تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدبخت‏ترين مردم پادشاهانند و خوشبخت‏ترين مردم كسى است كه با مردم بزرگوار معاشرت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804559615




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منابع آزاد بانك‌ها اندك است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: منابع آزاد بانك‌ها اندك است
قيمت نهايي پول براي كساني كه وام دريافت مي‌كنند در ايران بالاي 25 درصد است بالطبع وقتي هزينه پول در اقتصادي بالا باشد...
نویسنده : سيدبهاء‌الدين حسيني‌هاشمي* 
قيمت نهايي پول براي كساني كه وام دريافت مي‌كنند در ايران بالاي 25 درصد است بالطبع وقتي هزينه پول در اقتصادي بالا باشد يعني هزينه تأمين مالي كه يكي اقلام و فاكتورهاي تشكيل دهند، قيمت كالا، محصول يا خدمات است افزايش پيدا مي‌كند.

 متأسفانه بررسي‌ها نشان مي‌دهد نرخ بازده سرمايه‌گذاري‌ها در كشورمان پايين است و به طور متوسط نرخ بازده سرمايه‌گذاري زير 20 درصد است كه اين ميزان بازدهي تقريباً با تورمي كه ارزش پول طي سال مي‌كاهد برابر است، بدين ترتيب شايد بازدهي در بسياري از اوقات نتيجه‌اي جز حفظ ارزش سرمايه و پول را در بر نداشته باشد.

در اين بين بايد عنوان داشت كه ممكن است تعداد معدود سرمايه‌گذاري‌ها باشند كه بازدهي بالاتري نسبت به ميانگين بازدهي موجود در كشور داشته باشند كه اين نيز نصيب همه سرمايه‌گذاران نمي‌شود و افراد و بخش محدودي از سرمايه را در برمي‌گيرد.

بدين ترتيب هم پول و اعتبارات، گران در اقتصاد ايران عرضه مي‌شود و هم اينكه بعد از عرضه پول نيز بازدهي و مولود قابل توجهي از سرمايه‌گذاري‌ها حاصل نمي‌شود.

حال هر كسي با استقراض (اخذ تسهيلات و اعتبارات از بانك به عنوان مهم‌ترين نهاد تأمين‌كننده مالي در ايران) سرمايه‌گذاري كند قطعاً سودش كاهش پيدا مي‌كند و گاهي مواجه با زيان مي‌شود و در اين صورت نه خود فرد سود مي‌برد و نه مي‌تواند مطالبات بانك را بازپرداخت كند، شايد به همين دليل باشد كه بانك‌ها در ارائه تسهيلات آنقدر دقت به خرج مي‌دهند و مته به خشخاش مي‌گذارند زيرا حجم مطالبات معوق شده و سوخت شده آنها بسيار قابل ملاحظه است.

از سوي ديگر در ارتباط با علل كمبود منابع بانك‌ها براي پرداخت تسهيلات به واحد‌هاي توليدي و بنگاه‌هاي اقتصادي بايد عنوان داشت كه در اقتصاد كنشگران هر يك بايد منافع خود را جست‌وجو كنند.
بدان معني كه بانك در هر تجارتي كه فعاليت دارد منافع خود را مي‌بيند، توليد در شرايط فعلي كه شرايط ركودي است و از سوي ديگر اقتصاد با حجم قابل ملاحظه‌اي از قاچاق و همچنين واردات كالاهاي مصرفي رو به رو است، سود و بازدهي خوبي ندارد، اين در حالي است كه بانك‌ها به دليل برخورداري از حجم قابل ملاحظه‌اي در مطالبات معوق اين دقت را دارند به محلي تسهيلات را ارائه دهند كه توان بازپرداخت اصل و سود پول وجود داشته باشد.

از طرف ديگر بانك‌ها پول زيادي براي ارائه تسهيلات ندارند و بخش زيادي از پولشان در قالب مطالبات معوق فريز شده (حال به دليل مطالبات از دولت يا بخش خصوصي)، همچنين ساختار بانك‌ها در اقتصاد ايران هم خوب نيست.

 در حقيقت بانك‌ها بخشي از سپرده‌هاي مردم را صرف اداره بانك و بازپرداخت سود سهامداران بانك و همچنين سپرده‌ها مي‌كنند، در واقع منابع آزاد قابل وام‌دهي در بانك‌ها وجود ندارد و متأسفانه دسترسي به بازارهاي جهاني و بين‌المللي هم نداريم تا از اين طريق بخشي از بار تأمين مالي که بر دوش بانك‌هاي كشور است كاسته شود.

حقيقت آن است كه در يك سوي اقتصاد بانك‌ها به عنوان تأمين‌كننده مالي قرار دارند و در طرف ديگر حجم انبوهي از تقاضا براي تسهيلات كه در شرايط كنوني بانك‌ها توان پاسخگويي به اين حجم از تقاضا را ندارند و بايد بتوانيم از بازارهاي جهاني در جهت تأمين مالي بخشي از توليد استفاده كنيم.
 در واقع بانك مركزي و دستگاه ديپلماسي كشور بايد براي بهره‌مندي از بازار اعتبارات بين‌المللي جهت تأمين مالي اقتصاد زمينه‌هاي لازم را فراهم آورد، در غير اين صورت به نظر نمي‌رسد بازار بانكي كشور بتواند از پس تأمين مالي كل اقتصاد برآيد.

*كارشناس امور بانكي و مديرعامل پيشين بانك سرمايه

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن