دلیل قضاوت و یک سوء ظن با ضربات چاقو از پا درآورد.
در مورد دیگری، مردی عصبانی در دفاع از خواهرش، برادر بزرگتر و معتاد خود را به قتل رساند.
موارد بسیاری از این دست پرونده ها در پلیس آگاهی یافت می شود که یکی از اعضای خانواده در اثر خشونت یا قضاوت زودهنگام دست به عملی می زند که یک عمر پشیمانی را به دنبال دارد.
* 31 درصد از جرایم جنایی در سال گذشته توسط بستگان مقتولین انجام شده است
سردار محمدرضا مقیمی رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی گفت: 31 درصد مقتولان توسط بستگان به قتل رسیدهاند که این عدد بالایی است و لازم است جامعهشناسان، رفتارشناسان، بهداشت محیط و روان وارد میدان شوند.
به گفته وی، این میزان نسبت به سال گذشته (سال 93 به 92) شش درصد کاهش داشته است.
رییس پلیس آگاهی ناجا اضافه کرد: بیشتر روشها در ارتکاب قتل استفاده از سلاح سرد و گرم بوده است، به گونهای که در سال 94 بیشترین روش ارتکاب قتل یعنی 37 درصد با سلاح سرد و 35 درصد با سلاح گرم بوده که این رقم تکاندهنده و قابل تعمق است.
مقیمی با بیان این که 26 درصد قتلهای سنوات گذشته با حضور پیشکسوتان پلیس آگاهی کشف شده است، گفت: این پروندهها مربوط به 15 تا 20 سال گذشته بودهاند.
وی به رشد 18 درصدی کشف پروندههای سنوات گذشته نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود: کشف این پروندهها به دلیل داشتن تجهیزات و امکانات روز بوده که با پیجوییهای ماموران ما به سرانجام رسیده اما با هزینههای سرسامآور و کاهش بودجه نیاز است تا به پیجوییهای ماموران ما کمک شود تا بتوانیم از تجهیزات و تکنولوژی جدیدتر در پلیس استفاده کنم.
رییس پلیس آگاهی نیروی انتظامی اضافه کرد: 37 درصد قتلها در سال 94 با سلاح سرد انجام شده است که بیشترین روش ارتکاب قتل را به خود اختصاص میدهد که این موضوع ما را نگران کرده و قانون پیشنهادشده در این زمینه هنوز به نتیجه نرسیده است.
مقیمی گفت: نسبت به کل کشور جرایم جنایی سیر نزولی داشته به گونهای که طی پنج سال گذشته تعداد جرایم قتل کاهش یافته است یعنی نرخ قتل در سال 93 از 2.50 درصد به 2.40 درصد در سال 94 رسیده است که این نشاندهنده افزایش فرهنگ مردم و اثربخشی هشدارهای عمومی است.
وی اضافه کرد: بیشترین انگیزه قتل در سال گذشته نزاع و اختلاف قبلی بین قاتلان و مقتولان و به معنای دیگر خانوادگی بوده است.
*رفتارهای خطرناک اعضای خانواده را شناسایی کنیم
«امین رفیعی پور» معاون پشتیبانی و اجرایی سازمان نظام روان شناسی و متخصص روانشناسی سلامت در گفت و گو با ایرنا گفت: در وقوع قتل های خانوادگی تنها یک عامل تاثیرگذار نیست بلکه چندین عامل اعم از اختلال شخصیتی، افکار خودکشی یا دیگر کشی، مشکلات مالی و اقتصادی، عواملی که ریشه در خشونت یا خیانت دارد، وجود شخصیت بدبینانه و شکاک نقش دارد.
وی به گستردگی دنیای مجازی و تاثیر آن در بروز جرائم، اشاره کرد و افزود: دنیای مجازی سبب شده که روابط بین اعضای خانواده دچار اختلال شده، روابط فرا زناشویی افزایش یافته و منجر به خیانت و در نهایت قتل های خانوادگی شود.
رفیعی پور با بیان اینکه باید همزمان و هماهنگ با تکنولوژی رشد کنیم، گفت: باید راهکارهای مقابله با هجمه های فرهنگی، اجتماعی و روانی را بیاموزیم که در این راستا آموزش نقش بسزایی دارد به همین دلیل آموزش های سرعتی از طریق رسانه ها باید انجام شود و مهارت های زندگی نیز از طریق رسانه ها و آموزش و پرورش آموزش داده شود تا شاهد جرائمی از جمله قتل های خانوادگی نباشیم.
این متخصص روانشناسی سلامت به آموزش مهارت های زندگی قبل از ازدواج اشاره کرد و گفت: در صورتی که خانواده ای احساس می کند که همسر یا یکی از اعضای خانواده دچار مشکل روحی یا روانی است باید به مددکاران اجتماعی یا روانشناسان مراجعه کنند تا از اتفاقات بد جلوگیری شود.
رفیعی پور اضافه کرد: باید رفتارهای خطرناک شناسایی شوند که این رفتارها دارای نشانه هایی هستند که البته این رفتارها با جنون آنی متفاوت است و باید این دو از یکدیگر تفکیک شوند.
وی افزود: قطعا افرادی که دست به قتل یا خشونت می زنند یا دارای اختلال شخصیتی هستند یا تنش های حل نشده، دارند.
وی خطاب به مسئولان گفت: قتل های خانوادگی را جدی گرفته و در راستای پیشگیری از آن آموزش و مهارت های زندگی را جدی بگیرند که در این راستا آموزش و پرورش باید استرس فرزندان و خانواده ها را کاهش دهند، به جای آموزش صرف دانش در مدارس، مهارت های زندگی را به فرزندان بیاموزند، به جای آموزش تست زنی و محفوظات که البته لازم است، باید به مهارت آموزی دانش آموزان برای زندگی توجه کنند.
**کنترل خشم و نحوه برخورد با افراد خشن را به مردم بیاموزیم
«افشین طباطبایی» یک پژوهشگر اجتماعی نیز با بیان اینکه یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز قتل های خانوادگی، مشکلات اقتصادی و معیشتی است، گفت: البته برخی از این عوامل به آزادی های اجتماعی خانواده ها باز می گردد به گونه ای برخی از این آزادی ها از افراد سلب می شود و از سوی دیگر افراد با ابزارهای امروز اما با افکار دیروز زندگی می کنند که این شیوه، تعارض هایی را بوجود می آورد.
وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات ما از این مساله نشات می گیرد که زنان و مردان می خواهند مثل پدر و مادر بزرگ های خود زندگی کنند اما در عین حال مدرن و امروزی باشند، به همین دلیل موضوع مسائل ناموسی و اخلاقی به میان می آید که این مردان و زنان به اصلاح امروزی نمی توانند آن را مدیریت و حل کنند که در نهایت یک موضوعی که انسان های مدرن امروز باید با گفت و گو آن را حل کنند به خشونت یا قتل می انجامد.
این پژوهشگر مسائل اجتماعی اضافه کرد: انسان مقوله ای پیچیده است، زندگی انسان در گذشته در سطح بود اما امروزه وارد عمق شده اند چرا که انسان امروزی به واسطه آگاهی ، دانش و شعور خود همان انسان 50 سال گذشته نیست و به منابع اطلاعاتی زیادی دسترسی یافته به همین دلیل نمی شود برخورد 50 سال گذشه را با او داشت، نمی شود به او بگوییم، نبیند و طلب نکند در این بین به تناقض هایی برخورد می کنند که این تناقض ها به درگیری خانوادگی منجر می شود.
طباطبایی اضافه کرد: اگر از کودکی نیاموخته باشیم که برای خواسته های خود به ساز و کار منطقی روی آورده، منطقی صحبت یا مذاکره کنیم، نمی توانیم مدرن باشیم، بلکه با داد و فریاد و درگیر شدن، می خواهیم به خواسته هایمان برسیم که در این شرایط نحوه خواستن ها به قتل منجر می شود که قتل های خانوادگی در این دایره می گنجد.
وی تصریح کرد: البته بیمارهای روانی در برخی از این قتل ها نقش دارند که برخی بیماری ها نیز جنبه ژنتیک دارد که در اثر فشارهای اجتماعی تشدید و آشکار می شوند.
وی با بیان اینکه زمینه بیماری روانی افراد باید بررسی شود، گفت: در پیشگیری از قتل های خانوادگی غیر از اینکه روانشناسان و جامعه شناسان باید ورود یابند، بهتر است مربیان ورزشی در این عرصه قدم بگذارند چرا که تجربه نشان داده ورزش و مربیان تاثیر بسزایی در الگوپذیری و ایجاد آرامش در افراد دارند.
طباطبایی اضافه کرد: صحبت های یک مربی ورزش در نوجوانان و جوانان بسیار اثربخش تر از روانشناسان است، وقتی به عنوان روانشناس وارد گفت و گو با افراد می شویم، صحبت ها چندان در فرد نفوذ نمی کند اما صحبت های یک مربی ورزش اثر بخش تر خواهد بود.
وی با تاکید بر نقش مثبت روانی مربیان ورزشی در مدارس و آموزشگاه ها، گفت: باید چهره های مثبت ورزشی را به جوانان معرفی کنیم، همان طور که این شیوه را بسیاری از کشورهای دنیا برای کاهش آسیب های اجتماعی در پیش گرفته اند.
وی تاکید کرد: قتل های خانوادگی واقعیتی انکار ناپذیر هستند که باید برای کاهش و جلوگیری از آن فکری کرد.
این پژوهشگر اجتماعی در توصیه به افرادی که در معرض رفتارهای پرخطر یا خشونت خانوادگی قرار دارند به منظور جلوگیری از اتفاقات تلخ و جبران ناپذیر، گفت: اولین اقدام در برابر این گونه خشونت ها، تماس با اورژانس اجتماعی است تا کارشناسان فرد عصبانی را که ممکن است هر حرکت خطرآفرینی از او سر بزند را آرام کنند، البته مردم باید در زمینه خشونت نیز آموزش ببیند که در برابر پدر، برادر ، مادر یا هر یک از اعضای خانواده که از شدت خشم، ممکن است مرتکب قتل شوند، چه کاری باید انجام دهند.
طباطبایی افزود: باید تفاوت خشم و جنون را به فرزندان خود بیاموزیم، براین اساس لازم است تا در مدارس به دانش آموزان این آموزش ها داده شود، همان گونه که به آن ها آموزش می دهیم در مواقع آتش سوزی یا زلزله چه اقداماتی باید انجام دهند باید آموزش دهیم اولا چگونه خشم خود را کنترل کرده و در مرحله بعدی چه اقدامی در برابر خشونت دیگران انجام دهند.
به گفته وی، خشونت شواهد و علایمی دارد و باید به مردم آموزش داد در مرحله ای که خشونت وارد فاز بحرانی می شود ، لازم است چه اقداماتی انجام شود.
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]
صفحات پیشنهادی
قتلهای خانوادگی؛ پروندهای از جنس دیگر
قتلهای خانوادگی پروندهای از جنس دیگر قصه های تلخ پدر مادر همسر فرزند برادر یا خواهرکشی و هر پرونده ای از این جنس دل هر آدمی را به درد آورده و به فکر وامی دارد که چه عاملی سبب می شود که دستانمان به خون عزیزترین هایمان آلوده شود آفتاب شاید بارها و بارها در صفحات حوادث روسرانجام پرونده قتل فجیع سپهر10ساله
تیم کارشناسی پزشکی قانونی امروز و در دومین جلسه خود درباره جنون عامل قتل هولناک سپهر کوچولو تصمیمگیری میکنند قتل فجیع سپهر10ساله تیم کارشناسی پزشکی قانونی امروز و در دومین جلسه خود درباره جنون عامل قتل هولناک سپهر کوچولو تصمیمگیری میکنند رسیدگی به این پرونده در حالی پس از 9زوایای مبهم پرونده قتل زنی که 11سال پیش با یک سرباز رابطه داشت، پنهان ماند
زوایای مبهم پرونده قتل زنی که 11سال پیش با یک سرباز رابطه داشت پنهان ماند جامعه > حوادث - شرق نوشت قضات دادگاه کیفری استان تهران ١١ سال بعد از به قتلرسیدن زنی میانسال برای تصمیمگیری درباره پرداخت دیه از بیتالمال به اولیایدم تشکیل جلسه دادند مأموران پلیس ٢١ ارگره پرونده قتل زن آمریکایی در تهران
گره پرونده قتل زن آمریکایی در تهران مشخص نبودن همه اولیای دم و مسیحیبودن مادر مقتول دلایلی بود که به خاطر آن هیأت قضات رسیدگی به پرونده زن آمریکایی که توسط دو جوان ایرانی به قتل رسیده است را به تعویق انداختند کد خبر ۵۹۷۲۹۱ تاریخ انتشار ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۳۸ - 13 June 2016ابهام ۱۱ ساله در پرونده قتل زن میانسال
ابهام ۱۱ ساله در پرونده قتل زن میانسالتاریخ انتشار شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۵۰ قضات دادگاه کیفری استان تهران ١١ سال بعد از به قتلرسیدن زنی میانسال برای تصمیمگیری درباره پرداخت دیه از بیتالمال به اولیایدم تشکیل جلسه دادند به گزارش خبرنگار ما مأزوایای مبهم پرونده قتل یک زن پس از 11 سال
زوایای مبهم پرونده قتل یک زن پس از 11 سال قضات دادگاه کیفری استان تهران ١١ سال بعد از به قتلرسیدن زنی میانسال برای تصمیمگیری درباره پرداخت دیه از بیتالمال به اولیایدم تشکیل جلسه دادند به گزارش فرهنگ نیوز مأموران پلیس ٢١ اردیبهشت سال ٨٤ باخبر شدند جسد زنی در کنار اتوبان تهپرونده عامل قتل تکاندهنده پسر10ساله در میدان شاهپور روی میز پزشکی قانونی
پرونده عامل قتل تکاندهنده پسر10ساله در میدان شاهپور روی میز پزشکی قانونی جامعه > حوادث - ایران نوشت تیم کارشناسی پزشکی قانونی امروز و در دومین جلسه خود درباره جنون عامل قتل هولناک سپهر کوچولو تصمیمگیری میکنند رسیدگی به این پرونده در حالی پس از 9 ماه به کندی ادامهابهام ١١ساله در پرونده قتل زن میانسال
ابهام ١١ساله در پرونده قتل زن میانسال کد خبر ۵۹۶۷۵۳ تاریخ انتشار ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵ ۵۰ - 11 June 2016 قضات دادگاه کیفری استان تهران ١١ سال بعد از به قتلرسیدن زنی میانسال برای تصمیمگیری درباره پرداخت دیه از بیتالمال به اولیایدم تشکیل جلسه دادند به گزارش شرق مأموراسرنخ جدید در پرونده قتل بازیکن سابق سایپا
سرنخ جدید در پرونده قتل بازیکن سابق سایپا یک فایل صوتی از مردان افغان پلیس را در یک قدمی کشف معمای قتل بازیکن سابق تیم جوانان سایپا قرار داد به گزارش فرهنگ نیوز آبان سال گذشته ماموران پلیس تهران در جریان قتل دو مرد در معامله اشیا عتیقه در تهران قرار گرفتند با تشکیل پرونده قضاییسرانجام پرونده قتل دردناک پسر 10 ساله
سرانجام پرونده قتل دردناک پسر 10 ساله رسیدگی به این پرونده در حالی پس از 9 ماه به کندی ادامه دارد که خانواده پسرک 10 ساله در وضعیت روحی نابسامانی قرار دارند و خواستار مجازات سریع عامل قتل فجیع فرزندشان هستند کد خبر ۵۹۷۲۸۴ تاریخ انتشار ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۳۱ - 13 June 2016 روزنا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها