تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805057325




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجارت: گامي‌مهم براي شکوفايي اقتصاد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تجارت: گامي‌مهم براي شکوفايي اقتصاد
طي سالهاي اخير اقتصاد کشورمان چالش‌هاي بسياري را پشت سر گذاشته است چالش‌ها و مواردي كه بارها چه از سوي مسئولين و چه از سوي رسانه‌ها بدان اشاره شده است.اما در اين بين با وجود تمامي‌مشکلاتي که گربيان گير اقتصاد شده برخي موارد بيشتر چشم نوازي مي‌کند و طبيعتا آثار اين موارد تا سالها بر پيکره رنجور اقتصاد باقي خواهد ماند.با نگاهي به آنچه که طي سالهاي اخير بر کشور گذشته است به راحتي مي‌توان دريافت که بحث فساد در دستگاه‌ها اعم از دولتي و خصوصي بارها و بارها زبانزد بوده است پرونده‌هايي که بسياري از آنان همچنان در دستگاه‌هاي قضايي مفتوح بوده و رسيدگي به آن نيز گاهي زمانبر مي‌شود.
کد خبر: ۵۹۶۴۷۸
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۰ - 10 June 2016


طي سالهاي اخير اقتصاد کشورمان چالش‌هاي بسياري را پشت سر گذاشته است چالش‌ها و مواردي كه بارها چه از سوي مسئولين و چه از سوي رسانه‌ها بدان اشاره شده است.اما در اين بين با وجود تمامي‌مشکلاتي که گربيان گير اقتصاد شده برخي موارد بيشتر چشم نوازي مي‌کند و طبيعتا آثار اين موارد تا سالها بر پيکره رنجور اقتصاد باقي خواهد ماند.با نگاهي به آنچه که طي سالهاي اخير بر کشور گذشته است به راحتي مي‌توان دريافت که بحث فساد در دستگاه‌ها اعم از دولتي و خصوصي بارها و بارها زبانزد بوده است پرونده‌هايي که بسياري از آنان همچنان در دستگاه‌هاي قضايي مفتوح بوده و رسيدگي به آن نيز گاهي زمانبر مي‌شود.
در اين بين افشاي فيش حقوقي برخي مديران طي هفته‌هاي اخير كه دررسانه‌ها نيز سر و صداي بسياري به پا كرده است روي ديگري از فسادهاي اتفاق افتاده در كشور است فسادهايي كه‌امروزه با ظهور نسل جديد اپليكيشن‌ها و حضور فعال مردم در فضاي مجاز در لحظه و به ثانيه سطح وسيعي از جامعه را در خود مي‌نوردد. اين افشاي اطلاعات در جامعه شامل دو کارکرد خوب و بد است خوب از اين منظر كه مديران درمي‌يابند که کوچکترين اهمال کاري آنان به سرعت، زير ذره بين و کالبد شکافي قرار خواهد گرفت و مردم را بر مسند قضاوت مي‌نشاند  و بد از اين منظر كه  تاثير اينگونه اخبار در جامعه ممکن است موجي از بي اعتمادي مردم را نسبت به برخي مديران و مسئولان ايجاد کند.
کارکرد بد اين نوع فضا ممکن است مخاطرات و هزينه‌هاي بسياري را بر جامعه وارد سازد بطوريکه يک جوان وقتي براي لقمه ناني با مشکلات عديده اي دست و پنجه نرم مي‌کند يا كارخانه دار ورشكسته اي كه با توجه به وضعيت اقتصاد و ركود تنها به دنبال راهي براي بقا است و هزاران موردهاي مشابه ديگر، چگونه بايد در مواجه با چنين بي مبالاتي‌هايي صبر پيشه كند؟ چگونه بايد چشم بر اين همه اهمال كاري در حيف و ميل بيت المال كشور فرو ببندند. در اين زمان است كه يك جوان وقتي خود را در ميانه راهي مي‌يابد که هرچه تلاش مي‌کند بي فايده است و چشم انداز روشني براي آينده نمي‌يابد و در آنسو فردي به دليل ضعف دستگاه‌هاي نظارتي و نقص قانون هزينه‌هاي بسياري را که حق اصلي و مسلم مردم و جوانان است را به راحتي پايمال مي‌گرداند. در اين نوع نگاه مسلما شاهد شيوع نوعي از آسيب‌هاي اجتماعي هستيم که بر پيکره جامعه وارد مي‌شود.
