تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814678854




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رهایی از متافوتبال


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رهایی از متافوتبال




«تیم را انتقال دادند و چوب آن را خوردند، هرجا رفتند موفق نشدند»؛ این ماحصل صحبت هایی بود که فردوسی‌پور در آخرین برنامه 90 عنوان کرد.





روزنامه قانون: «تیم را انتقال دادند و چوب آن را خوردند، هرجا رفتند موفق نشدند»؛  این ماحصل صحبت هایی بود که فردوسی‌پور در آخرین برنامه 90 عنوان کرد. اینکه عادل در مورد یک بازی یا یک بازیکن خاص چنین طرز تفکری دارد به خودی خود چندان مهم نیست، اهمیت موضوع از جایی ناشی می‌شود که خیلی‌ها به عدالت در فوتبال عقیده دارند و تلاش می‌کنند ردپای اراده مافوق بشر را در معادلات این رشته ورزشی پیدا کنند. غافل از اینکه فوتبال، دار مکافات نیست و هیچ‌وقت هم قرار نبوده باشد. شاید نمونه‌هایی از رستگاری یا نگونبختی اهالی فوتبال را دیده باشیم که در ذهن ما به مفهوم «عدالت» نزدیک‌تر بوده‌اند، اما مسلما ده‌ها برابر بیشتر آن مواردی را سراغ داریم که فرسنگ‌ها دور از انصاف رخ داده‌اند و با هیچ معیاری نمی‌توانسته‌اند عادلانه قلمداد شوند.

ژوزه مورینیو در آغاز فصل دوم مربیگری‌اش در رئال مادرید، انگشتش را توی چشم تیتو ویلانوای مظلوم و موقر فرو کرد اما در پایان همان فصل موفق شد با رئال به مقام قهرمانی لالیگا دست پیدا کند و حتی با کسب ۱۰۰امتیاز یک رکورد تاریخی در این باشگاه به ثبت برساند. او بعدتر ظرف چهار روز، دو بار بارسلونای تیتو را شکست داد تا روشن شود حداقل برای فوتبال، «کارما» افسانه‌ای بیش نیست. در همین فوتبال خودمان، تنها نمونه‌ای مثل مهدی مهدوی‌کیا کافی است تا روی همه فرضیات و نظریات مربوط به «عدالت محوری» خط بطلان بکشد.

 او طبق قول و قراری که از یک دهه قبل از بازنشستگی‌اش گذاشته بود، سال آخر فوتبالش به پرسپولیس برگشت تا در اوج شکوه و عزت کفش‌هایش را بیاویزد. با این وجود در ایران هر بلایی که فکرش را بکنید سر او آمد؛ ناسزاوارانه نیمکت‌نشین و سکونشین شد، در تلویزیون اشک ریخت و به پاس همه همراهی‌ها و همدلی‌هایش با پرسپولیس در جام حذفی آن فصل، بازنده بزرگ یک فینال یکصد هزارنفری لقب گرفت. تصاویر مربوط به خداحافظی غم‌انگیز کیا در آن غروب جمعه تلخ، هرگز از حافظه هواداران پاک نخواهد شد و طعنه‌آمیز اینکه یحیی گل‌محمدی همین امروز یکی از موفق‌ترین و مقبول‌ترین مربیان فوتبال ایران به شمار می‌آید!

از این مثال‌ها هزارتای دیگر هم می‌شود زد. می‌شود اسم همه بدمن‌های رستگار و البته قهرمانان بدفرجام را فهرست کرد و مروت روزگار را به خاطر رقم زدن چنین احکامی به چالش کشید. اینکه در فوتبال در پی فرشته عدالت باشیم، یک شوخی خطرناک بیشتر نیست. فوتبال صرفا یک «بازی» بی‌رحم است که قواعد و قوانین خاص خودش را دارد؛ نه می‌شود به آن نگاه فلسفی داشت نه قرار است یک اسکلت محکم برای تئوری‌پردازان و نظریه‌بافان باشد. خبر خوبی نیست اما اگر در فوتبال دنبال «خدا» باشیم، احتمال بیشتری وجود دارد که به «شیطان» برسیم!







تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن