واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برنج «تاريخمصرف گذشته» در سبد كالاي محرومان
روابط عمومی بازرگانی دولتی: برنجها تا 3 ماه دیگر قابل خوردن هستند / مديرعامل سازمان تعاون روستايي در نامهاي از انقضاي تاريخ مصرف برنجهاي توزيعي شركت بازرگاني دولتي خبر داد و خواستار مرجوع شدن برنجها به اين شركت شد...
نویسنده : بهناز قاسمی
مديرعامل سازمان تعاون روستايي در نامهاي از انقضاي تاريخ مصرف برنجهاي توزيعي شركت بازرگاني دولتي خبر داد و خواستار مرجوع شدن برنجها به اين شركت شد، اين در حالي است كه روابط عمومي بازرگاني دولتي با تكذيب اين خبر گفت: تاريخ مصرف اين برنجها تا شهريور ماه است و هيچ برنج تاريخ مصرف گذشتهاي توزيع نشده است.
داستان برنجهاي تاريخ مصرف گذشته و آلوده كه از سال گذشته رسانهاي شده وتوسط شركت بازرگاني دولتي خريداري و دپو شده است، همچنان ادامه دارد. به تازگی نيز اخبار متعددي از شركت بازرگاني دولتي منتشر ميشود كه حكايت از وقوع برخي اتفاقات خاص دارد. از فروش برنج به هشت شركت خصوصي و عدم وصول پول آن بعد از ۱۵ ماه گرفته تا تبديل شدن سيلوهاي گندم به محل دپو كالاهاي قاچاق و توزيع برنجهاي تاريخ مصرف گذشته در قالب سبد كالاي محرومان و... همگي از نوعي زد و بند ميان مديران اين شركت با برخي از نورچشميهاي بخش خصوصي حكايت دارد. ظاهراً تهيه كالاهاي استراتژيك و خالي كردن انبارهاي شركت براي خريدهاي جديد برنج، گندم، روغن و... . اهميت بيشتري دارد و سودمندتر از وصول پول برنجهاي فروخته شده به بخش خصوصي و بازگشت پول به بيتالمال است.
در ادامه داستانهايي كه شركت بازرگاني دولتي در خريد و توزيع برنج وارداتي دارد، روز گذشته خبري منتشر شد مبني بر اينكه مديرعامل سازمان تعاون روستايي در نامهاي به مديرعامل شركت بازرگاني دولتي از فروش نرفتن ۴۵ درصد برنج موجود در سبد كالا در بازار آزاد خبر داد و خواستار موافقت با مرجوع كردن اين برنجها براي جلوگيري از ضرر و زيان شبكه تعاونيها و اتحاديههاي مجري طرح توزيع سبد كالا شد.
در نامه صفايي به قنبري آمده است: «احتراماً همانگونه كه مستحضريد اين سازمان از طريق شبكه فروشگاهي و مركز عرضه محصولات در سطح شهرها و روستاها كه قريب 950 فروشگاه در اين زمينه تجهيز گرديده و در اجراي طرح توزيع سبد غذايي كالا ويژه اقشار آسيبپذير (مستمريبگيران كميته امداد امام خميني و بهزيستي) و همگام با ساير تعاونيها و فروشگاههاي زنجيرهاي از جمله شهروند، رفاه، اتكا، امكان و فرهنگيان در امر توزيع سبد غذايي كالا اعلام همكاري و مشاركت داشتهاند. در همين راستا آخرين مرحله از اجراي اين طرح ملي تفاهمنامه با شركت مادرتخصصي بازرگاني دولتي (تأمينكننده برنج) و شركت پشتيباني امور دام كشور (تأمينكننده مرغ و كنسرو مرغ) بود كه طي آن براي فروشگاههاي تحت پوشش تعاونيها و اتحاديههاي وابسته سهميهاي تعيين شد، به طوري كه ميزان 2 هزار و 300 تن برنج وارداتي و ميزان 2 هزار تن مرغ منجمد و ميزان 7/2 ميليون قوطي كنسرو مرغ پيشبيني و البته با تأخير در اختيار مراكز عرضه و فروشگاههاي تحت پوشش شبكه قرار گرفت.
از آنجايي كه مقرر بود چنانچه بخشي از اقلام مذكور پس از اتمام طرح باقي بماند، به شكل فروش آزاد توزيع گردد و با عنايت به اينكه ظاهراً بنابر اعلام استانها برنج مذكور تاريخ مصرف آن منقضي بوده و استقبال مناسبي جهت فروش به شكل آزاد به عمل نيامده، بنابراين بخشي از سبد مذكور حدوداً 45 درصد آن باقيمانده كه به جهت شرايط دماي بالاي مقطع كنوني امكان فسادپذيري آن بسيار زياد ميباشد (مرغ منجمد و برنج) و براساس پيگيري صورت گرفته و اعلام شركت پشتيباني امور دام و آن شركت، امكان مرجوع نمودن اقلام فوق وجود ندارد، بنابراين در جهت جلوگيري از ايجاد ضرر و زيان به شبكه تعاونيها و اتحاديههاي مجري طرح، خواهشمند است ضمن مساعدت لازم دستور فرماييد شرايط مرجوع نمودن اقلام ياد شده مهيا گرديده و ضرر و زيان ناشي از اين امر به حداقل برسد.»
بازرگاني دولتي: خريد برنجها مربوط به دولت قبل است
با انتشار خبر فوق خبرنگار «جوان» تلاش كرد با تماس تلفني با قنبري مدير عامل بازرگاني دولتي، جزئيات بيشتري از اين خبر به دست آورد اما وي به بهانه جلسه تماس تلفني را قطع كرد، البته روابط عمومي اين شركت خبر توزيع برنجهاي تاريخ گذشته را تكذيب كرد و به «جوان» گفت: اين برنجها تا شهريور ماه تاريخ مصرف دارد و از آنجا كه تعاون روستايي نتوانسته اين برنجهاي تحويلي از اين شركت را به فروش برساند و بيم آن دارد كه تاريخ مصرفشان بگذرد در نامهاي درونسازماني موضوع را به مدير عامل اين شركت اطلاع داده است. حسين داستان افزود: با انتشار اين اخبار بازار به هم ريخته و قيمتها افزايش مييابد، به طوري كه روز دوشنبه قيمت برنج ايراني به كيلويي ۱۳ هزار تومان افزايش يافت و شب عيد نيز انتشار خبرهاي برنجهاي آلوده وارداتي قيمتها را گران كرد.
براساس اين گزارش در حالي كه در ابتداي دولت تدبير وزارت جهاد از خالي بودن انبارهاي استراتژيك خبر ميداد، داستان خريد اين برنجها را به دولت قبل نسبت داد و گفت: چارهاي نداريم جز اينكه برنجهاي خريداري شده در دولت قبل را به فروش برسانيم، اما نسبت به سلامت مردم و مصرفكنندگان حساسيت بيشتري داريم، از اين رو به مردم اطمينان ميدهيم كه هيچ برنج آلوده و تاريخ گذشتهاي در كشور نداريم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]