خاطرمان نمي‌رود كه در دولت نهم سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور با دستور رئيس جمهور وقت منحل شد كه هيچ گاه دليل اصلي انحلال اين سازمان كه نقشي تعيين كننده و استراتژيك داشت نيز مشخص نشد. يكي از كاركردهاي تعيين كننده و اساسي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور نظارت و تعيين ميزان حقوق و دستمزد مديران و مسئولان بود اما متاسفانه با حذف اين سازمان شاهد هستيم كه طي اين همه سال حقوق‌هاي نجومي‌بدون هيچ گونه نظارتي به برخي مديران پرداخت شده است. حال اينكه طي اين همه سال چه بسيار افرادي توانستند از اين خلاء سوء استفاده‌هاي كلاني ببرند خود جاي بحث دارد كه مطمئنا وقتي ضعفي در يكي از دستگاه‌هاي نظارتي به وجود مي‌آيد عواقب فراواني همچون آنچه كه اكنون با آن مواجه هستيم به بار خواهد آمد.
 اكنون پس از سالها مسئولين دولت يازدهم با احياي اين سازمان نقش‌هاي فراموش شده اين سازمان را احيا كردند و اميد است طبق صحبت‌هاي سخنگوي محترم دولت يازدهم با راه‌اندازي بخش حقوق و دستمزد در سازمان برنامه و بودجه نظارت كافي و وافي جهت پيشگيري از آنچه كه تا كنون گذشته است صورت گيرد.اما در اين بين بازسازي اقتصاد کشور و حرکت به سوي توسعه پايدار مستلزم فراهم شدن شرايطي است که بدون شک مقابله با فساد از مهمترين گام‌هاي آن است. پارامترهاي تعيين کننده براي نيل به رشد و توسعه بايد همگام و همسو با سلامت مديران باشد لذا اگر تمامي‌شرايط براي رسيدن به اقتصاد آرماني مهيا باشد اما لغزشي متوجه مسئولين و تصميم گيران در نقاط حساس تصميم ساز باشد آن زمان ديگر نمي‌توان به سمت آباداني كشور گام برداشت.
بدون شک ضعف در دستگاه‌هاي نظارتي طي سالهاي اخير ضربه بسياري را بر کشور وارد ساخته است بطوريکه در تمامي‌ادوار شاهد پرونده‌هايي هستيم که سودجويان به دليل عدم شفافيت و نظارت کافي و در برخي موارد ضعف قانون فساد به بار آورده‌اند.
اگر طي ماههاي اخير به دنبال اين بوديم که با رفع تحريم‌ها، مشکلات و مصائب کشور يکي پس از ديگري رخت برمي‌بندند و از آن سو نقش عواملي همچون برنامه ريزي، استفاده از مديران لايق، اعتقاد به کارهاي زيربنايي، قرباني نکردن منافع و منابع ملي ناديده انگاشته شود کاملا در اشتباهيم.
از طرفي نبايد نقش اساسي كاركردهاي اقتصاد را در بخش‌هاي ديگر همچون اثراتي كه بر جامعه دارد را نيز ناديده انگاشت بطوريكه رشد و شکوفايي اقتصاد کشور پيامدهايي همچون کاهش آسيب‌هاي اجتماعي را به همراه خواهد داشت امروزه کم نيستند کساني که به دليل عدم تامين نيازهاي مالي خود گرفتار برخي آسيب‌ها شده‌اند که رهايي از آن نيز هزينه‌هاي بسياري را براي کشور خواهد داشت.
اميد است که نه تنها اين دولت بلکه در دولت‌هاي آتي نهادهاي نظارتي اشراف بيشتري بر عملکرد نمايندگان مردم ، مسئولان و تصميم گيران کشور داشته باشند که بي شک گام اول در جهت شکوفايي اقتصاد پيشگيري از آلوده شدن برخي مراکز تصميم گير و تصميم ساز به فساد است.






















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن