واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ظرفیت سازی دولت یازدهم برای 20 میلیون تن زنجیره فولاد وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در دو سال اخیر به همت دولت نزدیک به 20 میلیون تن ظرفیت سازی برای تکمیل زنجیره فولاد در کشور انجام شد.
۱۳۹۵ يکشنبه ۲۳ خرداد ساعت 08:19
به گزارش پانا، محمدرضا نعمت زاده افزود: این ظرفیت سازی در قالب راه اندازی واحدهای مختلف کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، ذوب و نورد بوده تا به تدریج صادرات خام سنگ آهن کاهش یافته و به صفر برسد.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر جلوگیری از خام فروشی گفت : تنها راه جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن تکمیل زنجیره فولاد است و دولت در دو سال اخیر همه همت خود را بر تکمیل این زنجیره به کار بسته است.
وی با بیان اینکه هدف گذاری دولت تولید 50 میلیون تن فولاد و محصولات فولادی در سال است ، افزود : به این منظور توازن درخصوص راه اندازی واحدهای این بخش در کشور ایجاد خواهد شد تا حلقه های زنجیره تولید فولاد تکمیل شده و به تراز لازم در راه اندازی واحدهای وابسته برسد. *کشف ذخایر جدید معدنی در سنگان
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در دو سال گذشته براساس مطالعات اکتشافی که در گستره 12 هزار کیلومتر مربع از منطقه سنگان توسط سازمان ایمیدرو انجام گرفت، علاوه بر وجود ذخایر سنگ آهن، معادنی از مس، آنتیموان، سرب و روی در منطقه کشف شده است.
نعمت زاده افزود: علی رغم محاسبات انجام شده، حداقل 800 میلیون تن ذخیره سنگ آهن در منطقه سنگان خواف وجود دارد اما کارشناسان زمین شناسی میزان سنگ آهن موجود در این منطقه را بیش از یک میلیارد تن تخمین زده اند.
وی اظهار کرد: تعیین میزان دقیق ذخایر معدنی در منطقه سنگان خواف نیاز به کار اکتشافی بیشتری توسط کارشناسان در مراحل بعدی دارد.
وی بیان کرد: در مرحله نخست مطالعات ژئوفیزیک منطقه سنگان خواف که بخش وسیعی از اراضی منطقه اشغال شده بود، این اراضی پس از پایان مطالعات آزادسازی شد و زمینه اجرای طرح هایی مانند تولید انرژی بادی و... در آن فراهم شد.
وی اضافه کرد : پس از پایان کامل مطالعات اکتشافی در منطقه سنگان، تنها نقاطی که ماده معدنی مشخص در آن وجود دارد به فعالیت های معدنی اختصاص می یابد و باقی اراضی در اختیار سایر پروژه ها قرار می گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از 1.5 سال قبل تاکنون که به منطقه سنگان سفر کردم، علی رغم محدودیت های مالی در کشور و افت قیمت سنگ آهن و فولاد در جهان، پروژه های این منطقه از رشد اجرایی نسبتا مطلوبی برخوردار بوده است.
وی با اشاره به پیشرفت اجرایی مطلوب، متوسط و ضعیف پروژه های صنعتی – معدنی منطقه سنگان خواف گفت : مشکل پروژه هایی که روند اجرایی آهسته ای در سنگان دارند با گشایش اعتبار و پرداخت تسهیلات برطرف می شود.
نعمت زاده مشکل اصلی پروژه های صنعتی – معدنی منطقه سنگان خواف را کمبود زیرساخت های لازم از جمله تامین آب، برق و گاز ذکر و بیان کرد : به تازگی شرکتی برای تامین زیرساخت های مزبور در این منطقه راه اندازی شده و کار ایجاد تاسیسات برق و خط لوله گاز را آغاز کرده است.
وی افزود: برای رفع مشکل کمبود آب منطقه سنگان نیز جلساتی با وزیر نیرو در تهران برگزار و مذاکراتی در این زمینه انجام شده تا آب مورد نیاز پروژه های صنعتی – معدنی این منطقه در اسرع وقت تامین شود.
وی بیان کرد: به منظور تکمیل زنجیره فولاد تا پایان امسال دو واحد تولید کنسانتره و آهن اسفنجی و یک واحد بزرگ گندله سازی در منطقه سنگان خواف راه اندازی می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: براساس اصل 44 قانون اساسی دولت مکلف به واگذاری راه اندازی بنگاه های اقتصادی به بخش خصوصی است و تنها در موارد خاص می تواند در سرمایه گذاری های بخش صنعت و معدن سرمایه گذاری مستقیم کند.
نعمت زاده افزود: دولت حامی بخش خصوصی در اجرای پروژه های صنعتی و معدنی است و فقط در تکمیل زیرساخت ها و امور زیربنایی مانند فعالیت های اکتشافی در حوزه معادن می تواند وارد عمل شود.
وی بیان کرد : درمنطقه سنگان نیز اکتشاف و استخراج معادن بزرگ توسط سازمان دولتی ایمیدرو انجام و ماده اولیه در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد اما کار اکتشاف و استخراج معادن کوچکتر به خود بخش خصوصی واگذار می شود. *راه اندازی مجدد 7500 واحد در سال جاری
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت : تعطیلی برخی واحدهای تولیدی در کشور مربوط به هفت یا هشت سال قبل بوده و ارتباطی به این دولت ندارد اما برخی واحدها در دو سال اخیر دچار مشکل و تعطیلی شدند.
نعمت زاده افزود : سال گذشته با همت دولت بیش از800 واحد تعطیل شده در شهرک های صنعتی کشور مجددا راه اندازی شد که احیای سایر واحدهای متوقف شده در شهرک ها در سال جاری ادامه دارد.
وی بیان کرد: امسال راه اندازی مجدد هفت هزار و 500 واحد کوچک و متوسط که تعطیل یا نیمه تعطیل بودند در دستور کار وزارت صنعت قرار گرفته است که با کمک ستادهای تسهیل امور واحدهای تولیدی در استان ها و ارائه تسهیلات این واحدها دوباره به عرصه تولید باز می گردند.
وی اظهار کرد: بانک مرکزی در دو قرارداد که یکی با سازمان امور مالیاتی و دیگری با وزارت امور اقتصادی و دارایی منعقد کرد، تسهیلات با شرایط مناسب به واحدهای تعطیل یا نیمه تعطیل اختصاص می دهد تا مشکل کمبود نقدینگی آنها برطرف شود.
وزیر صنعت با اشاره به اینکه مشکل عمده واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه تعطیل در کشور کمبود نقدینگی است، افزود: برخی واحدهای کوچک تعطیل یا نیمه تعطیل مشکلات دیگری نظیر نداشتن فناوری مناسب، بازار یا مدیریت مناسب، فرسودگی ماشین آلات و... دارند که برای رفع آنها باید خود همت کنند. *الزام 30 درصد از تولیدات سرمایه گذاران خارجی به صادرات
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه سرمایه گذاران خارجی در کشور را وادار کرده است که افزون بر 30 درصد تولیدات خود را به صادرات اختصاص دهند.
نعمت زاده اظهار کرد: در پسابرجام فقط دولت فضای مناسب برای تعامل بنگاه های اقتصادی با کشورهای دیگر را فراهم کرد و موانعی که بهانه شرکت های خارجی برای همکاری با ایران بود را برداشت.
وی افزود: اکنون ایران با بسیاری از کشورها در حال مذاکره برای واردات دانش و فناوری جدید به کشور و جذب سرمایه گذارهای خارجی و تسهیلات است اما از فعالان اقتصادی انتظار می رود حداکثر استفاده را از فضای مناسب ایجاد شده در پسابرجام برای بهبود شرایط اقتصادی بکنند.
وی اظهار کرد: وزارت صنعت در قالب سیاست های کلی که در بخش صنعت، معدن و تجارت وجود دارد، فعالان اقتصادی را راهنمایی می کند و در انعقاد قراردادهای جدید اضافه شدن بسته های آموزشی، فناوری و صادراتی به آنها را مورد تاکید قرار داده است.
وی با اشاره به ورود ماشین آلات جدید به خراسان رضوی گفت: پارسال 13 هزار میلیارد ریال ماشین آلات جدید که نمونه داخلی نداشتند به این استان وارد و مشمول معافیت گمرکی شد که از این رقم سه هزار میلیارد ریال به منطقه سنگان اختصاص داشت. *پیگر اخذ جوایز صادراتی از طریق مجلس هستیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه امسال از مجلس شورای اسلامی درخواست کرده ردیفی در بودجه را برای پرداخت جوایز صادراتی به صادرکنندگان اختصاص دهد.
نعمت زاده افزود: متوقف شدن پرداخت جوایز صادراتی مربوط به دولت گذشته و از سال 1389 بود که علت آن عدم تصویب مجلس شورای اسلامی برای اختصاص ردیف بودجه ای به جوایز صادراتی بوده است.
وی بیان کرد: امسال با همکاری مجلس شورای اسلامی تلاش می شود یک ردیف بودجه به پرداخت جوایز صادراتی به میزان بیشتری نسبت به گذشته اختصاص یابد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر تعطیلی یا عدم تعطیلی کارخانه "ارج" گفت: این کارخانه نیاز به نوسازی واحد خود دارد تا بتواند تولیدات بهتری داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]