تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 21 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دنيا سراى بلا و گرفتارى و محل گذران زندگى و زحمت است خوشبختان از آن دل كنده‏اند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851997157




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روي صنعت خودرو ديگر حساب نكنيد‌!


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
روي صنعت خودرو ديگر حساب نكنيد‌!
روي صنعت خودرو ديگر حساب نكنيد‌! عضو هيئت علمي دانشكده خودرو دانشگاه علم و صنعت گفت: خودروسازان ناچارند براي رضايت مردم در كوتاه‌مدت، برخي محصولات را از خارج كشور وارد كنند و در ابتدا به مونتاژ آن و توليد بخش‌هايي از آنها بسنده كنند به اميد آنكه بازار ضعيف اين صنعت دوباره تقويت شود.


به گزارش فرهنگ نیوز، عضو هيئت علمي دانشكده خودرو دانشگاه علم و صنعت گفت: خودروسازان ناچارند براي رضايت مردم در كوتاه‌مدت، برخي محصولات را از خارج كشور وارد كنند و در ابتدا به مونتاژ آن و توليد بخش‌هايي از آنها بسنده كنند به اميد آنكه بازار ضعيف اين صنعت دوباره تقويت شود.

اميرحسن كاكايي در گفت‌وگو با اقتصادنيوز اظهار كرد: در چند سال اخير (حدوداً بعد از بحران اقتصادي دنيا در 2008) جهش فناوري بسيار جدي در صنعت خودرو به خصوص با استفاده از فناوري‌هاي الكترونيكي و روش‌هاي توليد پيشرفته رخ داده است كه نتيجه آن را مصرف‌كننده در خدمات داخل خودرو، پايداري و ايمني، آلايندگي كمتر و توان بيشتر مشاهده مي‌كند.

به گفته اين تحليلگر بازار خودرو، اگر كشور ما بخواهد خود راساً به آن فناوري‌ها دسترسي پيدا كند، نيازمند ميلياردها دلار سرمايه‌گذاري است كه البته در كوتاه‌مدت غيرممكن است. بدين ترتيب عملاً محصولات توليدي كشور از نظر مردم ما كه چشمشان به رسانه‌هاست، فاصله بيشتري با ايده‌آل‌ها مي‌گيرند. به هر تقدير مديران به ناچار در ادامه راه، مجبور به يك بندبازي بسيار خطرناك هستند.

او افزود: آنها ناچارند براي رضايت مردم در كوتاه‌مدت، برخي محصولات را از خارج كشور وارد كنند و در ابتدا به مونتاژ آن و توليد بخش‌هايي از آنها بسنده كنند به اميد آنكه بازار ضعيف اين صنعت دوباره تقويت شود. همچنين همزمان در تلاش هستند كه با جذب فناوري‌هاي مورد نياز اين محصولات جديد، بخشي از عقب‌ماندگي فناوري را جبران كنند. البته در ميان راه چشم اميدي به عملكرد مسئولان اقتصادي كشور و رونق سرمايه‌گذاري صنعتي دارند تا بتوانند با جذب منابع سرمايه داخلي و خارجي براي توسعه خطوط و امكانات توليد و طراحي مهندسي، به طراحي محصولات جديد و باكيفيت روز بپردازند.

اين كارشناس صنعت خودرو در پاسخ به اين سؤال كه تا چه اندازه مي‌توانيم اميدوار باشيم كه صنعت خودرو كشورمان صنعت بومي قابل رقابت در سطح بين‌المللي است، گفت: در مقطع كنوني خودروسازان اميدوارند كه با طرح‌هاي بلند‌پروازانه خود يك ملت را خوشحال كنند و اين صنعت را به عنوان لوكوموتيو صنايع از رخوت تاريخي بيرون آورند، اما يادآور مي‌شوم كه اين بندبازي به بسياري از عوامل بيروني وابسته است و كافي است كه قبل از رونق و سرمايه‌گذاري مجدد، عده‌اي دوباره پيدا شوند و از احساسات يك ملت عليه صنعت و البته اقتصاد يك كشور و نهايتاً عليه همان مردم سوء‌استفاده كنند.

او ادامه داد: بماند كه يك عده كه از واردات انواع كالا و به عنوان نمونه خودرو سودهاي كلان مي‌برند، همواره از طريق رسانه‌ها در حال تزريق مصرف‌زدگي به جامعه انقلابي هستند و توليد داخل را در چشم مردم مانع توسعه و پيشرفت كشور و رفاه مردم جلوه مي‌دهند هميشه در كمين توليد داخلي بوده و هستند؛ آنهايي كه در اوج تحريم‌ها، نه‌تنها فعاليتشان كم نشد، بلكه با وارد كردن تعداد معتنابهي خودروي بسيار لوكس، حتي دل رهبر معظم انقلاب را به درد آوردند.

 در انتها بايد توضيح دهم كه آنچه خودروسازي را متحول مي‌كند، در حال حاضر اعتراض مردم نيست؛ كه صد‌البته حق مردم است. در حال حاضر مسئولان نظام و مديران صنعت به‌خوبي هدف‌گذاري‌هاي جهشي را در پيش رو و برنامه‌هاي خود دارند، اما موانع زياد و اساسي وجود دارد كه جلوي اجرايي شدن اين برنامه‌هاي بلند‌پروازانه را مي‌گيرد و اجازه نمي‌دهد كه در سطح مطلوب خواسته‌هاي مردم به پرواز درآيد.

كاكايي تصريح كرد: متأسفانه در سال‌هاي اخير به‌‌رغم فرامين مقام رهبري و البته قانون‌هاي توسعه‌اي كشور، عملكرد خصوصي‌سازي بسيار نامطلوب بوده است و در برخي از زمينه‌ها حتي باعث كاهش بهره‌وري صنايع واگذار شده بوده است. خودروسازي هم از جمله اين موارد است كه امروزه ضمن ظاهر خصوصي، عملاً دولتي اداره مي‌شود و مديران آن اجازه ندارند خارج از چارچوب‌هاي دولتي عمل كنند. اما از طرفي هم مانند يك واحد دولتي پاسخگوي خواسته‌هاي دولتي نيستند. نتيجه آن شده است شركت‌هايي با بهره‌وري پايين؛ درست برخلاف اهداف اصلي خصوصي‌سازي.

حال نه‌تنها دولت، بلكه كل نظام شامل سه قواي اصلي و كليه سازمان‌هاي نظارتي و حاكميتي بايد يك تصميم جدي بگيرند كه آيا مي‌خواهند اين صنايع بزرگ خصوصي شوند؟ اگر پاسخ منفي است، هر‌چه سريع‌تر پوسته قانوني را تغيير دهند و دوباره نظم دولتي را در اين شركت‌ها ايجاد كنند؛ البته بماند كه ديگر نمي‌توان روي اين صنعت حساب باز كرد؛ اما اگر پاسخ مثبت است و بايد خصوصي‌سازي پياده شود، انواع نظارت بامورد و بي‌مورد را از سر اين دو گروه صنعتي بردارند و در عوض نظارت جدي‌تر را روي محصولات اين صنعت داشته باشند.

او افزود: در كنار آن طبق يك برنامه مشخص و تعيين‌شده طي مثلاً پنج سال كليه حمايت‌هاي غيرضروري از اين صنعت حذف شود و فضاي رقابتي ايجاد كنند. مسئله بعدي كه به مانع قبلي وابسته است اين است كه نمي‌توان يك صنعت را خصوصي كرد و از آن انتظار داشت كه رقابتي عمل كند، در حالي كه فضاي كسب و كار شفاف نيست و جذابيت‌هاي بانك‌ها اجازه رقابت به هيچ صنعتي را در جذب سرمايه نمي‌دهد.

به گفته اين فعال صنعت خودرو، بايد قواي سه‌گانه يك برنامه همزمان را براي خصوصي‌سازي و خصوصي ‌كردن رقابت در جهت بهبود فضاي كسب و كار به خصوص با تكيه بر توليدات دانش‌بنيان فراهم آورند. اگر در همين زمان به عنوان مثال به يكه‌تازي بانك‌ها و به‌خصوص بانك‌هاي خصوصي و مؤسسات اعتباري اجازه عملكرد غيرشفاف و غيرتوليدي را بدهند، نه‌تنها سرمايه‌گذاري در صنعت خودرو غيراقتصادي خواهد بود، بلكه هيچ صنعت ديگري نمي‌تواند با اين دلالان رقابت كند.

كاكايي يادآور شد: ركودي كه امروزه در كل اقتصاد ديده مي‌شود ناشي از عملكرد ناصواب بسياري از اين نهادها و بلوكه شدن سرمايه‌هاي يك ملت در زمين و ساختمان و گم شدن بخش مهمي از آن در هزارتوي سيستم‌هاي غيرشفاف مالي است. به اميد اينكه به زودي با اراده‌اي كه در مسئولان نظام به وجود آمده است، كشور از اين ركود سنگين بدون افزايش تورم و فشار غيراصولي به مردم، خارج شود و شاهد رشد و شكوفايي صنايع داخلي و به‌طور خاص خودروسازي باشيم.

منبع: روزنامه جوان


95/3/29 - 07:58 - 2016-6-18 07:58:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن